Ιτούδης: «Ικανοποιημένοι για τη νίκη»

Στη νίκη επί της Κάχα Λαμποράλ αναφέρθηκε ο συνεργάτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Στη νίκη επί της Κάχα Λαμποράλ αναφέρθηκε ο συνεργάτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, χάρη στην οποία οι «πράσινοι» απολαμβάνουν από χθες και πάλι τη… μοναξιά της κορυφής στον 5ο όμιλο της Ευρωλίγκα.

«Είναι κοινή εντύπωση όλων μας ότι χθες παίξαμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, μπροστά σε ένα εκπληκτικό κοινό, πραγματικά εκπληκτικό, γιατί ήταν σημαντικές οι αντιδράσεις και σε σφυρίγματα και σε ενέργειες, γιατί συμμετείχε στο παιχνίδι» κατέθεσε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε στα «κλειδιά» της σημαντικής αυτής νίκης: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, είχαμε ενέργεια στην άμυνα και ένα πολύ καλό ξεκίνημα, ήμασταν πολύ-πολύ ενεργητικοί με έξτρα δυνάμεις, ποιότητα. Αρκεί κανείς να δει το ranking, όπου είχαμε 95 εμείς και 66 οι αντίπαλοί μας. Καμιά φορά η στατιστική λέει την αλήθεια, ήμασταν μακράν πολύ καλύτεροι στην αξιολόγηση. Ατυχήσαμε, γιατί βρήκαμε μπροστά μας μια πολύ εύστοχη ομάδα, η οποία ουσιαστικά αναγκάστηκε να πάει σε ατομικές ενέργειες, εξαιτίας της άμυνάς μας, και να σουτάρει πολλά τρίποντα, τα οποία βλέποντάς τα ξανά στο βίντεο λες «δεν μπαίνουν αυτά τα σουτ». Κι όμως μπήκαν… Έχουν ποιότητα οι παίκτες της Κάχα Λαμποράλ, να μην γελιόμαστε. Είναι μια ομάδα, το είχαμε αναφέρει στην ανάλυση, της οποίας όλοι οι παίκτες σουτάρουν για τρίποντο, εκτός από τον Μπατίστα και τον Πάπε Σόου. Δεν καταφέραμε να πάρουμε τη διαφορά, αλλά, όπως πήγε το παιχνίδι με μία τόσο εύστοχη ομάδα, είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο παιχνιδιού, από την προσπάθεια. Θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι στον εκτελεστικό τομέα, αλλά κι αυτό είναι θέμα ημέρας. Τα σουτ ήταν πάρα πολύ καλά, δεν κάναμε τραβηγμένες προσπάθειες, αναγνωρίσαμε πολύ καλά τις περιστροφές της Κάχα Λαμποράλ, πήγαμε στην έξτρα επίθεση, προσπαθήσαμε να πιέσουμε και να δημιουργήσουμε λάθη, κάτι που έχει ποιότητα να κάνει αυτή η ομάδα. Το καταφέραμε, είχαμε περισσότερες κατοχές. Η νίκη είναι σημαντική, το ενδιαφέρον όμως θα παραμείνει αμείωτο ως το τέλος της φάσης αυτής».

Αύριο ο Παναθηναϊκός αναμετράται στο κλειστό της Καλαμίτσας με την Καβάλα, για τη 18η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Ο Ιτούδης κοινοποίησε κάποια από τα… ευρήματά του στο σκάουτινγκ της επόμενης αντιπάλου: «Είναι μια ομάδα, η οποία και εκτός έδρας, αλλά κυρίως στην έδρα της είναι ιδιαίτερα ενεργητική. Είναι μια ομάδα που παίζει καλά. Ως πρωτεύον στοιχείο αυτής της ομάδας και κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα, είναι το σκορ που έχει στο ανοιχτό γήπεδο. Θέλει να πάει όσο το δυνατόν λιγότερο σε επιθέσεις στο μισό γήπεδο, έχοντας παίκτες όπως ο Παλάσιο, ο οποίος κάνει αρκετά “coast to coast”, ο Καραποστόλου, ο Μάκιντος ή και οι ψηλοί της, οι οποίοι είναι καλοί αθλητές και μπορούν να τρέξουν πολύ καλά. Ο Σίμονς, άλλωστε, τελειώνει πολύ καλά τις φάσεις και έχει κάνει πολλά “high light” στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Ο Ιτούδης συνέχισε την ανάλυση της αντιπάλου: «Αν «σπάσουμε» την επίθεσή της σε κομμάτια, πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν ο Παλάσιο, ο Μάκιντος, ο Σίμονς και ο Γιόροβιτς. Αυτοί οι τέσσερις πρωταρχικά τραβάνε το σκορ για την Καβάλα. Όχι όμως ότι είναι και οι μόνοι. Έχουν και όλοι οι υπόλοιποι σκορ, ενώ υπάρχει και η δημιουργία. Υπάρχει ο Στεφανίδης, που ξέρει να αναγνωρίζει τις φάσεις και να δημιουργεί καταστάσεις για τους υπόλοιπους, ο Καραποστόλου στον εκτελεστικό, αλλά και στο δημιουργικό τομέα, ο Αγγελόπουλος… Είναι γενικότερα μια ομάδα, η οποία έχει ποιότητα επιθετική. Αμυντικά ένα στοιχείο που τη χαρακτηρίζει είναι ότι θέλουν να παίξουν αρκετές φορές ματς απ ζώνες, να ξεκινήσουν σε ζώνη, να γυρίσουν σε “man to man”, να προσαρμοστούν στις συνθήκες του οποιουδήποτε συστήματος της αντίπαλης ομάδας. Σημαντικό για εμάς θα είναι να έχουμε όλους τους παίκτες και ιδιαίτερα αυτούς που θα «τραβήξουν» τους υπόλοιπους, γιατί είναι ένα ιδιαίτερο στοιχείο το ότι έχουμε λίγες ώρες να προετοιμαστούμε γι’ αυτό το παιχνίδι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.