Υπερπολύτιμη νίκη το Μαρούσι

Μια υπερ-πολύτιμη νίκη πέτυχε το Μαρούσι απέναντι στην Καβάλα με 76-63 στον Άγιο Θωμά στο παιχνίδι που αποχαιρέτησε τον εκπληκτικό Νέστωρα Κόμματο.

Μια υπερ-πολύτιμη νίκη πέτυχε το Μαρούσι απέναντι στην Καβάλα με 76-63 στον Άγιο Θωμά στο παιχνίδι που αποχαιρέτησε τον εκπληκτικό Νέστωρα Κόμματο.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή πανηγύρισε ακόμη μια σημαντική επιτυχία, διατηρήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, αλλά η στεναχώρια των παικτών του ήταν μεγάλη επειδή από αύριο δε θα έχουν στην «παρέα» τους τον διεθνή φόργουορντ. «Η συμφωνία με τη Μερσίν έχει οριστικοποιηθεί», όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος μετά το τέλος του ματς και από αύριο μετακομίζει στην Τουρκία. Πριν το πράξει όμως, φρόντισε να εντυπωσιάσει για ακόμη μια φορά σημειώνοντας 26 πόντους με 5 τρίποντα και μαζεύοντας 9 ριμπάουντ και να αποσπάσει ένα τεράστιο χειροκρότημα από τους φιλάθλους του Αμαρουσίου που βρέθηκαν στο γήπεδο για να τον αποχαιρετήσουν, αλλά και από τους συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ. Εκείνος που όπως του είπε «θα μου λείψεις πάρα πολύ», ήταν ο Γιάννης Γκαγκαλούδης (18π.)  με τον οποίο έκαναν και σήμερα ένα «φονικό δίδυμο» που σκότωσε τους «αργοναύτες». Οι τελευταίοι αν και γύρισαν το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν κατάφεραν να καταστρέψουν το ρυθμό που είχαν βρει οι αντίπαλοι τους, ιδίως από τη στιγμή που ο Γιόροβιτς (19π.) σταμάτησε να προσφέρει τις βοήθειες που χρειαζόταν η ομάδα του και ο Παλάσιο (21π.), που έμεινε να προσπαθεί μόνος.  

Άρχισε το σόου
Με γρήγορο ρυθμό και καλές συνεργασίες των παικτών του, το Μαρούσι πήρε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ (13-4). Ο Δημήτρης Πρίφτης ανήσυχος βημάτιζε πάνω κάτω και προσπαθούσε να βρει τον τρόπο για να αντιμετωπίσει η ομάδα του τις πολύ καλές επιλογές των αντιπάλων της, κυρίως στην άμυνα. Όσο για την επίθεση; Με εξαίρεση κάποια ξεσπάσματα του Παλάσιο και του Σίμονς, οι «αργοναύτες» δεν παρουσίαζαν κάτι ιδιαίτερο (17-12). Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού και έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 22-15. Το σόου του Γιάννη Γκαγκαλούδη είχε ξεκινήσει ήδη από τα τέλη της πρώτης περιόδου και συνεχίστηκε και μετά (25-17) και κάπου εκεί βρήκε και συμπαραστάτη, τον Νέστωρα Κόμματο και για πρώτη φορά οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +11 (28-17). Η περιφέρεια τους πέταγε. φωτιές και ο διεθνής φόργουορντ είχε βάλει τις μηχανές του να δουλεύουν στο φουλ. Ήταν εκείνος και ο Γκαγκαλούδης απέναντι στον Παλάσιο και τον Γιόροβιτς. Οι μεν πρώτοι όμως, ήταν άπιαστοι (σ.σ. έφτασαν τη διαφορά και στο +17 με το 38-21) και στο ημίχρονο (38-25) είχαν σημειώσει ήδη 13 και 7 πόντους αντίστοιχα, ενώ οι δύο παίκτες της Καβάλας είχαν από 8 ο καθένας.

Ζώνη και τρελός ρυθμός
Ένα σερί 10-0 των φιλοξενούμενων «ταρακούνησε» τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή. Οι αντίπαλοι τους μείωσαν στους επτά πόντους (38-31) με τους. συνήθεις υπόπτους (φυσικά), εκμεταλλευόμενοι την άμυνα ζώνης τους, την οποία δε μπορούσαν να διασπάσουν. Με τον Μπάγκαριτς να έχει κλείσει πολύ καλά τον Σίμονς όμως και με τους δύο ηγέτες του να βρίσκουν ξανά τον τρόπο να στείλουν τη μπάλα στο καλάθι της Καβάλας κατάφερναν να διατηρούν το προβάδισμα τους. Ακόμη και όταν οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής (48-45). Ο Γκαγκαλούδης με πέντε προσωπικούς πόντους του έγραψε το 53-45 του τρίτου δεκαλέπτου και έδωσε ανάσες στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι επέστρεψαν με άλλο αέρα για την τελευταία περίοδο. Με τον Έλληνα πλέι-μέικερ και τον Κόμματο να συνεργάζονται άψογα, έβαλε τα πόδια της Καβάλας σε ένα παπούτσι. Ο ρυθμός που έδιναν στο Μαρούσι ήταν δαιμονιώδης, σκόραραν από κάθε σημείο του γηπέδου (60-46) και με τον Μπάγκαριτς να βάζει και αυτός το χεράκι του (68-48) δεν είχαν να φοβηθούν τίποτε. Άλλωστε, στην απέναντι πλευρά ο μόνος που είχε απομείνει να «παλεύει» και να προσπαθεί να πετύχει πόντους ήταν ο Παλάσιο (68-53, 70-56, 70-58). Τη στιγμή που «ξύπνησε» και ο Σίμονς (74-60, 74-62) ήταν πολύ αργά. Παρότι ο Κόμματος είχε αποσυρθεί στον πάγκο, οι συμπαίκτες του τον αντικατέστησαν επάξια το τελευταίο λεπτό του ματς και έφτασαν στο τελικό 76-63.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 38-25, 53-45, 76-63.

Μαρούσι (Αλεξανδρής): Μπόγιτς, Νοέας 2, Μπάγκαριτς 15, Ακεψεμαϊδης 2, Χουέρτας 9(2), Χαριτόπουλος 4, Γκαγκαλούδης 18(2), Κλέμεντ, Κόμματος 26(5), Τσόντζος, Μανταλβάνος.
 
Καβάλα (Πρίφτης): Μάκιντος 2, Παλάσιο 21(1), Κοστόβ, Χαφ 1, Στεφανίδης, Σίμονς 17, Γεωργάκης 1, Γιόροβιτς 19(3), Καραποστόλου 2, Αγγελόπουλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.