Βόλτα στη Γλυφάδα

Έκανε μια βόλτα μέχρι τη Γλυφάδα, «προπονήθηκε» και επέτρεψε στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός «διέλυσε» τον Ίκαρο με 46 πόντους διαφορά και σκορ 56-102, αλλά αγωνιά για τον Κέσελ.

Έκανε μια βόλτα μέχρι τη Γλυφάδα, «προπονήθηκε» και επέτρεψε στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός «διέλυσε» τον Ίκαρο με 46 πόντους διαφορά και σκορ 56-102, αλλά αγωνιά για τον Κέσελ. Οι Πειραιώτες πέτυχαν τη 17 νίκη τους σε ισάριθμες αγωνιστικές και παράλληλα δοκίμασαν και μερικά συστήματα εν όψει του κρίσιμου αγώνα της ερχόμενης εβδομάδας με τη Βαλένθια για τους «16» της Ευρωλίγκα στην Ισπανία.

Με τον Ισραηλινό Γιοτάμ Χαλπερίν να δίνει σόου σε επίθεση και άμυνα και τον Βασίλη Σπανούλη να αναλαμβάνει να τον αντικαταστήσει επάξια -σε κάποια σημεία του δεύτερου και σε ολόκληρο το τελευταίο δεκάλεπτο- και να «πυροβολεί» στην καρδιά της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη, η τελευταία δεν είχε ιδιαίτερες ελπίδες.

Εκτός του ότι οι Καλλιθεάτες δε μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με τους παίκτες του «Ντούντα» και να φτάσουν στο καλάθι τους, αγωνίστηκαν και χωρίς τον έναν εκ των ηγετών τους, τον Ντιόν Τόμπσον, ο οποίος απουσίαζε λόγω οικογενειακού προβλήματος.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια πολύ άνετη νίκη, αλλά το αρνητικό του παιχνιδιού ήταν ότι στο δεύτερο δεκάλεπτο τραυματίστηκε ο Κέσελ στο πόδι και μη μπορώντας να πατήσει καλά αποσύρθηκε στον πάγκο. Οι εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί θα δείξουν το ακριβές πρόβλημα.

«Πυροβόλο» Χαλπερίν
Από πολύ νωρίς ο Μίλος Τεόντοσιτς πήρε φόρα και βάλθηκε να «τρελάνει» τους Καλλιθεάτες (2-10), παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μαυροκεφαλίδη, και με τη σειρά του την παρέδωσε στον Χαλπερίν (4-16, 10-21). Ο ΜακΑλάρνι προσπαθούσε να μην αφήσει το παιχνίδι να ξεφύγει τελείως, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί και δεν καταλάβαιναν τίποτα ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μέσα σε 10 λεπτά σημείωσαν 31 πόντους και δέχθηκαν μόλις 14! Ο Σπανούλης πέρασε στο παρκέ και μπήκε για τα καλά στο λίμα του παιχνιδιού και με οκτώ συνεχόμενους πόντους του έκανε το 14-41 και για πρώτη φορά εκτόξευσε τη διαφορά της αναμέτρησης στους 27 πόντους και ο Παπανικολάου την πήγε στους 31 (17-48). Οι παίκτες του Ίβκοβιτς είχαν βρει ρυθμό και είχαν κυριαρχήσει σε όλα τα επίπεδα μέσα στο παρκέ, ενώ οι αντίπαλοι τους δε έβρισκαν ούτε λύσεις, αλλά ούτε και διαδρόμους προς το καλάθι τους για να καταφέρουν να μειώσουν.

Ο Λανς Χάρις και ο Γιάννης Καλαμπόκης συνεργάστηκαν και προσπαθούσαν να σκοράρουν, αλλά τα κατάφερναν μόνο με δίποντα, καθότι ήταν άστοχοι από τα 6.75, αλλά ό,τι κι αν έκαναν έπαιρναν πάντα «απάντηση» από την απέναντι πλευρά. Πότε από τον Νίλσεν που είχε τα κέφια του και πότε από τον Γιοτάμ Χαλπερίν που πέραν του ότι βοηθούσε πολύ αμυντικά, ήταν και ασταμάτητος στην επίθεση (27-56, 20′).

Ξεκούραση και δοκιμές
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς βλέποντας πως το παιχνίδι εξελισσόταν πολύ καλά για την ομάδα του βρήκε την ευκαιρία να κάνει κάποιες δοκιμές σε σχήματα και έκανε αρκετές αλλαγές και παράλληλα ξεκούραζε και κάποιους παίκτες του. Το σχήμα με τον Τεόντοσιτς στον οργανωτικό ρόλο και τον Νεστέροβιτς κάτω από τα καλάθια λειτούργησε αρκετά καλά και -ως μια παραλλαγή αυτού που παίζει ο Σλοβένος με τον Σπανούλη- ο Μίλος έβγαζε πικ εν ρολ και η διαφορά έπαιρνε την ανιούσα (31-67).

Οι Πειραιώτες χαλάρωσαν λίγο και οι παίκτες του Λυκογιάννη με καλές συνεργασίες και ψυχραιμία έκαναν ένα σερί 9-0 (40-67), με Τουντζιαράκη, Πολυτάρχου και Καλαμπόκη. Η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ όμως. Οι μηχανές του αντιπάλους τους ξαναπήραν μπροστά και με επιμέρους σκορ 15-2 ο Ολυμπιακός έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 40 πόντους (42-82)! Το τελευταίο δεκάλεπτο, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν τυπική διαδικασία.

Οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασισμένοι να ξεμπερδεύουν και με τον «Kill Bill» να ξαναμπαίνει στο παρκέ απέκτησαν δαιμονιώδη ρυθμό. Εκείνος οργάνωνες, πάσαρε και σούταρε βρίσκοντας στόχο ουκ ολίγες φορές (49-89, 53-95.), την ώρα που ο Ίκαρος έψαχνε να βρει το καλάθι του Ολυμπιακού πότε με τον Αγαδάκο (53-92) και πότε με τον Χάρις (51-89, 56-95). Από εκεί και πέρα όμως, οι παίκτες του δε μπορούσαν να κάνουν τίποτε παραπάνω και έτσι ο Σπανούλης τους έδωσε και τη χαριστική βολή γράφοντας το τελικό 56-102.

Τα δεκάλεπτα: 14-31, 27-56, 42-82, 56-102. 

Ίκαρος Καλλιθέας (Λυκογιάννης):
Χάρις 11(1), Αγαδάκος 6, Φαλέκας 3(1), Καράμπουλας 6, Πολυτάρχου 2, Καλαμπόκης 10, ΜακΑλάρνι 9(1), Κατούφας, Πετροδημόπουλος 2, Κράσιτς, Δεληγιάννης, Τουντζιαράκης 7(1).
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Νεστέροβιτς 9, Σπανούλης 18(4), Κέσελ 3(1), Πελεκάνος 10(1), Μαυροκεφαλίδης 4, Χαλπερίν 22(4), Γλυνιαδάκης, Νίλσεν 11, Παπανικολάου 7, Ερτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 13(1), Κατσίβελης 3(1).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.