“Αναιμική” αντίδραση

Ο Παναθηναϊκός "τα χρειάστηκε" μέχρι να νικήσει τον Πανελλήνιο 80-73 λίγες μέρες μετά την ήττα του από τον Ολυμπιακό.

Διορθώνοντας, έστω και αργά, τα λάθη του, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει από τη Λαμία, νικώντας τον Πανελλήνιο με 80-73, στο πλαίσιο της 13 αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.
Η ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ την περασμένη αγωνιστική παραλίγο να κάνει κι άλλη. ζημιά στο «τριφύλλι», το οποίο από την αρχή δεν ήταν συγκεντρωμένο. Γι’ αυτό και έφτασε να κάνει ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο και έπρεπε να ταρακουνηθεί πολύ, βλέποντας τους «Ολυμπιονίκες» να μη χάνουν τις ευκαιρίες που τους έδιναν μέχρι και το 20΄, για να «ξυπνήσουν» και να πάρουν τον έλεγχο του ματς στα χέρια τους και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, με την πολύτιμη συμβολή του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι δεν είχαν σκοπό να του χαρίσουν. κάστανα. Με τους Σμιθ και Κράμπενχοφτ αρχικά και τον Ξανθόπουλο στη συνέχεια, απέκτησαν ένα προβάδισμα, ιδίως από το 12-10 και μετά. Το δεκάλεπτο έκλεισε με 21-14 υπέρ του Πανελληνίου, ο οποίος συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του και στο δεύτερο μέρος. Με τον Ούντριχ να σκοράρει από τα 6.75 και τον Ξανθόπουλο να φτάνει τους 15 πόντους έγινε το 38-28 (18΄), με τους «πράσινους» να είναι εξαιρετικά άστοχοι από την περιφέρεια και δη στα τρίποντα (0/11 στο ημίχρονο και 9 λάθη) και πολύ νευρικοί.
Στη συνέχεια όμως και αφού τα «άκουσαν» για μια ακόμη φορά από τον Ομπράντοβιτς, είπαν να κάνουν κάτι καλό. «Συμμορφώθηκαν» στην άμυνα και βελτίωσαν σημαντικά το ποσοστό τους στα δίποντα. Έτσι άρχισαν σιγά-σιγά να φέρνουν το ματς στα μέτρα τους, με τον Διαμαντίδη να καθοδηγεί και τον Νίκολας τη μία ή τον Σάτο την άλλη, να τον βοηθούν και να πετυχαίνουν σημαντικούς πόντους. Μετά από 12 άστοχα τρίποντα, ο Ντρου Νίκολας έσπασε το ρόδι και σαν μαζί του σαν να «αναγεννήθηκε» και το «τριφύλλι».με ένα σερί 9-0 ξεκόλλησε από τον. βούρκο (από 48-41 σε 48-50) και άφησε τον Ούντριχ να «παλεύει» μόνος του. Τέπιτς και Σάτο έφτασαν τη διαφορά και στους 15 πόντους, οι «Ολυμπιονίκες» προσπάθησαν να «απαντήσουν» και μείωσαν στο -5 (76-71), αλλά ο χρόνος που υπολειπόταν και το γεγονός ότι δε είχαν τις κατάλληλες λύσεις, συν την ευστοχία των φιλοξενουμένων σε κρίσιμες βολές, έδωσαν στους τελευταίους τη νίκη.  

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 42-36, 54-61, 73-80
 
Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 17 (3), Κράμπενχοφτ 12, Σμιθ 18, Σκλάβος, Ούντριχ 20 (2), Φράνσις 6, Κολώκας, Κομποδιέτας.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 9 (1), Μπατίστ 14, Φώτσης 9, Σάτο 9 (3/5 δ., 1/2 τρ.), Νίκολας 6 (1), Διαμαντίδης 10, Βουγιούκας 4, Καλάθης 6, Καϊμακόγλου 13.

Αννα Δοκμετζίογλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.