“Επιβίωσε” το Μαρούσι

Σε ένα ντέρμπι... επιβίωσης, εκείνο που "επέζησε" ήταν το Μαρούσι λόγω της ψυχραιμίας και της ευστοχίας του Χουέρτας (21π.).

Σε ένα ντέρμπι. επιβίωσης, εκείνο που «επέζησε» ήταν το Μαρούσι λόγω της ψυχραιμίας και της ευστοχίας του Χουέρτας (21π.). Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή επικράτησε με 80-75 του Ηλυσιακού στον Άγιο Θωμά. Έφτασε τις έξι νίκες και άφησε τον αντίπαλο της να χάνει τις ελπίδες του για τη συνέχεια, παραμένοντας στη ζώνη του υποβιβασμού με μόλις μία νίκη σε 11 αγωνιστικές.

Ο Ηλυσιακός ήταν αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του, καθώς ήξερε πως το συγκεκριμένο ματς ήταν «ο θάνατος σου, η ζωή μου». Έτσι, μπήκε δυναμικά και κατάφερε να προηγηθεί με 14-6, καθώς οι γηπεδούχοι πέτυχαν το πρώτο καλάθι τους στο 5ο λεπτό. Κυρίτσης και Μπάξτερ διατηρούσαν το προβάδισμα της ομάδας τους (11-20, 10΄), με τον πρώτο να έχει φτάσει τους 8 πόντους. Με ένα σερί 7-0 όμως, το Μαρούσι έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του και στη συνέχεια προσπέρασε (26-22), την ώρα που στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Φλεβαράκη είχε πετύχει μόλις δύο πόντους σε 6΄.

Από εκεί και πέρα όμως, «ξύπνησε» βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας και ευστοχώντας σε τρίποντα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο αγώνας έγινε για γερά νεύρα με Κογιαντίνοβιτς, Μπάγκαριτς και Κλεμέντε από τη μία και τον Μπάξτερ από την άλλη να μην αφήνουν καμία εκ των δύο ομάδων να ξεφύγει (32-31 20΄, 40-40 24΄). Το ίδιο σκηνικό επικρατούσε σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο εξελίχθηκε σε μια «μάχη» σκοραρίσματος μεταξύ του Μπάξτερ από πλευράς Ηλυσιακού και του Κόμματου αρχικά και του Γκαγκαλούδη στη συνέχεια από πλευράς Αμαρουσίου (56-55 30΄).

Στο ενδιάμεσο ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είδε τον Πέτρο Νοέα να βγαίνει νοκ-άουτ με βαρύ διάστρεμμα και τον Μπάξτερ να έχει φτάσει τους 24 πόντους. Έτσι, έστειλε αμυντικές βοήθειες πάνω στον ηγέτη των φιλοξενουμένων και η προσπάθεια του στέφθηκε με επιτυχία. Την ίδια ώρα, ο Χουέρτας είχε πάρει φόρα και με τη βοήθεια του Κόμματου διατηρούσε το προβάδισμα για τους γηπεδούχους (65-60 34΄), ενώ ο Φλεβαράκης αναγκάστηκε να βρει λύση όταν ο Γαλιώτσος αποσύρθηκε με πέντε φάουλ.

Παρόλα αυτά, ο Κυρίτσης και ο Χατζής κρατούσαν τον Ηλυσιακό ζωντανό (68-65, 71-67 1΄.10΄΄ πριν τη λήξη). Από εκεί και πέρα όλα κρίθηκαν στις βολές. Οι δύο αντίπαλοι επιδόθηκαν σε απανωτά φάουλ, ο Κογιαντίνοβιτς έγραψε το 74-70, ο Μπάξτερ έχασε την κατοχή της μπάλας μετά το ριμπάουντ, διόρθωσε την κατάσταση μετά με ένα τρίποντο (74-73), αλλά από εκεί και πέρα ότι και αν έκανε ο Χατζής ή ο Καρύδας έβρισκαν τοίχο, καθώς ο άσος του Αμαρουσίου ήταν απόλυτα εύστοχος στις βολές και εκείνος ήταν που έγραψε το τελικό 80-75. 

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 32-31, 56-55, 80-75

Αννα Δοκμετζίογλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.