Ιτούδης: “Δεμένοι με τον Παναθηναϊκό”

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού αλλά και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες μίλησε στο "Παναθηναϊκό Τριφύλλι" ο Ιτούδης.

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού τη φετινή περίοδο αλλά και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες μίλησε στο περιοδικό “Παναθηναϊκό Τριφύλλι” ο Δημήτρης Ιτούδης.

Αναλυτικά μερικά από τα όσα είπε…

-Τελικά από τις πρώτες εικόνες που έχετε από τον Παναθηναϊκό τι συμπεράσματα βγαίνουν;

«Αρχικά η ομάδα είναι καλά δομημένη, με πολύ προσοχή όλο το καλοκαίρι. Με δεδομένα κάποια θέματα που μας απασχολούν κάθε καλοκαίρι. Πάντα σε αγαστή συνεργασία με την διοίκηση και τον προπονητή κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε.

Μας έχουν βγάλει λίγο εκτός ρυθμού κάποιοι τραυματισμοί, αλλά και αυτοί είναι μέσα στο πρόγραμμα. Έχουμε νέους παίκτες, έχουμε παίκτες που μεγαλώνουν τον χρόνο συμμετοχής τους και αυτό ξέρουμε ότι χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει στο μάξιμουμ. Θέλει χρόνο ένας παίκτης για να ψηθεί, όπως λέμε στην μπασκετική αργκό.

Και δεν αφορά αυτό μόνο τον Καλάθη ή τον Τέπιτς που φέτος έχουν πιο ενεργό ρόλο. Η ομάδα πρέπει να ενσωματώσει στην φιλοσοφία της, τα νέα παιδιά που ήρθαν. Δεν είναι εύκολο. Είναι ανάληψη καθηκόντων με μεγάλες και υψηλές προσδοκίες. Όλοι αυτοί πρέπει να περάσουν ένα κρας τεστ και έχουν τις ικανότητες για αυτό έχουν επιλεχθεί».

-Η λέξη «κίνητρο» έχει ακουστεί πολλές φορές για τον Παναθηναϊκό και πέρυσι θεωρήθηκε ότι η άσχημη χρονιά στην Ευρώπη οφειλόταν στην έλλειψη του. Φέτος τι έξτρα κίνητρο έχει ο Παναθηναϊκός;
«Πάντα υπάρχει κίνητρο. Όταν παίζεις σε μία ομάδα με την ιστορία και τον κόσμο του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να μην έχεις κίνητρο. Εμείς έχουμε παίκτες που έχουν αθλητικό εγωισμό και ξέρουν πως ότι έχουν πετύχει ανήκει στο παρελθόν. Εμείς όμως αγωνιζόμαστε στο παρόν. Κάθε μέρα ξέρουμε ότι πρέπει να αποδεικνύουμε ότι έχουμε την δίψα και την θέληση. Και αυτό είναι το τρίπτυχο μας. Υψηλό κίνητρο, συγκέντρωση και κάθε μέρα να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας».

-Υπάρχει κάποιο φετινό στοίχημα για τον Παναθηναϊκό;
«Κοίτα το στοίχημα είναι η σημερινή προπόνηση. Η κάθε προπόνηση. Αν δεν προπονηθούμε καλά δεν παίζουμε και καλά. Αυτό είναι δεδομένο. Το γιατί μπορεί να μην προπονηθείς καλά μπορεί να εξαρτάται και από τους τραυματισμούς. Το στοίχημα μας είναι να παίζει η ομάδα καλύτερα. Και νομίζω ότι το καμπανάκι που είχαμε στις ήττες από την Ολίμπια ή την Βαλένθια μας έδωσε μία πολύ σωστή αντίδραση στην προπόνηση μετά. Βαδίζουμε στον σωστό δρόμο»

-Πέρυσι το καλοκαίρι είχες την πρόταση από την Κάχα Λαμποράλ. Φέτος υπήρξε άλλη επαφή;
«Πέρυσι ήταν μία τιμητική πρόταση από την Ταού, φέτος μιλήσαμε με την διοίκηση, συμφωνήσαμε και συνεχίσαμε. Εγώ είμαι ικανοποιημένος με το κομμάτι που έχω και είμαι παρών και στις νίκες και στις ήττες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε επαγγελματίες και δεν θα κοιτάξω κάποια στιγμή κάποια άλλη πρόταση. Έχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό όσο έχει και ο κ. Ομπράντοβιτς, για αυτή και την επόμενη σεζόν.

Εδώ πληρούνται οι προϋποθέσεις και για αυτό παραμένουμε. Μας βοήθησε το ότι έχουμε αποτελέσματα και έχουμε συνάψει αυτή τη σχέση με τον κόσμο. Σε διαφορετική κατάσταση δεν φανταζόμασταν ούτε εγώ, ούτε ο Ζέλικο ότι θα μέναμε σε μία ομάδα για τόσα πολλά χρόνια. Το να πούμε ότι δεν έχουμε δεθεί με τον Παναθηναϊκό, θα είναι ψέμα, αλλά από εκεί και έπειτα πρέπει να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον.

Δεν μου αρέσει να μιλάω υποθετικά. Έγινε μία πρόταση και αυτό το καλοκαίρι υπήρχαν επαφές αλλά σε διερευνητικό επίπεδο. Αλλά αυτά ήταν θεωρητικά και όχι κάτι ουσιαστικό. Όταν υπάρξει κάτι ουσιαστικό η απάντηση θα έρθει και εκεί την στιγμή. Αυτή την στιγμή πάντως έχουμε ένα συμβόλαιο, το τιμούμαι, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτό που έχουμε, υπάρχει μία γεμάτη σεζόν μπροστά μας και αυτό μας ενδιαφέρει αυτή την στιγμή».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.