“Τιμή να είσαι αρχηγός του Παναθηναϊκού”

Ο Διαμαντίδης δηλώνει περήφανος που είναι αρχηγός στον Παναθηναϊκό...

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δηλώνει περήφανος που είναι αρχηγός στον Παναθηναϊκό και αναφέρεται στις διαφορές της φετινής ομάδας των “πρασίνων” με την περσινή.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Διαμαντίδης στην εφημερίδα “Πράσινη”:

-Ποια είναι η γεύση που σου αφήνει το 2010;

«Το 2010 μου έχει αφήσει πάρα πολύ καλή γεύση και νομίζω ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι είμαστε υγιείς. Από εκεί και πέρα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι πετύχαμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος που πάντα για την ομάδα του Παναθηναϊκού είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός στόχος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το πετύχαμε για άλλη μια φορά. Στην Euroleague δεν τα πήγαμε τόσο καλά όσο θέλαμε. Αποκλειστήκαμε νωρίς. Και χάσαμε και στον τελικό του Κυπέλλου. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα είναι πάντα σε υψηλό επίπεδο και πάντα κατακτάει τίτλους. Πέρσι χάσαμε έναν τίτλο. Όσο είμαι εγώ στην ομάδα χάσαμε έναν τίτλο. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Δεν μπορείς να τα κερδίζεις όλα. Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Σαφώς και ήμασταν στενοχωρημένοι όταν χάσαμε τον τελικό. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι όμως. Η ζωή συνεχίζεται. Και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις έρχονται».

-Μέρες Κυπέλλου αυτές που διανύουμε. Η περσινή απώλεια σας πεισμώνει, σας δίνει έξτρα κίνητρο;

«Επειδή χάσαμε το προηγούμενο Κύπελλο δεν έχουμε επιπλέον κίνητρο για να το κατακτήσουμε φέτος. Το κίνητρο το έχουμε ούτως ή άλλως. Το κίνητρο το έχεις από τη στιγμή που βρίσκεσαι σε έναν τελικό. Παίζεις για ένα τρόπαιο. Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεσαι κάτι έξτρα για να σου δώσει κάτι παραπάνω. Παίζεις για ένα Κύπελλο και αυτό τα λέει όλα. Προσπαθείς όλη τη χρονιά για να φτάσεις σε έναν στόχο. Άρα είναι λογικό να υπάρχει το κίνητρο για να κατακτήσεις το στόχο σου».

-Φέτος ο Παναθηναϊκός μοιάζει να έχει αλλάξει αγωνιστική φιλοσοφία. Ποια είναι η δική σου γνώμη;

«Η ομάδα σε σχέση με πέρυσι έχασε τον Βασίλη, τον Σάρας, τον Πέκοβιτς. Παίκτες που ήταν πολύ σημαντικοί για το κομμάτι παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Από εκεί και πέρα φέτος ήρθαν παιδιά τα οποία είναι παίκτες εγνωσμένης αξίας. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια, όλοι μαζί να προσαρμοστούμε στα καινούργια δεδομένα. Όσον αφορά τη φιλοσοφία είναι καλύτερα να αναλύσει τις διαφορές ο προπονητής. Αυτό όμως που μπορώ να πω εγώ είναι ότι τα δυνατά μας σημεία θα τα βγάλουμε στο γήπεδο».

-Μπορείς να κατονομάσεις το δυνατό σας σημείο;

«Η άμυνα είναι σίγουρα ένα από αυτά. Που είναι το πιο σημαντικό για μας. Από την άμυνα ξέρεις ότι είσαι μέσα στο παιχνίδι. Η βάση είναι η άμυνα και αυτό θεωρώ πως είναι το πιο σημαντικό. Από εκεί και πέρα ότι αδυναμίες έχουμε προσπαθούμε να τις καλύπτουμε μέσα από όλα τα κομμάτια τα οποία ξέρουμε ότι είμαστε δυνατοί. Ξέρουμε ότι έχουμε αδυναμίες. Δεν το κρύβουμε. Εδώ που έχει φτάσει το μπάσκετ οι αντίπαλες ομάδες γνωρίζουν τα πάντα. Αλλά κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να βελτιωθούμε σε αυτά τα κομμάτια. Και τα καλά μας κομμάτια να τα κάνουμε ακόμα καλύτερα».

-Πόσο σας έχουν στοιχίσει οι τραυματισμοί παικτών που έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα;

«Μας έχουμε επηρεάσει πολύ οι τραυματισμοί. Παίκτες όπως ο Μάικ, ο Άλεξ και ο Ντρου είναι κομβικοί για την ομάδα μας. Τους χρειαζόμαστε όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Ξέρουμε για τον Άλεξ ότι θα αργήσει να γυρίσει. Περιμένουμε τον Μάικ και τον Ντρου. Τους χρειαζόμαστε επειγόντως. Πλέον αρχίζουν τα παιχνίδια που είναι σημαντικά και θα κρίνουν κατά πολύ τους στόχους μας. Το Top 16, ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά και την τελική φάση του Κυπέλλου. Χωρίς να υποτιμώ τις άλλες ομάδες του Πανιώνιου και του Ίκαρου, αλλά σίγουρα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερο».

-Τι απαντάς στον χαρακτηρισμό καινούργιος Διαμαντίδης που αφορά στις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες στο παιχνίδι σου;

«Δεν συμφωνώ με τον όρο καινούργιος Διαμαντίδης. Υπάρχει ένας τρόπος παιχνιδιού. Στην ομάδα έχεις κάποιο ρόλο. Φέτος ο ρόλος μου είναι να δώσω κάτι παραπάνω σε κομμάτια του παιχνιδιού που πέρσι δεν ήμουν και τόσο δραστήριος. Και προσπαθώ να κάνω αυτό το πράγμα. Δεν λέω ότι κάτι έχει αλλάξει στο παιχνίδι μου. Εγώ προσπαθώ να κάνω αυτό που κάνω καλύτερα. Σίγουρα νιώθω ότι υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη στο άτομο μου, αλλά ξέρω σε ποια ομάδα είμαι».

-Μετά την άνετη νίκη με τον Άρη για το Κύπελλο, πλέον στο μυαλό σας είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;

«Δεν χρειάζεται να προτρέχουμε. Πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό υπάρχουν δύο παιχνίδια ακόμα. Δεν θα πω μεγάλα λόγια, αλλά ούτε θα πω ψέματα. Ότι δεν σκεφτόμαστε τον Ολυμπιακό. Δεν το σκεφτόμαστε όμως με την ένταση που τον σκεφτούμε τις ημέρες που θα προετοιμαζόμαστε για το συγκεκριμένο αγώνα. Έχουμε δύο παιχνίδια με τον Πανιώνιο και τον Ίκαρο, τα οποία θέλουμε να τα κερδίσουμε, Από εκεί και πέρα χρειάζεται τρομερή συγκέντρωση για το ματς με τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ξέρουμε ποια είναι η άλλη ομάδα και η άλλη ομάδα ξέρει εμάς. Ξέρουμε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα παιχνίδια, άρα νομίζω ότι θα έρθει εκείνη η στιγμή θα είμαστε στο 100% μας».

-Πόσο μπορούν να σας βγάλουν εκτός ρυθμού τα χαμηλής δυναμικότητας ματς του ελληνικού πρωταθλήματος σε σχέση με την Ευρωλίγκα;

«Θεωρητικά στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος, υπάρχουν λιγότερες κακοτοπιές. Αλλά κανένας δεν θα σου χαριστεί αν δεν είσαι σοβαρός και αυτός που πρέπει να είσαι μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα μας έχει δείξει ότι σέβεται όλους τους αντιπάλους. Ανεξαρτήτως δυναμικότητας και προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να βελτιώνουμε πράγματα. Προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Εμείς από τη δική μας πλευρά δεν το σκεφτόμαστε έτσι. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάθε φορά. Θα κάνουμε το σκάουτινγκ και όλη τη δουλειά μας, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι οι προπονητές μας λένε ότι όλα εξαρτώνται από μας. Και αυτό το λέω χωρίς την παραμικρή υποτίμηση κανενός. Όλα έχουν να κάνουν με το πώς εμείς θα παρουσιαστούμε στο γήπεδο. Αν εμείς είμαστε σοβαροί, αν αυτά που έχουμε δείξει θα τα βγάλουμε και αν θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Σαφώς είναι πιο δύσκολο να προσεγγίσεις πνευματικά δύο τόσο διαφορετικά παιχνίδια».

-Τελικά στη Euroleague έχουν αποδυναμωθεί οι μεγάλοι ή έχουν ενισχυθεί οι μικροί;

«Κάποιες ομάδες της λεγόμενης β΄ ταχύτητας έχουν ανέβει. Για παράδειγμα η Ολίμπια Λιουμπλιάνα. Αυτή η ομάδα έχει δείξει ότι διαθέτει ένα πολύ καλό σύνολο και ένα πολύ ωραίο γήπεδο και μια πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Από ότι έδειξε και στην κανονική περίοδο, έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Η Euroleague έχει πάντα καλές ομάδες. Δεν θα πας σε ένα γήπεδο και θα κερδίσεις εύκολα. Δεν ξέρω αν είναι πιο δύσκολη από άλλες χρονιές. Εγώ ξέρω ότι σε όποιο γήπεδο και να πας θα δυσκολευτείς για να κερδίσεις».

-Τι σημαίνει για έναν αθλητή να είναι αρχηγός του Παναθηναϊκού; Πως εκλαμβάνεις εσύ αυτό το γεγονός;

«Πολύ απλά. Είναι πολύ μεγάλη τιμή να είσαι αρχηγός του Παναθηναϊκού. Αρχηγός σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Είσαι αρχηγός, έχει ευθύνες και προσπαθείς με όλους τους συμπαίκτες σου να κάνεις το καλύτερο δυνατό γι αυτή την ομάδα. Είναι μεγάλη μου τιμή. Υπάρχουν όμως και άλλοι παίκτες. Το άθλημα είναι ομαδικό. Δεν είναι ατομικό. Πρέπει να κάνουμε μια δουλειά και όλοι μαζί να τα καταφέρουμε».

-Το καλοκαίρι που μας πέρασε ανανέωσες το συμβόλαιό σου με τον Παναθηναϊκό για τρία χρόνια. Και όπως φάνηκε ήταν θέμα μερικών λεπτών, έστω και αν στους φίλους της ομάδας είχε δημιουργηθεί ένα άγχος…

«Για εμένα δεν υπήρχε κανένα άγχος στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου μου με τον Παναθηναϊκό. Όταν ένας αθλητής αισθάνεται εκεί που είναι όμορφα και μια χαρά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι για να αλλάξει τα δεδομένα. Αισθάνομαι πολύ όμορφα στον Παναθηναϊκό, ήθελα να συνεχίσω να είμαι εδώ και γι αυτό παρέμεινα».

-Ονειρεύεσαι το 6ο Ευρωπαϊκό ή προτιμάς να πηγαίνεις βήμα-βήμα;

«Δεν ονειρεύομαι το 6ο Ευρωπαϊκό. Στόχος της ομάδας αρχικά ήταν να βγούμε στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου μας για να περάσουμε στη φάση του Top 16. Η ομάδα πρέπει να κοιτάει τα παιχνίδια και να μπορέσει να κερδίζει και από εκεί και πέρα σιγά-σιγά. Βήμα-βήμα. Στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.