Πέρασε από το Ελληνικό με οδηγό τον Καλάθη

Ο Κολοσσός συνέτριψε την ΑΕΚ στο κλειστό του Ελληνικού με 91-70...

Η ψυχολογία της ήταν σε καλά επίπεδα, αλλά η απόδοση της όχι. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε τελείως διαφορετική από την προηγούμενη εβδομάδα (σ.σ. στο Περιστέρι) και ο Κολοσσός δεν έχασε την ευκαιρία. Διαβασμένος και πολύ συγκροτημένος, της έδωσε και… κατάλαβε, περνώντας νικηφόρα από το κλειστό του Ελληνικού με 91-70, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

Με έναν εκπληκτικό Πατ Καλάθη (34π.) να τον σηκώνει στις πλάτες του για 30 λεπτά και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο (16π.) να αναλαμβάνει στην τελευταία περίοδο και να την εκτελεί από κάθε απόσταση, οι Ροδίτες την άφησαν με τις μνήμες των δύο τελευταίων επιτυχιών της και έφυγαν με το διπλό στις βαλίτσες τους. Η απόδοση των φιλοξενούμενων ήταν πολύ κακή, “έπνιξε” το “Δικέφαλο” στην άμυνα ζώνης του, με τον τελευταίο να προσπαθεί συνεχώς να πλησιάσει στο σκορ, αλλά να μην ισοφαρίζει ποτέ.
 
Πολύ κακό ήταν το ξεκίνημα για την ΑΕΚ. Παρουσίασε μια τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή των δύο τελευταίων αγωνιστικών μπαίνοντας στο παρκέ. Άνευρη, χωρίς ρυθμό και με πολύ κακή αμυντική λειτουργία, δεν πρόλαβε να καταλάβει για πότε βρέθηκε πίσω στο σκορ (6-15 στο 5΄), την ώρα που οι Ροδίτες έτρεχαν στην επίθεση και θωράκιζαν τα μετόπισθεν τους. Με τον Πατ Καλάθη να ηγείται (12π. στο α΄ δεκ) και τον Ντικούδη να προσπαθεί στην άλλη πλευρά, έκλεισαν την περίοδο προηγούμενοι 12-26, με 8/8 δίποντα. Αμέσως μετά το πρόβλημα που εμφανίστηκε στο χρονόμετρο και καθυστέρησε την έναρξη του β΄ δεκαλέπτου, έδωσε τη δυνατότητα στον Μηνά Γκέκο να “ξυπνήσει” λίγο τους παίκτες του, ενώ “θυμήθηκε” και ο ίδιος ότι ο “πολύτιμος” για την ομάδα του, Περικλής Δορκοφίκης έπρεπε να περάσει στο παρκέ. Παρότι τα “παιδιά” του Σφαιρόπουλου συνέχισαν να προηγούνται, οι γηπεδούχοι μείωσαν τη διαφορά στους 10π. με δύο τρίποντα των Καλλινικίδη-Μελς (20-30). Με την υπεροχή τους στα αμυντικά ριμπάουντ και χωρίς να καταφεύγουν σε εύκολα φάουλ -σε αντίθεση με το “Δικέφαλο”- καθότι είχαν κλείσει τους διαδρόμους στην αντίπαλο τους και τον Καλάθη να συνεχίζει το σόου του (19π., 24-35). Με τη φροντ-λαιν της να βελτιώνεται, σε συνδυασμό με την άμυνα της, η ΑΕΚ πλησίασε (34-38), αλλά απομακρύνθηκε πάλι, με τον Μανωλόπουλο να εκτοξεύει τη διαφορά ξανά (39-48) στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι Αμερικανοί των “κιτρινόμαυρων” ροκάνισαν ξανά τη διαφορά (48-50), αλλά για ακόμη μια φορά οι παίκτες του Σφαιρόπουλου ξέφυγαν με ένα σερί 5-0 (48-55), με τον Κώστα Χαρίση να καθοδηγεί. Για μια ακόμη φορά, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά, με τον Μελς να πρωτοστατεί και τον Γκράντι να τον βοηθά (60-65), αλλά το γ΄ δεκάλεπτο τους βρήκε 9 πόντους πίσω (60-69), με τον Καλάθη να φτάνει τους 30π. Το σκηνικό δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, η ΑΕΚ δεν το έβαλε κάτω, έφτασε ακόμη και να υπολείπεται μόλις ένα πόντο (68-69), αλλά το άναρχο μπάσκετ που παίζει ανά περιόδους της κόστισε. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος τη “διέλυσε”, με τρίποντα και δίποντα και εκτόξευσε τη διαφορά στους 12π. (67-89) και κάπου εκεί τα φτερά των παικτών του Γκέκου κόπηκαν και οι προσπάθειες που έκαναν οι Μακ και Μελς δεν οδήγησαν πουθενά.

Τα δεκάλεπτα: 12-26, 39-48, 63-69, 73-91
 
ΑΕΚ: Καστλ 2, Νικολαΐδης, Μακ 17(1), Ντικούδης 12(1), Δορκοφίκης 4, Καλλινικίδης 9(1), Σπαρκς 5(1), Γκράντι 11(1), Μελς 13(3).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Καλάθης 34(3), Τζόρνταν 4, Πάνος 2, Μανωλόπουλος 16(3), Ασημακόπουλος 6, Χαρίσης 12, Τσάμης 8, Παππάς 6, Γκόλεματς 3, Δανάς.

…Αννα Δοκμετζίογλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.