Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός

Στις νίκες επέστρεψε ο Παναθηναϊκός και τη γιορτή που δεν έκανε με τη Βαλένθια προσπάθησε να αντικαταστήσει με την εμφάνιση του απέναντι στο Μαρούσι, του οποίου επιβλήθηκε με 102-65.

Οι «πράσινοι» έδειξαν ότι θεωρούν την απρόσμενη ήττα της Πέμπτης παρελθόν σβησμένο και παρουσιάστηκαν πολύ βελτιωμένοι, ιδίως στον οργανωτικό τομέα.

Παράλληλα, ελαχιστοποίησαν τα λάθη τους (σ.σ. τους κόστισαν σοβαρά με τους Ισπανούς) και με διάθεση και πάθος έδειξαν από νωρίς στην ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή πως η τύχη δε θα ήταν με το μέρος της. Με χαρά ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τους είδε να εγκλωβίζουν τους αντιπάλους τους στο παιχνίδι τους, να παίζουν πιεστική άμυνα (την αγαπημένη του) και χαμογέλασε όταν ο Ιάν Βουγιούκας (20π.) έκανε ό,τι μπορούσε για να αναδειχθεί το πρόσωπο του αγώνα, την ώρα που καλείται να αντικαταστήσει για τουλάχιστον ένα μήνα τον απόντα Σέρβο σέντερ Άλεξ Μάριτς, μετά την επέμβαση στον αγκώνα στην οποία υποβλήθηκε. 

Με τους Διαμαντίδη (11π.)  και Περπέρογλου (14π.) να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι του Αμαρουσίου, ο Παναθηναϊκός έδειξε από νωρίς τις προσθέσεις του (10-4) και αργότερα με ένα σερί 9-0 (Μπατίστ-Διαμαντίδης) η διαφορά έφτασε στους 11π. (21-9) γρήγορα. Ο Κόμματος έβρισκε λύσεις στον επιθετικό τομέα και «πάλευε» μόνος του με τους «πράσινους», αλλά δε μπορούσε να κάνει και πολλά στην άμυνα (34-18, α’ δεκ.).

Στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, αλλά και στη δεύτερη, ο Βουγιούκας φώναξε «παρών» και δεν άργησε να φτάσει τους 14 πόντους (σ.σ. στο ημίχρονο), ενώ είχε τη… στήριξη και του Κώστα Καϊμακόγλου -απέναντι στην πρώην ομάδα του- και η απόσταση των δύο ομάδων ολοένα και μεγάλων (36-18, 42-20) και διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα μέχρι και το τέλος του β΄ δεκαλέπτου (51-30ημ.).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε για τους Πρωταθλητές Ελλάδος με σερί 9-0 (60-30) με ηγέτη τον νεαρό Ζούμπο! Η συνέχεια δεν ήταν διαφορετική όμως, αφού πότε ο Βουγιούκας, πότε ο Καϊμακόγλου και ο Τέπιτς έκαναν τη ζημιά στο Μαρούσι (82-50 γ’ δεκ), ώσπου οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι κουράστηκαν να προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα και το τελικό σκορ ήρθε… αβίαστα. 

Παναθηναϊκός: Τέπιτς 6, Περπέρογλου 14(1), Μπατίστ 8, Φώτσης 6, Σάτο 4, Νίκολας 9(3), Διαμαντίδης 11, Βουγιούκας 20, Καλάθης 3, Ζούμπος 5(1), Καϊμακόγλου 16(1)

Μαρούσι: Μπόγιτς 14, Νοέας 2, Ακεψιμιάδης, Χουέρτας 7, Χαριτόπουλος 3(1), Βαβάτσικος, Ουέιντεν 5, Κογιαντίνοβιτς 11(1), Σιαμανδούρας, Κόμματος 18(2), Τσόντζος 1, Σεφερίδης 4

Αννα Δοκμετζίογλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.