Ιτούδης: Θα περάσουμε στην επίθεση

Η ήττα στην Καβάλα μπορεί να προβλημάτισε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αλλά ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε ότι το... σοκ θα ξεπεραστεί και αυτό θα γίνει με την ομάδα να περνά στην επίθεση, χωρίς να αναζητά δικαιολογίες.

Η ήττα στην Καβάλα μπορεί να προβλημάτισε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αλλά ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε ότι το… σοκ θα ξεπεραστεί και αυτό θα γίνει με την ομάδα να περνά στην επίθεση, χωρίς να αναζητά δικαιολογίες.
Γράφοντας στο paobc ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ανέφερε αναλυτικά…
«Επιστρέψαμε από το διπλό ταξίδι μας στη Μάλαγα και την Καβάλα και ήδη έχουμε ήδη συναντηθεί με τους παίκτες. Είδαμε το βίντεο της χθεσινής αναμέτρησης και το δεδομένο είναι ένα: Είναι ώρα για έργα και όχι λόγια… Τελειώσαμε με τα λόγια… Είναι ξεκάθαρο σε όλους μας. Δεν χρειαζόμαστε δικαιολογίες, αλλά πράξεις. Δικαιολογίες αναζητούν οι άνθρωποι που αμύνονται κι εμείς δεν είμαστε σε αυτή τη θέση ως ομάδα γενικότερα. Ξέρουμε να περάσουμε στην επίθεση και να βγάλουμε το θετικό μας πρόσωπο.

Η σφαλιάρα που δεχθήκαμε ήταν δυνατή. Είμαστε στη 13η σεζόν στον Παναθηναϊκό και έχουμε δεχθεί κι άλλες τέτοιες σφαλιάρες, όπως από την Ολύμπια Λάρισας, την Ολυμπιάδα Πατρών… Τώρα είναι η ώρα των πράξεων. Και τι σημαίνει αυτό; Έχουμε μια εβδομάδα μπροστά μας που θα βρισκόμαστε στην Αθήνα, έχοντας δύο εντός έδρας αναμετρήσεις με την ΚΚ Ζάγκρεμπ και τον Ηλυσιακό. Είναι ιδανική εβδομάδα για να δουλέψουμε πολύ, γιατί μετά έχουμε πάλι τρία εκτός έδρας παιχνίδια (Ζαλγκίρις Κάουνας, ΠΑΟΚ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας). Έχουμε λοιπόν ως πλάνο ένα μικρό κύκλο προετοιμασίας, αφού θα έχουμε το πλεονέκτημα του να παραμείνουμε για μία εβδομάδα χωρίς μετακίνηση εντός των τειχών, για τα δύο αυτά παιχνίδια, αλλά και τα τρία που ακολουθούν.

Η εικόνα μας στη χθεσινή αναμέτρηση δεν ήταν καλή. Ήταν εμφανές ότι ήμασταν υποδεέστεροι των καταστάσεων ως ομάδα. Η Καβάλα ήταν πολύ πιο ενεργητική, έδειχνε ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι. Όπως πολύ σωστά είπε ο Καϊμακόγλου στη συνέντευξη Τύπου, δεν κερδίζεις με τη φανέλα, ούτε με τα συμβόλαια. Πρέπει να επιβεβαιώνονται καθημερινά είτε παίκτες, είτε προπονητές, όλοι μας, στο γήπεδο. Στην ώρα της προπόνησης, στο μίτινγκ, στους αγώνες. Εμείς δεν επιβεβαιωθήκαμε στο γήπεδο της Καβάλας, γιατί δεν ήμασταν παρόντες! Είδαμε το βίντεο φάση προς φάση, είδαμε την εικόνα μας. Οι μεγάλες ομάδες και οι μεγάλοι παίκτες, από τις «σφαλιάρες» και τις αναποδιές γίνονται πιο δυνατοί και αντιδρούν. Έχουμε περάσει τέτοιου είδους τρικυμίες και στο παρελθόν. Και τις έχουμε ξεπεράσει… Με πράξεις…
Αυτό θα κάνουμε και τώρα.

Το μυαλό μας, έχοντας τη συνολική εικόνα της κατάστασης, εστιάζει στην επόμενη αναμέτρηση, αυτή με την ΚΚ Ζάγκρεμπ. Είναι μια ομάδα που έχει διαφορές σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Η πρώτη είναι ότι βρίσκεται σε ρυθμό νικών. Μπορεί να έχασε στον τελευταίο αγώνα από τη Ραντνίσκι (85-83), αλλά προέρχεται από νίκες επί της Ζλάτορογκ (85-86), της Μπρόζε Μπάσκετς (86-74) και της Έλιος Ντόμζαλε (72-57). Βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Η δεύτερη διαφορά είναι ότι σκοράρει περισσότερους πόντους, φτάνοντας σε ένα μέσο όρο πάνω από τους 80. Η Τρίτη είναι η προσθήκη ενός ποιοτικού γκαρντ, όπως είναι ο Τι Τζέι Φορντ, ο οποίος μοίρασε 10 ασίστ στην πρώτη του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα και άλλες 5 στην αναμέτρηση με τη Ραντντίσκι. Μαζί με τον Μουλαομέροβιτς, ο οποίος είχε χθες 12, η ΚΚ Ζάγκρεμπ είχε δημιουργία φτάνοντας συνολικά τις 22 ασίστ. Η Καβάλα είναι μια ομάδα που είχε 67 πόντους μέσο όρο και με εμάς έβαλε 79, έχοντας πολύ υψηλούς μέσους όρους. Σούταρε 5/14 τρίποντα και με εμάς είχε 12/23. Συνεισφέραμε κι εμείς να αυξηθούν αυτοί οι μέσοι όροι. Είναι κάτι που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξαναγίνει. Θα πρέπει να βελτιωθούμε για να βελτιωθεί η εικόνα μας γενικότερα. Χθες οι τρεις σέντερ μας σε 37 λεπτά είχαν 3 ριμπάουντ. Δεν γίνεται να χάνουμε ριμπάουντ, να μην διεκδικούμε χαμένες μπάλες και να μην μπορούμε να διαχειριστούμε τα λάθη που γίνονται. Νομίζω ότι τα τρία αυτά στοιχεία τα λένε όλα…

Αυτά για την ώρα… Σας περιμένουμε όπως πάντα στο ΟΑΚΑ…
Να είστε καλά…».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.