Καλάθης:”Συντόμως… ταυτότητα”

Ο Νικ Καλάθης υποστηρίζει ότι ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί έτοιμος για τα κρίσιμα ματς της σεζόν.

Ο Νικ Καλάθης υποστηρίζει ότι ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί έτοιμος για τα κρίσιμα ματς της σεζόν. Ο ομογενής γκαρντ μίλησε στην εφημερίδα SportDay για την ισχνή νίκη επί του Ολυμπιακού και την κατάσταση των “πράσινων” στην παρούσα φάση. Είπε συγκεκριμένα για:

Τη νίκη επί του Ολυμπιακού:
«Ήταν μεγάλη νίκη από όλες τις απόψεις. Αποτελεί μια δυνατή… επανεκκίνηση, ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Κρατάμε τη νίκη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το μυαλό μου πηγαίνει σε μερικές ωραίες φάσεις που ήταν αποτέλεσμα άριστης συνεργασίας. Δεν ήταν όμως, και πολλές και αυτό είναι λογικό από την άποψη ότι πρώτος στόχος ήταν να νικήσουμε. Ξέρουμε τι θετική επίδραση έχει μια επιτυχία επί του Ολυμπιακού. Εκ του αποτελέσματος, καταφέραμε να ξαναβρούμε και τον ενθουσιασμό μας! Η αλήθεια βέβαια, είναι ότι μας βοήθησε και το γεγονός ότι και ο Ολυμπιακός έχασε πολλά σουτ. Βέβαια, το θέμα είναι ότι πήραμε αυτό που θέλαμε και είμαστε χαρούμενοι για αυτό, αλλά τίποτα παραπάνω».

Το +4 εν όψει ΣΕΦ:
«Μεσολαβούν 3-4 μήνες μέχρι τον αγώνα στο ΣΕΦ. Πολλά πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ωστόσο, ένα είναι το σίγουρο: δεν θα πάμε να υπερασπιστούμε τη διαφορά. Δεν μας νοιάζει αυτό. Θέλουμε να αποδράσουμε από τον Πειραιά, να νικήσουμε και να πάρουμε το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας, μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Την αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού:
«Ξέρουμε καλά πως ακόμα δεν είμαστε στο σημείο που θέλουμε. Σκοπός μας είναι να βρούμε την αγωνιστική μας ταυτότητα. Αυτό είναι το βασικό ζήτημα. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Πολύ σύντομα θα αγωνιζόμαστε όπως πρέπει. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι έχουμε δύο σημαντικές απουσίεςμ έχουμε και νέους παίκτες και φυσικά ακόμα είναι νωρίς. Τα μεγάλα ματς, και αναφέρομαι σε αυτά που θα κρίνουν τους στόχους της χρονιάς, θα έλθουν αργότερα. Είμαι βέβαιος πως τότε θα είμαστε έτοιμοι. Και το λέω αυτό γιατί είναι ξεκάθαρο πως είμαστε σε καλό δρόμο».

Τις αδυναμίες της ομάδας του:
«Πήραμε μια διαφορά, αλλά αντί να την κρατήσουμε και να την αυξήσουμε, τη χάσαμε, με αποτέλεσμα να δώσουμε την ευκαιρία στον αντίπαλό μας να επιστρέψει στο ματς. Πρέπει να διορθώσουμε πολλά. Μεταξύ αυτών, και τα νεκρά διαστήματα που έχουμε στα παιχνίδια. Κάναμε πάρα πολλά λάθη που ευτυχώς δεν μας στοίχισαν. Αν και δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, είχαμε άγχος, είχαμε πίεση, γιατί υπήρχε η ανάγκη της νίκης ώστε να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας».

Το πόσο επηρέασε η ήττα από την Μπάμπεργκ:
«Γνωρίζαμε ότι η ήττα από την Μπάμπεργκ, αλλά κυρίως η εικόνα που δείξαμε δεν ήταν η πρέπουσα. Επίσης, ήμασταν σίγουροι ότι μόνο με σκληρή δουλειά -και καθόλου λόγια- θα μπορούσαμε να επανέλθουμε. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν η μεγάλη μας ευκαιρία. Και την αρπάξαμε. Ζούμε με την πίεση. Έχουμε συνηθίσει, γιατί παίζουμε σε μεγάλη ομάδα και την έχουμε, είτε αγωνιζόμαστε με το Μαρούσι είτε με τον “αιώνιο” αντίπαλο”».

Το ρόλο του στην ομάδα:
«Μου αρέσει πολύ να τρέχω και να βοηθάω στο τρανζίσιον της ομάδας μου. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι τρέχω χωρίς να ξέρω… πού πάω και τι κάνω. Έχω τον έλεγχο (γέλια). Απλά, όταν έχω τις πιθανότητες να σουτάρω, σταματάω και το κάνω».

Το ματς της Πέμπτης με την Ουνικάχα στη Μάλαγα:
«Θα είναι πολύ σκληρό παιχνίδι. Θα είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τον αγώνα που παίξαμε στην έδρα μας. Και θα πρέπει να δώσουμε αυτά που πρέπει για να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Γιατί η Μάλαγα είναι επικίνδυνη ομάδα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όπως και όλα τα ματς της διοργάνωσης».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.