Προμηθέας-Ιωνικός 82-72: Το «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο (HL)

Σε ένα πολύ καλό ποιοτικά παιχνίδι ο Προμηθέας Πατρών είχε τις λύσεις στο τέλος και με τους Αγραβάνη-Αγκμπελέσε-Γιαννόπουλο-Γκραντ πρωταγωνιστές πανηγύρισε την 10η νίκη του (10-5 ρεκόρ) σε βάρος του μαχητικού Ιωνικού Νίκαιας.

Στο πιο κρίσιμο κομμάτι του αγώνα ο Προμηθέας Πατρών κατάφερε να χτίσει μία διαφορά ασφαλείας και να φτάσει σε μία πολύ σημαντική νίκη, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League.

Ο Ιωνικός ήταν πολύ καλός σε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης αλλά η έλλειψη βάθους πάγκου (έπαιξε ουσιαστικά με 8 παίκτες) και η κούραση δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει τη νίκη με αξιώσεις.

Πρώτος σκόρερ με 22 πόντους ο Δημήτρης Αγραβάνης ενώ ο Τζέριαν Γκραντ είχε 17 πόντους, 6 ασίστ και 5 λάθη.

Σκέπασε τα καλάθια ο Ντάνι Αγκμπελέσε, σε μία εμφάνιση που δεν αντικατοπτρίζεται πλήρως στην στατιστική, 10 πόντοι, 6 ριμπάουντ και 4 κοψίματα, ο απολογισμός του Αμερικανού σέντερ.

18 πόντους και 8 ριμπάουντ για τον Τζέρεμι Χόλογουελ, ενώ ο Σαίντ Πρίντζετ τελείωσε με 15 πόντους.

Το ματς:

Τα αδέρφια Γκραντ μπήκαν πολύ δυνατά στο παρκέ και σχεδόν μόνοι τους έδωσαν το πρώτο +5 στον Προμηθέα (13-8). Ο Δημήτρης Αγραβάνης πήρε εν συνεχεία την… σκυτάλη ενώ από την άλλη πλευρά οι Νικαιώτες κρατούσαν επαφή με το σκορ κυρίως λόγω των Χόλογουελ-Χόλιφιλντ. Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 27-20, σε ένα ποιοτικά πολύ καλό παιχνίδι.

Στην δεύτερη περίοδο ο ρυθμός έπεσε, οι άμυνες κυριάρχησαν και οι επιθέσεις δεν συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά προσπαθούσε να ανεβάσει την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και αυτή του Αγγέλου να μειώσει σε απόσταση αναπνοής. Τελικά οι δύο «μονομάχοι» πήγαν στα αποδυτήρια με απόσταση 5 πόντων (42-37) μετά από τρίποντο του Χόλογουελ στην τελευταία επίθεση.

Δεν γίναμε σοφότεροι ως προς την έκβαση της αναμέτρησης, στην 3η περίοδο. Η διαφορά και πάλι δεν ξεπέρασε τους 10 πόντους παρά τα δύο μεγάλα σουτ του Χάρη Γιαννόπουλου στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου (62-54). Οι φιλοξενούμενοι το πάλεψαν πολύ και με τους Χόλιφιλντ-Χόλογουελ να συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν στο α’ μέρος, παρέμειναν μέσα στο ματς (62-56).

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, το κατάφερε στην 4η περίοδο η ομάδα της Πάτρας. Αγκμπελέσε στην άμυνα (πολλά μπλοκ) και Γιαννόπουλος-Γκραντ στην επίθεση (τρίποντα-«μαχαιριές») έδωσαν τις λύσεις στους γηπεδούχους και το 66-59 μετατράπηκε με 8-0 σερί σε 74-59 εν ριπή οφθαλμού. Το συγκρότημα του Αγγέλου δεν τα παράτησε πάντως και με 9-0 σερί, μείωσε ξανά στους  έξι (76-70) με 3 λεπτά να απομένουν στο ρολόι. Ο Τολιόπουλος σκόραρε από τα 8.5 μέτρα και έδωσε ελπίδες στην ομάδα του αλλά οι πατρινοί δεν αυτοκτόνησαν και διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το προβάδισμα.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 42-37, 62-56, 82-72

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Ο Προμηθέας θα υποδεχθεί τη Τετάρτη (31/03) στο «Δ. Τόφαλος» τον Άρη σε εξ’ αναβολής ματς της 17ης αγωνιστικής. Από την άλλη, ο Ιωνικός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο κλειστό του «Πλάτωνα» το Σάββατο (03/04). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.