Ιωνικός Νίκαιας-Ηρακλής 67-77: Στην 4η περίοδο μόνο… Γηραιός (vid)

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, όμως στην τελευταία περίοδο ο Ηρακλής ήταν η μοναδική ομάδα που εμφανίστηκε στο κλειστό του Πλάτωνα.

Την Τρίτη (10/11) στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής της Basket League ο Ηρακλής είχε γνωρίσει την ήττα στο “Nick Gallis Hall” παρότι είχε προηγηθεί με διψήφιες διαφορές στο τρίτο δεκάλεπτο

Σήμερα το μάθημα του έγινε πάθημα. Δεν ενθουσιάστηκε όταν πήρε νωρίς το προβάδισμα καθώς ήξερε ότι το ματς τελειώνει στα 40 λεπτά. Δεν αγχώθηκε όταν επέστρεψε στο ματς ο Ιωνικός Νίκαιας και στην τελευταία περίοδο, όταν δηλαδή κρινόταν το παιχνίδι, ο Ηρακλής έπαιξε αμυνάρα, παίρνοντας σχετικά εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Ιωνικός Νίκαιας των πολλών προβλημάτων (μεσοβδόμαδα παραιτήθηκε ο Στέργιος Κουφός και ο Βασίλης Τολιόπουλος εγχειρίστηκε) δεν “γεύτηκε” ούτε σήμερα τη χαρά της νίκης με τα περιθώρια να στενεύουν πολύ.

MVP των νικητών ο Σκάιλερ Μπόουλιν, που μπορεί να έβαλε μόλις 7 πόντους αλλά μοίρασε 12 ασίστ. Από κοντά οι Δημήτρης Βεργίνης (13 πόντους) και Μιχάλης Τσαϊρέλης (11 πόντους), οι οποίοι σε κρίσιμα σημεία έδωσαν λύσεις.

Για τον, χωρίς νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, Ιωνικό, τα κέρδη είναι δύο. Το ένα μεγαλύτερο βέβαια. Ο Νίκος Χουγκάζ άρχισε στο βασικό σχήμα και απέδειξε ότι δικαίως θεωρείται από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού μπάσκετ. Ο 19χρόνος αθλητής σκόραρε 13 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ “αγγίζοντας” το double-double. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο “μπομπέρ” Νικ Ζέισλοφτ, ο οποίος με 14 πόντους (3/4 τρίποντα) ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων.

Το ματς:

Το πρώτο πεντάλεπτο, μέχρι το τηλεοπτικό τάιμ-άουτ, άνηκε στον Ηρακλή, ο οποίος με Μπόουλιν και Χάνλαν προηγήθηκε 4-9 παίζοντας και εξαιρετική άμυνα. Σμίθ και Χόλογουελ μείωσαν στους δύο, 9-11, όμως σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι με τον Σαγκς “έτρεξαν” σερί 6-0  για το +8 (9-17). Το δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 12-19 έπειτα από τρίποντο του Ανδρέα Πετρόπουλου και καλάθι του Χάνλαν.

Η διαφορά έφτασε μέχρι τους εννέα πόντους (14-23) με την είσοδο του Τσίλντρες να δίνει ενέργεια στον Γηραιό. Μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου ο Ηρακλής διατηρούσε μία διαφορά (7-9 πόντων) όμως ο Ιωνικός Νίκαιας με σερί 10-0 πήρε τα ηνία του αγώνα (30-27). Πρωταγωνιστές οι Ζέισλοφτ και Χουγκάζ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν βραχεία κεφαλή στο σκορ, 35-34, αλλά έχοντας επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση του ματς.

Οι δύο ομάδες βγήκαν από τα αποδυτήρια του κλειστού του Πλάτωνα… χεράκι χεράκι. Η ομάδα του κόουτς Χατζηκυριάκου με “όπλο” την άμυνα έχτισε μία διαφορά έξι πόντων (42-36), η οποία όμως γρήγορα εξανεμίστηκε καθώς ο Μιχάλης Τσαϊρέλης ανέλαβε δράση. Ο Βεργίνης έβαλε μεγάλο τρίποντο ένα λεπτό πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (47-50) αλλά ο Σμιθ διαμόρφωσε το 49-50.

Το ξεκίνημα του τελευταίου και κομβικού δεκαλέπτου ήταν ιδανικό για το συγκρότημα του Βαγγέλη Ζιάγκου. Με 9-0 σερί οι Θεσσαλονικείς ξέφυγαν με 8 πόντους (49-57). Διαφορά που είχαν να αντικρίσουν από το πρώτο δεκάλεπτο. Το σερί διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο (13-0), καθώς οι Βεργίνης και Τσαϊρέλης είχαν βρει πλέον ρυθμό, δίνοντας στον Γηραιό το πρώτο του διψήφιο προβάδισμα (49-61). Φιτζπάτρικ και Ζέισλοφτ πήγαν να δώσουν “πνοή” στους γηπεδούχους (54-62) όμως ο “καυτός” Δημήτρης Βεργίνης έβαλε νέο τρίποντο “μαχαιριά” για να επαναφέρει την διαφορά σε διψήφια επίπεδα, 54-65. Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη η διαφορά έφτασε μέχρι τους 15 πόντους (54-69) με καλάθι του Σαγκς, αλλά Ζέισλοφτ (τρίποντο και 3/3 βολές) και Χουγκάζ (τρίποντο) με γρήγορο 9-0 μείωσαν στους έξι (63-69). Ο Βασίλης Καββαδάς έμελλε να ρίξει την χαριστική βολή στους γηπεδούχους κυριαρχώντας στο τελευταίο δίλεπτο κάτω από τις δύο ρακέτες.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 35-34, 49-50, 67-77

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.