Ενταση, αποχωρήσεις και απειλές στον ΕΣΑΚΕ

Την απειλή ότι θα αποχωρήσει από τη Basket League o Παναθηναϊκός δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του Μάνος Παπαδόπουλος στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ.

Οταν τέθηκε θέμα για τα κριτήρια συμμετοχής στη νέα περίοδο και ακούστηκε πρόταση του εκπρόσωπου του Ιωνικού Νικαίας Βαγγέλη Τσάπα για να δοθεί wild card στον Ολυμπιακό η αντίδραση του Μάνου Παπαδόπουλου ήταν αμεση.

”Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την άνοδο του Ολυμπιακού με πραξικόπημα. Ας έφτιαχνε ομάδα να ανέβει κανονικά. Αν ανέβει έτσι, δεν θα παίξουμε εμείς του χρόνου”, είπε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε να διαφωνεί στην προοπτική ο Ολυμπιακός να ανέβει κατηγορία αλλά αγοράζοντας ουσιαστικά τη θέση (μεσω αλλαγής ΑΦΜ) με άλλο σωματείο που ενδεχόμενα θα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής.

Το όλο θέμα δημιούργησε ένταση με αποτέλεσμα την αποχώρησε του εκπροσώπου του Ιωνικού Νικαίας Βαγγέλη Τσάπα που επικαλέστηκε….”δουλειές”.

Με την ίδια δικαιολογία αποχώρησε και ο πρόεδρος της ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος.

Ο κ.Αγγελόπουλος είχε ενημερώσει νωρίτερα για την πρόθεση του να μην μείνει μέχρι το τέλος της διαδικασίας αλλά έφυγε σαφώς εκνευρισμένος με όσα είχαν ειπωθεί ως εκείνο το σημείο.

Από τη συνεδρίαση του ΔΣ απουσίαζε εξ΄αρχής ο ιδιοκτήτης του Ρεθύμνου Κωστής Ζομπανάκης που θα ανακοινώσει αύριο τις προθέσεις του για το μέλλον το δικό του αλλά και της ομάδας.

Ο κ.Ζομπανάκης όπως φαίνεται δεν σκοπεύει να συνεχίσει την ενασχόληση του με την ομάδα διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες που επικρατούν στο πρωτάθλημα γενικότερα.

Κατά τα λοιπά στον ΕΣΑΚΕ πήραν δύο αποφάσεις αφού οι ομάδες ψήφισαν υπέρ τόσο της δημιουργίας τριμελούς ανεξάρτητης επιτροπής αδειοδότησης, που θα καταθέτει τις εισηγήσεις της στην ΕΕΑ σχετικά με το ποιες ΚΑΕ πληρούν τις προϋποθέσεις για να πάρουν αδειοδότηση (πριν αυτή δώσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα) όσο και της αύξησης του ποσού της εγγυητικής επιστολής στις 200.000 ευρώ, η οποία θα πρέπει να καταβάλλεται μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Όπως είχε γίνει γνωστό από το προηγούμενο ΔΣ , το συγκεκριμένο ποσό θα αφορά στις 60.000 ευρώ που υποχρεούνταν να καταβάλλουν οι ομάδες με βάση τις υπάρχουσες υποχρεώσεις τους, συν άλλες 140.000 ευρώ που θα κατατίθενται σε έναν λογαριασμό ειδικού σκοπού του ΕΣΑΚΕ προκειμένου να εκταμιεύονται χρήματα σε περίπτωση έλλειψης ρευστότητας των ομάδων και τα οποία -εν συνεχεία- θα “ελευθερώνονται” προς χρήση από την εκάστοτε ομάδα τον Ιανουάριο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.