Η ΑΕΚ παρότι κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης έπαιξε με τη… φωτιά στο τέλος και δεν… κάηκε επικρατώντας με 87-85 του Κολοσσού στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο στην πρεμιέρα της Stoiximan GBL.
Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν να προηγούνται με 11 πόντους (73-62 στο 32’), αλλά η χαλάρωση επέτρεψε στους γηπεδούχους να αντιδράσουν και να δκιεκδικήσουν ως το τέλος τη νίκη.
Από τα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο (18-22 στο 10’) πιέζοντας στην άμυνα τον αντίπαλο. Με τους Φλιώνη, Κουζμίνσκας και Γκρέι βρήκε λύσεις και ήταν σε θέση… οδηγού. Στη συνέχεια ο Κολοσσός έβγαλε αντίδραση και με τους Άντριου Γκάουντλοκ και Γκάμπριελ Γκαλβανίνι μπόρεσε να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μειώνοντας σε απόσταση… βολής (44-45 στο 20’).
Η ΑΕΚ ήταν πιο συμπαγής αμυντικά και αυτό αποτυπώθηκε στο τρίτο 10λεπτο, όπου κυριάρχησε πλήρως με εξαιρετική άμυνα και λύσεις από τον Φρανκ Μπάρτλεϊ, Λούκας Λεκαβίτσιους και Ραϊκουάν Γκρέι (60-68 στο 30’).
Στην τελευταία περίοδο η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στο +11 (73-62 στο 32’), αλλά εκεί ο Κολοσσός έπαιξε το τελευταίο του χαρτί ανεβάζοντας πολύ την πίεση στην άμυνα. Σταδιακά «ροκάνισε» τη διαφορά και βρέθηκε ακόμη και στο +4 (84-80 στο 38’). Η ΑΕΚ με την εμπειρία της επέστρεψε πέρασε μπροστά (84-87), ενώ ο Άντριου Γκάουντλοκ τραυματίστηκε στο δικέφαλο και αποχώρησε από το παρκέ υποβασταζόμενος.
Οι Ροδίτες στο φινάλε είχαν την ευκαιρία να πάνε τον αγώνα στην παράταση, αλλά ο Τσάβες Γκούντγουιν κέρδισε φάουλ για τρεις βολές, 0.5″ πριν από το φινάλε. Αστόχησε στην πρώτη, έβαλε τη δεύτερη, έχασε την τρίτη και η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από το κλειστό της Καλλιθέας.
ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τζιοπάνος, Μαγκλογιάννης, Μηλαπίδης.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-22, 44-45, 60-68, 85-87.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Καράσκο): Γκάουντλοκ 17 (3/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 8 ασίστ), Γκούντγουιν 11 (5/6 δίποντα, 1/3 βολές), Πετρόπουλος 8 (2), Μπάρμπιτς 4 (1/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα), Γκαλβανίνι 13 (2/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Καράμπελας 6 (2/6 δίποντα, 2/2 βολές), Κολοβέρος 2, Τέιλορ 11 (1/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/3 βολές), Χρυσικόπουλος 5 (1), Καλαϊτζάκης, Κουρουπάκης 2, Άκιν 6 (2/3 δίποντα, 2/2 βολές).