Την οκτάδα των ξένων παικτών που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις για την σεζόν 2025-26 δήλωσε ο Ολυμπιακός στον ΕΣΑΚΕ, όπου ξεχωρίζει μία απουσία, αυτή του Κίναν Έβανς.
Παρότι ο Αμερικανός γκαρντ φέρεται να είναι κοντά στην πλήρη αποκατάσταση από τον τραυματισμό στην δεξιά επιγονατίδα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να τον αφήσει εκτός λίστας για την έναρξη του πρωταθλήματος.
Ο Έβανς παραμένει εκτός προπονήσεων και δεν αγωνίστηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» στην Ισπανία για τη EuroLeague με Μπασκόνια και Ρεάλ, εκεί όπου οι Πειραιώτες έφυγαν με μία νίκη και μία ήττα.
Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του νέου κανονισμού, κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει οκτώ ξένους παίκτες, με δυνατότητα χρήσης έξι σε κάθε αγώνα, ενώ υπάρχουν περιθώρια για τρεις αλλαγές στον πρώτο γύρο και δύο στον δεύτερο της Stoiximan Basket League.
Αναλυτικά η οκτάδα των ξένων:
Φρανκ Νιλικίνα, Εβάν Φουρνιέ, Σέιμπεν Λι, Σακίλ ΜακΚίσικ, Τάισον Γουόρντ, Άλεκ Πίτερς, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Ντόντα Χολ