Καρδίτσα: «Είμαστε φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι, χωρίς δανεισμό ή οφειλές προς το δημόσιο»

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΑΕ Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (21/02) και εγκρίθηκε ομόφωνα η οικονομική χρήση για τη σεζόν 2022-23.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Το βράδυ της Πέμπτης 21 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Α.Σ.Καρδίτσας ΚΑΕ. Είναι η πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιείται μετά την ίδρυση της ΚΑΕ το 2022 και είναι πολύ σημαντικό, πως όλοι ανεξαιρέτως οι μέτοχοι ήταν παρόντες, κάτι που αποδεικνύει το ενδιαφέρον τους για την πορεία της ομάδας.

Εισαγωγικά, τοποθετήθηκε ο κ. Φάνης Καϊμακάμης, ο οποίος μετά την ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει ήδη αναλάβει τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ο κ. Καϊμακάμης, αναφέρθηκε στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη νέα κατανομή αρμοδιοτήτων, ενώ ευχαρίστησε τους μετόχους για την παρουσία τους, αλλά και εκ μέρους της ΚΑΕ, τον κ. Γιάννη Μπουρούση για την προσφορά του στην ομάδα ως αθλητής αλλά και ως Πρόεδρος της ΚΑΕ.

Ο οικονομικός υπεύθυνος κ.Χρήστος Ζήσης ανέλυσε την Οικονομική Κατάσταση της πρώτης ετήσιας χρήσης της ΚΑΕ που αφορά στο διάστημα από 1.7.2022 έως και 30.6.2023, παρουσιάζοντας στους μετόχους την έκθεση των Ορκωτών Λογιστών για το παραπάνω διάστημα.

Το πολύ σημαντικό στοιχείο που προκύπτει τόσο από τη σχετική έκθεση όσο και από τους αριθμούς, είναι η οικονομική υγεία της ΚΑΕ.

Όπως τονίσθηκε, παρά το γεγονός ότι η ομάδα βρέθηκε για πρώτη φορά στη Basket League, έχοντας να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες προκλήσεις, κατάφερε να διατηρήσει την οικονομική της ισορροπία και να λειτουργήσει με πλήρη διαφάνεια και αυτάρκεια.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι τόσο κατά την πρώτη χρήση, όσο και την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε, κανείς μέτοχος ή μέλος της διοίκησης, δε χρειάστηκε να ενισχύσει ή να διευκολύνει οικονομικά την ΚΑΕ, σε κανένα σημείο της πορείας της σε σχεδόν δυο χρόνια λειτουργίας.

Ταυτόχρονα, η Α.Σ.Καρδίτσας ΚΑΕ είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη, δεν έχει κανένα δανεισμό, δεν έχει οφειλές προς το δημόσιο, τους αθλητές και προπονητές και το προσωπικό, τους προμηθευτές ή τρίτους, κάτι που δημιουργεί τις ασφαλείς προϋποθέσεις, ώστε και η τρέχουσα χρήση να είναι ισοσκελισμένη.

Αυτό το οικονομικό αποτέλεσμα, ήταν άλλωστε και ο κύριος στόχος κατά τη δημιουργία του πολυμετοχικού σχήματος το 2022, να μπορούν η ΚΑΕ και βέβαια η ομάδα, να λειτουργούν με απόλυτο έλεγχο των οικονομικών δεδομένων, ώστε συνολικά ο οργανισμός του Α.Σ.Καρδίτσας να είναι αυτόνομος και να μην τίθενται σε κίνδυνο, το μέλλον και η προοπτική του.

Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Χριστούλας ανέλυσε στους μετόχους τα πεπραγμένα σε ότι αφορά το διοικητικό και οργανωτικό μέρος, αναφέροντας καταρχήν πως η ΚΑΕ διαθέτει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις από τον ΕΣΑΚΕ, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τη Γ.Γ. Αθλητισμού.

Αναφέρθηκαν οι σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν στο γήπεδο, με την τοποθέτηση της νέας κερκίδας, του πρόσθετου εξοπλισμού, κάτι που έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας, ο οποίος στέκεται πολύπλευρα, δίπλα στην ομάδα.

Επίσης, αναλύθηκε ο σχεδιασμός της ομάδας, τόσο σε ότι αφορά το αθλητικό όσο και το οργανωτικό μέρος, τομείς στους οποίους έχουν δημιουργηθεί σημαντικές συνεργασίες, που προσδίδουν στην ομάδα τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα. Τέλος, εκ μέρους του Ερασιτέχνη Α.Σ.Καρδίτσας, ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του τον κ. Γιάννη Μπουρούση για τη συμμετοχή του στην πορεία της ομάδας.

Μετά τις ερωτήσεις και τοποθετήσεις, εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους μετόχους, όλα τα θέματα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Α.Σ.Καρδίτσας ΚΑΕ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.