Για όλους και για όλα μίλησε ο Μπράιαντ Ντάνστον, μιλώντας πρώτη φορά ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στην αρχή της σεζόν αλλά και για τη μέχρι τώρα συμβολή του Γιάννη Σφαιρόπουλου.
Ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το πάγκρεας μου δεν έκαιγε τη ζάχαρη όπως φυσιολογικά κάνει κι εξαιτίας αυτού απέκτησα πολύ βάρος πολύ γρήγορα» ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως με τη συμβολή γιατρών αλλά και του γυμναστή της ομάδας, το πρόβλημα ρυθμίστηκε.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο επίσημο κανάλι της ΚΑΕ στο youtube:
Για το περίεργο ξεκίνημα της σεζόν και τις αλλαγές που έγιναν στην ομάδα: “Tώρα ξεκινάμε πάλι. Είναι ένα δύσκολο ξεκίνημα, ο κόουτς έφυγε και ο Μίλαν έπρεπε απρόσμενα να αναλάβει. Έκανε φοβερή δουλειά με τις συνθήκες που υπήρχαν. Τώρα έχουμε νέο προπονητή, τα πηγαίνει περίφημα μέχρι τώρα. Πρέπει να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε περισσότερα απ’ αυτά που περιμένει από μας, αλλά ο οργανισμός είναι εδώ και πολύ καλύτερα”.
Για το πρόβλημα υγείας του: “Είχα ένα πρόβλημα υγείας. Βασικά το πάγκρεας μου δεν έκαιγε τη ζάχαρη όπως φυσιολογικά κάνει κι εξαιτίας αυτού απέκτησα πολύ βάρος πολύ γρήγορα. Εξαιτίας όμως του σπουδαίου γυμναστή και των γιατρών που βρήκαν το πρόβλημα, μου έδωσαν τη λύση και τώρα αισθάνομαι είναι στο 100%”.
Για το 5-0 στην Euroleague, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν: “Μείναμε μαζί στις στιγμές που υπήρχαν δυσκολίες. Δείξαμε τον χαρακτήρα της ομάδας και δείξαμε ότι ό,τι και αν συμβεί, εμείς θα μείνουμε ενωμένοι. Νομίζω ότι είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ότι κάναμε το 5-0 σε σχέση με το πως ήμασταν και πως παίζαμε. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολλές δυνατότητες και μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα”.
Για την ρήση πως η άμυνα φέρνει τίτλους, με τον Ολυμπιακό να έχει την καλύτερη άμυνα στην Εuroleague: “Το ελπίζω. Δεν θέλω να κοιτάζω τόσο μπροστά, αλλά όσο συνεχίσουμε με την ίδια άμυνα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Και ο κόουτς έκανε την άμυνα μας καλύτερη απ’ ότι ήταν. Όσο συνεχίσουμε να το κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, νομίζω ότι θα είναι καλό για μας μακροπρόθεσμα”.
Το μήνυμα του προς τον κόσμο: “Σας ευχαριστώ που μείνατε μαζί μας ως τώρα. Ξέρουμε ότι δεν ξεκινήσαμε με τον τρόπο που θέλαμε, αλλά θα συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι και θέλουμε την στήριξη σας”.