Σπανούλης: «Φτιάξαμε μια ομάδα για το μπάσκετ που θέλω»

Ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στις επιλογές που έκανε στο φετινό ρόστερ του Περιστερίου και τόνισε πως έγιναν με βάση το μπάσκετ που θέλει να παίζει η ομάδα του.

Ο Έλληνας κόουτς μίλησε στον ΕΣΑΚΕ και τόνισε μεταξύ άλλων πως χρειάστηκε η ομάδα των δυτικών προαστίων να αλλάξει σχεδόν ολόκληρο το ρόστερ της. Παράλληλα, ζήτησε από τους παίκτες του σκληρή δουλειά το προσεχές διάστημα.

Αναλυτικά, ο Σπανούλης δήλωσε: «Μετά την περσινή μας πολύ επιτυχημένη χρονιά, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε ξανά σχεδόν όλη την ομάδα, γιατί οι περισσότεροι παίκτες μας έφυγαν για κάτι καλύτερο, παίζοντας σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο και είμαστε χαρούμενοι γιατί έχουμε βάλει κι εμείς ένα λιθαράκι σ’ αυτή την εξέλιξη. Φτιάξαμε μια καινούργια ομάδα με βάση την τάση της εποχής και τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να παίξουμε το μπάσκετ που θέλω. Ευχαριστώ τη διοίκηση που πήρε τους παίκτες που είχαμε βάλει ως πρώτο στόχο».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Τώρα μένει μόνο η σκληρή προσπάθεια, καθώς δουλεύουμε πολύ προκειμένου να βάλουμε τις αρχές και τη φιλοσοφία μας. Να βρούμε τη χημεία και τους ρόλους, γιατί ξεκινάμε από το μηδέν. Κανένας προπονητής δε θέλει να αλλάζει το ρόστερ του από τη μια σεζόν στην άλλη, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας και πάντα κοιτάμε προς το καλύτερο. Υπάρχει μεγάλη όρεξη και κίνητρο και είμαι πολύ ευχαριστημένος απ’ όλα τα παιδιά. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, είναι ο έκτος παίκτης μας και είναι σημαντικό να τον έχουμε κοντά μας. Πέρσι μας βοήθησε σημαντικά, ώστε να κάνουμε μόνο τρεις ήττες όλη τη χρονιά στο γήπεδό μας. Καλώ τον κόσμο να έρθει, να στηρίξει την ομάδα και να την ενισχύσει όπως κάνει πάντα. Εύχομαι υγεία που είναι σημαντικό πράγμα, καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και να δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας