Περιστέρι-ΠΑΟΚ 73-51: Τρίτη θέση με «σκούπα» από την ομάδα-δημιούργημα του Σπανούλη (hls)

Το Περιστέρι έκανε την υπέρβαση στην φετινή σεζόν, αλλά τα άδεια καθίσματα πίσω από τους πάγκους των ομάδων, ήταν δυσανάλογη εικόνα ανταμοιβής για την προσπάθεια της ομάδας του Σπανούλη.

To Περιστέρι είναι η τρίτη δύναμη του φετινού πρωταθλήματος της Basket League και στην πρώτη χρονιά της προπονητικής πορείας του Βασίλη Σπανούλη, η ομάδα των δυτικών προαστίων, επιστρέφει στην ίδια θέση των πλει οφ, ύστερα από 20 χρόνια.

Στον τρίτο αγώνα για τη διεκδίκηση της 3ης θέσης, το Περιστέρι νίκησε 73-51 τον ΠΑΟΚ και πέτυχε τον στόχο της φετινής σεζόν, χωρίς να γνωρίσει ήττα από τον αντίπαλο του σε 6 αναμετρήσεις (5 στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο).

Ο επίλογος της φετινής περιόδου για το Περιστέρι, ήταν ιδανικός, καθώς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, κατέκτησε την τρίτη θέση και την κατοχύρωσε στα πλει οφ. Στους ημιτελικούς των πλει οφ, νίκησε στην έδρα του, δυο φορές τον Παναθηναϊκό. Στο Final-8 του Κυπέλλου, έφτασε μέχρι τον τελικό και ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό. Στο Champions League, έφτασε μέχρι την φάση των “16” ομάδων και αποκλείσθηκε στην πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή του, μετά από 5 χρόνια.

O ΠΑΟΚ ήταν ανταγωνιστικός στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά η άμυνα του Περιστερίου, σε συνδυασμό με τις συνήθεις αυξομειώσεις της απόδοσης του “Δικεφάλου” του Βορρά, στην δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι είχαν επιμέρους σκορ με διπλάσιο σκορ (16-8) με τον Φρανσίσκο να ηγείται στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ μείωσε στον έναν πόντο και μετά το ταιμ αουτ που κάλεσε ο Σπανούλης, οι παίκτες του πέτυχαν σερί 8-0 και απέκτησαν διαφορά ασφαλείας.

Οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα πέντε λεπτά του 3ου δεκαλέπτου, είχαν διάθεση “επιστροφής” στο παιχνίδι και μείωσαν την διαφορά, κρατώντας το Περιστέρι, χωρίς πόντο για 3 λεπτά, αλλά και πάλι η μερική ανατροπή του σκορ, δεν έγινε ποτέ ολική. Το Περιστέρι άρχισε με προβάδισμα 11 πόντων την 4η και τελευταία περίοδο, αύξησε την διαφορά μέχρι τους 20 πόντους και γιόρτασε την φετινή επιτυχία του που θα αποτελέσει εφαλτήριο των επόμενων.

Πάντως, με εξαίρεση την παρουσία των οργανωμένων οπαδών του Περιστερίου, τα άδεια καθίσματα, πίσω από τους πάγκους των ομάδων, απέδειξε ότι η φετινή πορεία της ομάδας που ήταν υπερβατική, δεν αναγνωρίστηκε από τον κόσμο της πόλης.

Δεκάλεπτα: 24-19, 40-27, 50-39, 73-51

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.