Μαρούσι: “Νιώθουμε έτοιμοι για τη Basket League”

O τεχνικός διευθυντής του Αμαρουσίου, Γιώργος Σουρλής, εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με την παρουσία της ομάδας στην κορυφαία εθνική κατηγορία.

Τόσο ο κ. Σουρλής, όσο και οι παίκτες της ομάδας, Γιάννης Παπαγεωργόπουλος και Σπύρος Καψάλος, φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή “Άκου τι έκανες” του EOK Radio.

Ο Γιάννης Παπαγεωργόπουλος ανέφερε:

Για τον τελικό μετά τον Τρίτωνα: «Μετά απ’ το παιχνίδι του Σαββάτου είχαμε αδειάσει λίγο κατά κάποιον τρόπο. Παρ’ όλα αυτά, εφόσον ήμασταν στον τελικό και λόγω της όρεξης που είχαμε και λόγω της ιστορίας της ομάδας, όπου διεκδικεί κάθε τρόπαιο σε κάθε κατηγορία, αλλά και για τους εαυτούς μας και όλον τον κόπο της φετινής χρονιάς, είπαμε να δώσουμε ό,τι μάς έχει απομείνει και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Είναι μια κούπα που μάς χαροποίησε, ιδιαίτερα στο τέλος, συνδυάστηκε και με την άνοδο. Το αξίζαμε, νομίζω, να είμαστε πρωταθλητές, το δείξαμε και στο γήπεδο, οπότε είμαστε διπλά χαρούμενοι».

Για το ότι η άνοδος ήρθε με ένα ξένο:
«Ο δικός μας ξένος ήρθε απ’ τα Χριστούγεννα και μετά. Μας έφερε κι αυτός τα μέγιστα, αλλά η φιλοσοφία της ομάδας ήταν καθαρά να έχει Έλληνες παίκτες, νεαρούς παίκτες, ώστε να μπορέσει να προωθήσει και τον ελληνικό «κορμό» που είναι απαραίτητος και για το μπάσκετ γενικότερα. Αυτό θέλει και η διοίκηση, να προχωρήσει μ’ αυτόν τον τρόπο η ομάδα. Νομίζω πετύχαμε εξ ολοκλήρου».

Για τη φετινή τους πορεία:
«Μετά από ένα σημείο τη φετινή σεζόν νομίζω ότι ήμασταν η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος. Κερδίσαμε όλα τα ματς εντός έδρας, κρατήσαμε αλώβητη την έδρα μας, πράγμα αρκετά δύσκολο όσο απλό κι αν φαίνεται. Εντός Αττικής κάναμε ελάχιστες ήττες. Τα ματς, ακόμη και τα εκτός έδρας, στα οποία είχαμε βάλει το «πρέπει» μεταξύ μας τα κερδίσαμε. Σίγουρα δε θα τερματίζαμε αήττητοι και δεν το περιμέναμε κιόλας, αλλά βελτιωνόμασταν παιχνίδι-παιχνίδι και αυτό μάς ένοιαζε».

Για τον κόσμο της ομάδας:
«Ήταν σαν να παίζαμε εντός έδρας, γιατί ο κόσμος που ήρθε και ειδικά το Σάββατο ήταν απίστευτος, τρομερός. Γενικά το Final-4 είχε περίπου 3-4 χιλιάδες άτομα γενικά. Ήταν μια ατμόσφαιρα που κάθε αθλητής ονειρεύεται να παίζει και ειδικά σ’ ένα Final-4. Είχε παλμό, είχε την ένταση, εμένα μ’ αρέσει να παίζω έτσι, όπως και στα παιδιά της ομάδας, δε μάς δημιουργεί κάποιο άγχος. Ο κόσμος μας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μάς στήριξε και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Για το τι περιμένει στη Basket League:
«Η διοίκηση της ομάδας έχει πλάνο, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Αυτοί είναι οι αρμόδιοι, οι οποίοι έφεραν και την ομάδα πλέον στην Α1. Θα πάρουν τη σωστή απόφαση και για τη συνέχεια. Νομίζω είναι λίγο νωρίς ακόμα και αξίζει να το χαρούμε, γιατί για όλους μας ήταν κάτι μοναδικό η άνοδος και η κούπα του πρωταθλητή. Δεν είναι καθόλου εύκολο όλο αυτό που πετύχαμε και για ‘μας ήταν κάτι πρωτόγνωρο και μοναδικό, με πολλά συναισθήματα χαράς».

Για το Final-4:
«Η ΕΟΚ έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά σ’ αυτό το κομμάτι. Ήρθε κόσμος στο γήπεδο και πιστεύω το ευχαριστήθηκε. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο κι εμείς δεν το ‘χαμε ξαναζήσει. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που θα έζησαν μια απογοήτευση λόγω της ήττας και ότι κρίνονται όλοι οι κόποι της χρονιάς σε ένα ματς, αλλά αυτό ήταν το σύστημα εξ αρχής. Απ’ ό,τι φαντάζομαι προσπάθησαν να γίνει ένα μοντέλο πιο ευρωπαϊκό, που νομίζω ότι ήταν επιτυχημένο για πρώτη χρονιά. Ξέρει και η ίδια η ΕΟΚ πώς πρέπει να πορευτεί για να το εξελίξει, να γίνει λίγο καλύτερο και να έχουμε και λίγο παραπάνω χρόνο ξεκούρασης, αυτό είναι το μόνο που θα ήθελα να πω».

Ο Σπύρος Καψαλός ανέφερε:

Για το ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας:
«Πιστεύω ότι ήταν ξεκάθαρα το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα τα τελευταία χρόνια και οι άνθρωποι που παίζουν ρόλο στο να επικρατεί αυτό το κλίμα, ξεκινώντας απ’ τη διοίκηση και ύστερα στους προπονητές, τους παίκτες και τους οπαδούς μας. Απ’ τη μέρα που έχω έρθει με έχουν βοηθήσει πολύ και είναι πολύ σημαντικό όταν έρχεται ένας νέος παίκτης σε μια ομάδα να τον «αγκαλιάζουν», να το βοηθούν σε όλους τους τομείς εντός και εκτός γηπέδου και να μπορούν να τού βγάζουν τον καλύτερό του εαυτό. Όλοι μας είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας και μες στο γήπεδο έχουμε δείξει πως, εκτός ότι παίζουμε πολύ καλό μπάσκετ, ο καθένας μπορεί να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό».

Για τον ίδιο, ο οποίος ήρθε στο Μαρούσι κατά τη διάρκεια της σεζόν:
«Εγώ, ο Χάρης Κιούσης και ο Τόνι Γουντς είμαστε τα νεότερα μέλη του Αμαρουσίου και πιστεύω ότι έχουμε ταιριάξει, νιώθω ότι τα παιδιά τα ξέρω παραπάνω από 5 μήνες. Όλοι απ’ την πρώτη μέρα μού ανοίχτηκαν, με βοήθησαν, είχα καιρό να νιώσω έτσι κι εγώ. Συγκινήθηκα πολύ που μπόρεσα μέσα σε 5 μήνες να βοηθήσω την ομάδα και να καταφέρουμε ένα σκοπό που δεν ήταν ο αρχικός της, αλλά όσο περνούσε ο καιρός έδειχνε ότι μπορούσε να τον πετύχει».

Ο Γιώργος Σουρλής είπε:

Για την άνοδο στη Basket League:
«Είναι η κατάληξη 8 χρόνων, γιατί 7-8 χρόνια που είμαι στο Μαρούσι ξεκίνησε μια διαδικασία που την πιστέψαμε και τη στηρίξαμε. Με την έλευση του κόουτς Σκαραφίγκα πριν 4 χρόνια την πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα και κατάφεραν αυτά τα παιδιά να φανούν αντάξια του ονείρου και να ανεβάσουν την ομάδα στην Α1 και τους αξίζουν πολλά μπράβο. Η φετινή σεζόν είναι το επιστέγασμα κάποιων άλλων πιο δύσκολων που προηγήθηκαν ώστε να φτάσουμε μέχρι εδώ. Φέτος, να το πω αλλιώς, ήταν η εύκολη χρονιά».

Για το μοντέλο του Αμαρουσίου:
«Είναι το πλάνο και της αυριανής μέρας, όχι μόνο της χθεσινής. Στηριχτήκαμε σε παιδιά αρκετά νέα σε ηλικία, όπου μπορεί να είναι κοντά στα 25 τους χρόνια, αλλά δεν είχαν τις ευκαιρίες και μπήκαν σε μια διαδικασία να κάνουν πρωταθλητισμό. Η λογική είναι ότι πιστεύουμε σ’ αυτά τα παιδιά και θα πιστεύουμε και αύριο. Και με τον Παπαγεωργόπουλο και τον Ξύδα, οι οποίοι είναι οι πιο έμπειροι, αλλά είναι το ίδιο άπειροι σε αυτές τις κατηγορίες, το καταφέραμε, το στηρίξαμε και το υποστηρίζουμε κι εμείς και απ’ την πλευρά της διοίκησης και του staff. Είναι η φιλοσοφία μας αυτή. Δίνουμε χρόνο στα παιδιά, μένουν όσοι πιστεύουν και το στηρίζουν όλο αυτό».

Για το αν το Μαρούσι θα παίξει στη Basket League:
«Αυτήν τη στιγμή έχει ξεκινήσει ήδη μια διαδικασία που δεν είναι ούτε εύκολη ούτε ακατόρθωτη. Είμαστε σε μια διαδικασία όπου νιώθουμε έτοιμοι γι’ αυτό το κομμάτι και πάμε βήμα-βήμα. Δε μάς αρέσουν οι μεγάλες κουβέντες, αλλά πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας θα το καταφέρουμε».

Για το σχεδιασμό της νέας σεζόν: «Η ομάδα θα στηριχτεί στην ίδια διαδικασία αυτών των χρόνων με πολύ λίγες προσθαφαιρέσεις. Σχετικά με τους ξένους θα είμαστε λίγο πιο φειδωλοί και λίγο πιο ουσιαστικοί. Η δική μου εισήγηση και φιλοσοφία είναι ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να δουν αν μπορούν να υποστηρίξουν την Α1 και να μπούμε σε μια διαδικασία με 1-2-3 ξένους να φτιάξουμε ένα «κράμα» ομάδας που θα είναι ίδιο απ’ την πρώτη μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Για ‘μας αποτελεί κάτι ξεχωριστό ότι η ομάδα θα είναι συνέχεια της προηγούμενης και όχι μια καινούργια ομάδα. Πιστεύουμε σ’ αυτό το κομμάτι όλοι και θα συνεχίσουμε σ’ αυτήν τη λογική».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.