Ποδοπάτησε τον Άρη ο Προμηθέας!

Ντέρμπι μόνο στα λόγια αποδείχθηκε η αναμέτρηση του Προμηθέα με τον Άρη, καθώς οι γηπεδούχοι όχι απλά κέρδισαν αλλά θριάμβευσαν με 70-40.

Ντέρμπι μόνο στα λόγια αποδείχθηκε η αναμέτρηση του Προμηθέα με τον Άρη, καθώς οι γηπεδούχοι όχι απλά κέρδισαν αλλά θριάμβευσαν με 70-40. Ο Άρης στο δεύτερο μέρος έπαθε μπλακ άουτ και έμοιαζε με ομάδα Α2. Πέτυχε σε όλο το δεύτερο εικοσάλεπτο μόλις 11 πόντους και υπέστη μια ντροπιαστική ήττα. Σίγουρα αναμένονται εξελίξεις στην ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά από αυτή την εμφάνιση.  
 
Ο Προμηθέας στην τρίτη περίοδο πάτησε το «τούρμπο». Οι γηπεδούχοι με άμυνα που έκανε τον Άρη να μην μπορεί να συντονιστεί επιθετικά, βρήκαν τον τρόπο να ξεφύγουν και ουσιαστικά να κλειδώσουν από νωρίς το παιχνίδι. Στο 25 οι Πατρινοί βρήκαν την πρώτη διψήφια διαφορά τους (45-35), όμως η κατηφόρα δεν είχε ολοκληρωθεί εκεί για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μέχρι το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου ο Προμηθέας είχε βρεθεί στο +21 (56-35). Κι όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί κανένας από τους γηπεδούχους να υπερβάλει εαυτό. Με αλτρουισμό, ωριμότητα, υπομονή και καλές επιλογές οι γηπεδούχοι έμοιαζαν όλοι ικανοί να σκοράρουν.  
 
Το πρώτο ημίχρονο στην Πάτρα είχε δύο όψεις. Ο Άρης ξεκίνησε πολύ καλύτερα το παιχνίδι και κυριάρχησε με τον Μπένσον κάτω από τις δύο ρακέτες. Ο Αμερικάνος ήταν σαρωτικός πήρε όλα τα ριμπάουντ και πέτυχε τους 12 από τους 14 πρώτους πόντους της ομάδας του. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη σε αυτό το σημείο είχε καταφέρει να προηγηθεί με διαφορά 8 πόντων (14-6). Πέραν του Αμερικάνου, όμως, ιδιαίτερα δραστήριος για τους «κιτρινόμαυρους» ήταν και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.
 
Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 12-19. Η εικόνα άλλαξε με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Ο Προμηθέας άρχισε να συνέρχεται, να βρίσκει ρυθμό και με όπλο του την πολυφωνία επιθετικά, έκανε επιμέρους σκορ 20-10 στο δεύτερο δεκάλεπτο και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 32-29. Έβανς, Φαγέ και Μιλόσεβιτς ήταν αυτοί που ξεχώρισαν στο ξέσπασμα της ομάδας του Μάκη Γιατρά.   
 
Περίπου έξι λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, κάποιοι φίλοι του Άρη που βρέθηκαν στο Δ. Τόφαλος άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους παίκτες της ομάδας τους για την πολύ κακή εμφάνιση. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στον πάγκο, αντέδρασε και τα αίματα άναψαν για τα καλά. Ο Δημήτρης Γιαννάκης συνεργάτης του Παναγιώτη, σχεδόν «σηκωτό» οδήγησε τον Αμερικάνο στα αποδυτήρια.
 
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Λίποβι 7(2), Έβανς 12, Γκίκας 2, Φαγέ 11(2), Δημάκος 3, Τουντζιαράκης 3, Σκούφης 3(1), Γερομίχαλος, Ρέλεφορντ 11(1), Σαλούστρος 7, Χολ 2, Μιλόσεβιτς 9(1).
 
ΑΡΗΣ (Γιαννάκης): Πουλιανίτης 4, Αθηναίου 11(2), Βασιλόπουλος 4, Γουέιβερ 2, Μπένσον 16, Φλιώνης, Τσαϊρέλης, Χρηστίδης, Μούρτος, Μοράντ 1, Πετγουέι, Μπελ 2.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.