Πάπας: «Είμαι 100% Έλληνας»

Ο Τζορτζ Πάπας αναφέρθηκε στην ελληνική καταγωγή του και δήλωσε υπερήφανος που φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στους στόχους των Πειραιωτών τη φετινή σεζόν, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ, κάποια στιγμή στο μέλλον. Ο Πάπας μίλησε στην ΕΡΤ. Αναλυτικά δήλωσε:

Για την καταγωγή του: «Στην Ελλάδα είμαι ο Παπαθανασίου και στην Αμερική Πάπας. Είμαι 100% Έλληνας, ο πατέρας μου είναι από την Θήβα και η μητέρα μου από το Καρπενήσι. Ερχόμουν συχνά αλλά όταν πήγα στο high school και στο κολλέγιο δεν ήταν εύκολο να έρθω, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό».

Για την παρουσία του στην Ελλάδα: «Μπόρεσα να πάρω εύκολα την υπηκοότητα μιας και ο πατέρας μου είχε γεννηθεί εδώ, ξέραμε λοιπόν ότι υπήρχε πιθανότητα να αγωνιστώ στην Ελλάδα. Όλα τα παιδιά μεγαλώνοντας θέλουν να βρεθούν στο ΝΒΑ, ξεκινάω την καριέρα μου στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Έχουμε τους καλύτερους προπονητές, του καλύτερους συμπαίκτες που με καθοδηγούν. Αν πήγαινα αλλού μπορεί να έπαιζα περισσότερο αλλά σε αυτό το σύστημα μπορώ να μάθω πολλά».

Για τη συνύπαρξη με τους Γουόκαπ-Σλούκα: «Με τον Τόμας γνωριζόμασταν από πριν, χάρις στο κάρφωμά μου κόντρα στο Κάνσας. Μου είχε στείλει μήνυμα λέγοντας μου ότι είμαι ένας θρύλος και μόλις με ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός με καλωσόρισε και είναι ένας πολύ καλός μου φίλος. Ο Κώστας είναι θρύλος, τον έβλεπα με την εθνική ομάδα, με έχει βοηθήσει και αυτός πολύ».

Για το «μυστικό» της φετινής πορείας: «Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και ακολουθούμε τις οδηγίες του προπονητή. Ξέρουμε ότι μόλις βγούμε στο παρκέ φυλάει ο ένας την πλάτη του άλλου. Δεν έχουμε κάποιο μεγάλο μυστικό, εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και παίζουμε δυνατά κάθε βράδυ. Κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα μετράει, ελπίζουμε να φέρουμε την Ευρωλίγκα στην Αθήνα».

Για τις φιλοδοξίες του φετινού Ολυμπιακού: «Ο στόχος μας είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Έχουμε αρκετά παιδιά από την περασμένη σεζόν, οπότε είναι αρκετά ”πεινασμένοι”, όπως και οι οπαδοί μας. Καλό είναι το Κύπελλο και το Super Cup, θέλουμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα αλλά ο κύριος στόχος είναι η Ευρωλίγκα».

Για το ντεμπούτο του στην Εθνική: «Είμαι περήφανος που βρέθηκα στην Εθνική ομάδα, ειδικά ο πατέρας μου ονειρευόταν να είμαι μέλος της. Μόλις τώρα ξεκίνησα την καριέρα μου και ανυπομονώ για το τι επιφυλάσσει το μέλλον. Έπαιζα μικρός και μετρούσα αντίστροφα… 3… 2… 1… Ο Πάπας δίνει το χρυσό στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ελπίζω να συμβεί αυτό».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.