Nτέρμπι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο και στην «σκιά» του 0-11

Ο Ολυμπιακός θέλει να ολοκληρώσει αήττητος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να διευρύνει τις έντεκα συνεχόμενες νίκες του κόντρα στον Παναθηναϊκό που θα έχει την ευκαιρία να σταματήσει το "ερυθρόλευκο" σερί.

Η μνήμη πρέπει να ανατρέξει άνω της τελευταίας δεκαετίας για να εντοπισθεί αναμέτρηση των «αιωνίων» αντιπάλων, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, είτε στο ΟΑΚΑ, είτε στο ΣΕΦ που να μην έχει βαθμολογικό κίνητρο εκατέρωθεν, όπως το νέο παραδοσιακό ντέρμπι που θα διεξαχθεί, αύριο (19/3, 15.45) στην έδρα των «πρασίνων». Αυτονόητα, κάθε τέτοια αναμέτρηση έχει κίνητρο γοήτρου, εγωϊσμού και περηφάνιας, αλλά στον συγκεκριμένο αγώνα για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Basket League, το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία βαθμολογική σημασία και ενώ στο ίδιο μήκος βαθμολογικής εκτίμησης, θα είναι και ο αγώνας Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, την τελευταία ημέρα του Μαρτίου, στο ΣΕΦ για την 32η αγωνιστική στον δεύτερο γύρο της Euroleague.

Mοναδικό κίνητρο, θα είναι για τον Ολυμπιακό να συνεχίσει το αήττητο σερί των 11 τελευταίων αγώνων του με τον Παναθηναϊκό, φτάνοντας στο 12-0 και για τον Παναθηναϊκό να σταματήσει αυτό το αρνητικό σερί με το 11-1. Στην φετινή σεζόν και σε τέσσερις διοργανώσεις (τελικός Super Cup, ημιτελικός Κυπέλλου, πρώτος γύρος Euroleague και Basket League), o Oλυμπιακός είναι αήττητος στα 4 παιχνίδια που παρατάχθηκε απέναντι του ο Παναθηναϊκός και σε δυο ουδέτερες έδρες (Ρόδος, Ηράκλειο).

Ο Ολυμπιακός θέλει να ολοκληρώσει αήττητος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και ο μεγάλος στόχος, αν και θα του προσδώσει μεγάλο άγχος, θα είναι η αήττητη διατήρηση του περσινού τίτλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν, εφέτος, για δεύτερη φορά το ΟΑΚΑ και ενώ την προηγούμενη είχαν νικήσει στις 30 Δεκεμβρίου για τον πρώτο γύρο της Εuroleague. O Ολυμπιακός έχει κατοχυρώσει την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα της 22 αγωνιστικών της Basket League και με διαφορά τριών νικών από τον Παναθηναϊκό που είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όπως και πέρυσι στην έδρα του Άρη, καθώς και στην προηγούμενη αγωνιστική, σε αυτή του ΠΑΟΚ.

Συνεπώς και αν ο Παναθηναϊκός νικήσει τον Ολυμπιακό, μόνο η βαθμολογική απόσταση μεταξύ του αήττητου πρώτου και του δεύτερου θα καταγραφτεί στην ιστορία και θα «ξεχαστεί» πολύ γρήγορα. Για τον Παναθηναϊκό, αν γνωρίσει τέταρτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, πριν από τα πλει οφ, θα πρέπει η μνήμη και πάλι να ανατρέξει πριν και από 30 χρόνια για το ίδιο αρνητικό ρεκόρ…

Έχοντας εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες στην φετινή Εuroleague, το ζητούμενο στην πέμπτη, συνολικά, αναμέτρηση τους και σε αυτή την χρονική φάση, είναι καθαρά αγωνιστικό. Αν, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός έχει «κλείσει» την «ψαλίδα» της διαφοράς που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός και ενώ είναι δεδομένο, ότι δεν έχει εθιστεί σε ηττοπάθεια. Το «θέλω» του Παναθηναϊκού, με οποιαδήποτε σύνθεση και αν αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, είναι αναμφισβήτητο, όπως αντιστρόφως, ισχύει το ίδιο για το «θέλω» των «ερυθρόλευκων» που είναι εθισμένοι στην νίκη, με το σερί των 11 που έχουν από την περσινή περίοδο και φυσικά θέλουν να διευρύνουν.

Συγκριτικά, με το τελευταίο παιχνίδι των «αιωνίων» που ήταν ο ημιτελικός του F8 Κυπέλλου, ο Ολυμπιακός είναι…ολόιδιος, παραμένει αήττητος στο ελληνικό πρωτάθλημα και μόλις πριν από τρείς ημέρες στο Κάουνας, εξασφάλισε την συμμετοχή του στα πλει οφ της Εuroleague και χρειάζεται δυο ακόμα νίκες στις 5 τελευταίες αγωνιστικές για να κατοχυρώσει και το πλεονέκτημα έδρας σε αυτά, πιθανότατα με την κατάκτηση της πρώτης θέσης, ύστερα από τον μαραθώνιο της πρώτης φάσης και των 7 μηνών.

Ο Παναθηναϊκός έχει νέο προπονητή, τον Χρήστο Σερέλη και πρόσθεσε στο ελληνικό ρόστερ του, τον «αποκλεισμένο» από τον Ράντονιτς, Μάριους Γκριγκόνις, ενώ δεν θα έχει στην διάθεση του, τον Πονίτκα.

Ο Σερέλης θέλει να γυρίσει τον διακόπτη της ψυχολογίας και μια νίκη επί του Ολυμπιακού, ύστερα από το διψήφιο σερί των ηττών και το συγκεκριμένο παιχνίδι, λόγω και της απουσίας βαθμολογικού κινήτρου, μπορεί και να είναι η κατάλληλη, χρονικά, ευκαιρία, με το «πρέπει» της νίκης για το γόητρο και όλα τα προαναφερόμενα, να είναι ακέραιο.

Ο Ολυμπιακός είναι «μηχανή». Έχει πετύχει νίκες με εμφατικές εμφανίσεις, με buzzer beater, καλύπτοντας σημαντικές απουσίες βασικών στελεχών του, ανατρέποντας διαφορές στο σκορ. Νικά με κάθε δυνατό τρόπο και δείχνει «άτρωτος» από τα αποτελέσματα του και τις εμφανίσεις του. Ποιοτικός, ομαδικός, κυνικός.

Ο Παναθηναϊκός παίζει στην έδρα του που δεν είναι το «κάστρο» του παρελθόντος. Αναζητώντας ακόμα την απαραίτητη ομοιογένεια του, θα είναι και θέμα εγωϊσμού των παικτών του να αποδείξουν, ενόψει και της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, ότι μπορεί να αποφύγει τον χαρακτηρισμό της «χαμένης» σεζόν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.