Προμηθέας Πάτρας – Καρδίτσα 76-66 : Ζορίστηκαν οι Πατρινοί στην πέμπτη σερί νίκη τους στην Basket League (hls)

Ο Προμηθέας δυσκολεύτηκε, αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο της αξιόμαχης Καρδίτσας επικρατώντας με 76-66.

Ο Προμηθέας πήρε την πέμπτη διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα και την ένατη συνολικά, κερδίζοντας την ουραγό Καρδίτσα με 76-66 . Πρωταγωνιστές της νίκης οι Κουλμπόκα με 18 πόντους και Σίμπσον με 14 αντίστοιχα. Παραμένει τελευταία η Καρδίτσα ενώ αγνοεί τη νίκη εκτός έδρας μέχρι σήμερα.

«Φορτσάτη» η Καρδίτσα, άστοχος Προμηθέας στο πρώτο ημίχρονο

Πριν την εκκίνηση του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο θυμάτων της Ελληνικής Αεροπορίας, του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα και του Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Η Καρδίτσα ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι με τον Γιάννη Αγραβάνη να μπαίνει «καυτός» και να αναλαμβάνει το σκοράρισμα για την ομάδα του. Ο Προμηθέας στην αρχή του ματς στόχευσε στο μαρκάρισμα του Γουέστ, βασικό παράγοντα στην καλή κυκλοφορία της μπάλας για τους φιλοξενούμενους.
Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε ο χρόνος στο πρώτο δεκάλεπτο ενέτειναν την πίεση που έκαναν στην αντίπαλη περιφέρεια αλλά το χαμηλό ποσοστό ευστοχίας στα πολλά τρίποντα που δοκίμασαν δεν τους άφησαν να χτίσουν μεγάλη διαφορά. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με τον Σίμπσον να έχει φτάσει διψήφιο αριθμό πόντων και τους Αχαιούς να προηγούνται στο σκορ με 20-14.

Η Καρδίτσα και στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκε αποφασισμένη. Αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή έναν άλλο Έλληνα, τον Γιάννη Αθηναίου, έπιασε στο σκορ τον Προμηθέα και μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου ανάγκασε τον Χριστόπουλο να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ. Οι φιλοξενούμενοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και με συνδυασμό σκληρής άμυνας και καλής ομαδικής δουλειάς στην επίθεση προηγήθηκαν και με οκτώ πόντους, αναγκάζοντας ξανά τον προπονητή των Πατρινών να καλέσει τάιμ-άουτ.

Η δυστοκία του Προμηθέα συνεχίστηκε καθ’όλη τη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου, ενώ η Καρδίτσα με μακρινά σουτ δε σταμάτησε να σκοράρει. Επιθετικά οι Πατρινοί είχαν ως σημείο αναφοράς τον Χογκ όμως σημείωσαν μόλις επτά πόντους στην περίοδο, ενδεικτικό της δυσκολίας που τους έβαλαν οι φιλοξενούμενοι. Το ημίχρονο έκλεισε με 27-35.


Ο Προμηθέας πήρε μπρος και έβαλε θεμέλια νίκης

Ο Προμηθέας βγήκε στο παρκέ για να κάνει την αντεπίθεσή του και με τον Κουλμπόκα να είναι αποτελεσματικότατος ψαλίδισε τη διαφορά, μέχρι που αυτή εξαφανίστηκε. Η άμυνα της ομάδας του Χριστόπουλου ανέβασε κι άλλο την ένταση και με την επιστροφή του Σίμπσον στο σκοράρισμα πλησίασε στο σουτ. Τα εύστοχα σουτ των Γκάλινατ και Αγραβάνη έστειλαν τη διαφορά εκ νέου στους έξι (41-47). Η βελτίωση των γηπεδούχων και στις δύο πλευρές του γηπέδου οδήγησε σε προβάδισμα με 51-49 λίγο πριν την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου. Η περίοδος έκλεισε με 58-51 και το σκορ δεκαλέπτου να είναι 31-16.

Στην τελευταία περίοδο ο Προμηθέας αυτό που κλήθηκε να κάνει ήταν να διατηρήσει το προβάδισμα. Κρατώντας τις καλές επιθέσεις του και βγάζοντας περισσότερη ενέργεια αμυντικά κατάφερε να οδηγήσει τους φιλοξενούμενους σε λάθη, φτάνοντας τη διαφορά και στους δέκα (66-56).

Με δυσκολία κέρδισε ο Προμηθέας


Η Καρδίτσα δεν τα παράτησε, αλλά τα διαδοχικά λάθη της και οι κακές αποφάσεις της πρόσφεραν στους Πατρινούς την ευκαιρία να τελειώσουν το ματς. Το σκορ πήγε στο 70-60, όμως η ομάδα του Παπανικολόπουλου έβγαλε αντίδραση. Μείωσε στους πέντε και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 76-66.

Διαιτητές: Κορομηλάς, Σώμος και Τσώνος

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 27-35, 58-51, 76-66

Προμηθέας Πάτρας( Χριστόπουλος): Κάουαν, Χογκ, Κουλμπόκα, Μουράτος, Σίμπσον, Κοντίτ, Γκίκας, Λάγιος, Τανούλης, Τόμασσον, Τσαϊρέλης

Καρδίτσα (Παπανικολόπουλος): Αγραβάνης, Έβανς, Γκάλινατ, Γκιουζέλης, Γουέστ, Αθηναίου, Γκάμπροφσεκ, Καλαϊτζάκης, Καρράς, Πρίτζετ, Σαρικόπουλος, Πίτερς



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.