ΑΕΚ: Νεότερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο στους “κιτρινόμαυρους” ο Μητρέλος! (pic)

Ο Μωυσής Μητρέλος έκανε το ντεμπούτο του με τα χρώματα της ΑΕΚ, κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της "Ένωσης".

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 111-71 από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ το απόγευμα της Κυριακής (08/01) και ο Ηλίας Καντζούρης αποφάσισε να δώσει χρόνο στον Μωυσή Μητρέλο. Ο νεαρός Έλληνας μπασκεμπολίστας σε ηλικία 15 χρονών, 6 μηνών και 2 ημερών, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ που πάτησε στο παρκέ της Basket League.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Σε ένα δύσκολο βράδυ γι’ αυτήν στο ΣΕΦ, για την ΑΕΚ υπάρχει και ένα γεγονός που καταγράφεται με ξεχωρστή αξία στην ιστορία της. Αυτό του ντεμπούτου που έκανε ο Μωυσής Μητρέλος σε ηλικία 15 χρονών, 6 μηνών και 2 ημερών, όντας ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ που πάτησε στο παρκέ της Basket League. Παράλληλα ο Μητρέλος έγινε ο 11ος πιο νέος παίκτης που έκανε ντεμπούτο στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Το σχετικό ρεκόρ μέχρι χθες κρατούσε ο Τάσος Αντωνάκης που έκανε ντεμπούτο στην Basket League με την ΑΕΚ, κόντρα στον Κολοσσό H Hotels στην περίοδο 2008-09, σε ηλικία 16 χρόνων, οχτώ μηνών και τριών ημερών.

Κατά τα άλλα…

*Ξεχωριστό μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό το παιχνίδι και για τον Βασίλη Ξανθόπουλο αφού ήταν το 467ο του στο Πρωτάθλημα και με αυτό ξεπέρασε τον Δημήτρη Παπανικολάου σε δύο ιστορικές λίστες. Ο πολύπειρος γκαρντ έγινε ο 9ος εκείνης της Α’ Εθνικής (από το 1963-64) και 7ος της λίστας της Basket League (από το 1992-93).

Μαθηματικά ο Βασίλης Ξανθόπουλος προλαβαίνει να ανέβει μία ακόμη θέση στη λίστα του επαγγελματικού Πρωταθλήματος στη διάρκεια της φετινής σεζόν και μέσα από τα πλέι οφ. Η 6η θέση και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης απέχουν πλέον 22 αγώνες.

*Ο Ακίλ Μίτσελ ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ φτάνοντας για τέταρτη φορά σε double-double και «πιάνοντας» στην κορυφή της λίστας τον Τσέβεζ Γκούντγουϊν και τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο Παναμέζος σέντερ σημείωσε το 10ο double-double της σεζόν σε λιγότερα από 25 λεπτά συμμετοχής (24:18).

*Ο Τιμ Φρέιζιερ είχε 2/9 τρίποντα και σημείωσε τη 14η επίδοση 7+ άστοχων τριπόντων της φετινής Basket League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.