Παναθηναϊκός: Τα επιτεύγματα του Μποχωρίδη

Οι επιδόσεις του Λευτέρη Μποχωρίδη στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Προμηθέα.

Αναλυτικά τι αναφέρει η ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης επέστρεψε στα παρκέ και στη δράση της Basket League μετά από σχεδόν ένα μήνα –τελευταίο παιχνίδι του ήταν στις 5 Δεκεμβρίου κόντρα στον Ολυμπιακό- και συνδύασε την παρουσία του στο παιχνίδι κόντρα στον Προμηθέα με τρία επιτεύγματα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ήταν στους πόντους, στις ασίστ και στα κοψίματα.

Πιο συγκεκριμένα…

*Με τους επτά πόντους που είχε στο «Δ.Τόφαλος» έγινε ο 40ός παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού που έφτασε τους 600+ στην Basket League.

*Με τις δύο ασίστ που μοίρασε, έγινε ο 16ος πασέρ στην ιστορία των «πράσινων». Έφτασε τις 232 και ξεπέρασε τον Νίκο Οικονόμου που είχε 231 στην επταετία 1992-99.

*Κόβοντας ένα σουτ αντιπάλου, μπήκε στην 20άδα των μπλοκέρ του Παναθηναϊκού αφού έφτασε στις 33 τάπες τον Ντάριλ Μίντλετον που έπαιξε στους «πράσινους» στην πενταετία 2000-05.

Ακόμη για τον Παναθηναϊκό…

 Γιώργος Παπαγιάννης με τους 10 πόντους που είχε, έγινε ο 17ος στην ιστορία της ομάδας που έφτασε και ξεπέρασε τους 1.300 στην Basket League.

Με 151η εμφάνιση του με τους «πράσινους», έγινε ο 14ος της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Παππά που έχει 1.294.

Παράλληλα έχοντας μία τάπα, έμεινε μόνος στην 11η θέση της λίστας των μπλοκέρ της κατηγορίας. Έφτασε τις 190 και προσπέρασε τον Κώστα Χαρίση.

 Γιώργος Καλαϊτζάκης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 16 πόντους που αποτελούν και νέο ρεκόρ καριέρας στην Basket League. Ο διεθνής γκαρντ είχε 14 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό. Παράλληλα έκανε την καλύτερη, στατιστικά, εμφάνιση του έχοντας 16 ranking αφού είχε 14 στην Καρδίτσα.

*Ο Ματέους Πονίτκα ήταν, βάσει του ranking, ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού (20). Ο Πολωνός είχε «γεμάτη» στατιστική και πέραν των εννιά πόντων και των επτά ριμπάουντ του, είχε επτά ασίστ ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση του Παναθηναϊκού. Τόσες είχε και ο Πάρις Λι στην πρεμιέρα με τον Άρη.

Ο Πονίτκα «έγραψε» τη δεύτερη επίδοση +5 στον συντελεστή ασίστ/λαθών μεταξύ των παικτών του Παναθηναϊκού αφού είχε επτά ασίστ και δύο λάθη. Πριν από αυτόν ο Νέιτ Ουόλτερς είχε πέντε ασίστ και κανένα λάθος στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ mateco.

*Ο Ντουέιν Μπέικον είχε 0/5 τρίποντα και έγινε ο δεύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού με μηδενική επίδοση τριπόντων με 5+ προσπάθειες αφού ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είχε 0/6 στο ματς με την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την 5η καλύτερη αμυντική επίδοση της ιστορίας του

Σε ομαδικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός κράτησε τον Προμηθέα στους 44 πόντους και σημείωσε νέο αμυντικό ρεκόρ για τη φετινή Basket League αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 54 που κράτησε ο Απόλλων Carna το Λαύριο Megabolt. Η επίδοση αυτή όμως ξεφεύγει από τα όρια της τρέχουσας σεζόν για τους «πράσινους».

Το παθητικό των 44 πόντων αποτελεί ισοφάριση της 5ης καλύτερης αμυντικής επίδοσης στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Basket League. Ήταν η 9η φορά που δέχτηκε 44 ή λιγότερους πόντους αλλά το ρεκόρ παραμένει εκείνο των 35 πόντων που δέχτηκε από τον Πανελευσινιακό στις 21 Οκτωβρίου 2013. Μία επίδοση που είναι και η κορυφαία συνολικά στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ρεκόρ περιόδου αποτελεί και η αμυντική επίδοση των τεσσάρων πόντων στους οποίους κράτησε ο Παναθηναϊκός τον Προμηθέα στην τέταρτη περίοδο. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των πέντε στους οποίους κράτησε ο Άρης τους «πράσινους» στη δεύτερη περίοδο του αγώνα της πρεμιέρας.

Ο Τσαϊρέλης στην 35άδα των αγώνων της Α’ Εθνικής

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης είναι ένας από τους πλέον «μπαρουτοκαπνισμένους» της Basket League στην οποία έχει συμπληρώσει μια 15ετία αφού έκανε ντεμπούτο στις 21 Οκτωβρίου 2007. Μέσα από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό «σκαρφάλωσε» στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια Πρωταθλήματος από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64).

Ο διεθνής φόργουορντ πραγματοποίησε την 360η εμφάνιση του και μπήκε στην 35άδα αυτής της λίστας αφήνοντας πίσω του έναν θρύλο του παρελθόντος, τον Μάνθο Κατσούλη.

Παράλληλα ο «Τσάι» ανέβηκε στην 21η θέση της αντίστοιχης λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Για να συμβεί αυτό ξεπέρασε τον Άγγελο Κορωνιό που είχε 359 συμμετοχές από το 1992-93. Είναι πάντως μπροστά του στη λίστα όλων των εποχών αφού είχε κάνει και άλλες 89 πριν το 1992.

ΝτάγκουμπιτςΚάουαν και Σίμπσον μπήκαν στις λίστες με τις αρνητικές επιδόσεις σουτ της φετινής Basket League. Ο πρώτος και ο τρίτος μάλιστα «έγραψαν» νέα αρνητικά ρεκόρ περιόδου.

*Ο Νεμάνια Ντάγκουμπιτς αστόχησε και στις τέσσερις βολές που επιχείρησε, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο μοιράζονταν με 0/3 οι Αρσενόπουλος (4η), Καρράς (5η), Τζούστον (6η) και ΜακΓκριφ (6η αγωνιστική).

*Ο Άντονι Κάουαν είχε 0/4 δίποντα και αυτή ήταν η 7η μηδενική επίδοση με τουλάχιστον τέσσερις προσπάθειες στο φετινό Πρωτάθλημα. Το αρνητικό ρεκόρ κρατάει από την 7η αγωνιστική ο Βαγγέλης Μαργαρίτης που είχε 0/5 στο ματς του ΠΑΟΚ mateco με τον Παναθηναϊκό.

*Ο Τρέβις Σίμπσον είχε 0/7 τρίποντα και αυτό είναι νέο αρνητικό ρεκόρ στη φετινή Basket League. Το προηγούμενο μοιράζονταν με 0/6 οι Τζέιλεν Ράιλι (2η), Τζέιμς Μπέιτμον (3η) και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (9η).

Ακόμη για τον Προμηθέα…

*Με το μοναδικό κλέψιμο του, ο Νίκος Γκίκας έφτασε τα 250 σε 227 αγώνες στην Basket League.

*Οι τέσσερις πόντοι του Προμηθέα στην τέταρτη περίοδο αποτελούν αρνητικό ρεκόρ ιστορίας για την αχαϊκή ομάδα αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των πέντε που είχε στην τρίτη περίοδο του εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό στη σεζόν 2017-18. Σε συνδυασμό και με τους 15 πόντους που είχε στην τρίτη περίοδο του χθεσινού αγώνα, ο Προμηθέας ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ ενός ημιχρόνου αφού είχε 19 συνολικά πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, όσους είχε η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό κόντρα στον Κολοσσό H Hotels.

*Η ομάδα της Πάτρας ισοφάρισε και το αρνητικό ρεκόρ περιόδου στους πόντους μέσα από τη ρακέτα. Είχε 16 όπως και κόντρα στο Περιστέρι bwin ενώ στην ίδια επίδοση είχε περιοριστεί και ο Απόλλων Carna κόντρα στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό.

*Ο Αρνόλντας Κουλμπόκα ήταν ο μόνος που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων από την πλευρά του Προμηθέα. Ήταν κάτι που έγινε για τρίτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα αφού αυτό έκαναν το Περιστέρι bwin στη 2η και η ΑΕΚ στην 4η αγωνιστική.

*Βάσει του ranking η εμφάνιση του Προμηθέα ήταν η χειρότερη της φετινής Basket League αφού περιορίστηκε στο 36. Η προηγούμενη μικρότερη επίδοση ήταν εκείνη του 49 που μοιράζονταν ο Προμηθέας με το Λαύριο Megabolt από τα παιχνίδια τους με το Περιστέρι bwin και τον Απόλλωνα Carna αντίστοιχα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.