Ο Μάντζαρης στην πρώτη δεκάδα των πασέρ στην Basket League

«Προσπέρασε» με 927 ασίστ τον Νίκο Χατζή και έπονται ο Νίκος Μπουντούρης (933) και ο Άγγελος Κορωνιός (975).

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο παιχνίδι του Ιωνικού κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών έγινε ο 9ος πασέρ στην ιστορία της Βasket League.

Η στατιστική ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ:

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι μία από τις «παλιοσειρές» της Basket League στην οποία έκανε ντεμπούτο πριν από 13 χρόνια και «σκαρφαλώνει» διαρκώς στη λίστα των κορυφαίων πασέρ της. Μέσα από τον αγώνα του Ιωνικού με τον Απόλλωνα Carna έγινε ο 9ος της σχετικής λίστας προσπερνώντας τον Νίκο Χατζή.

Ο διεθνής γκαρντ είχε δύο ασίστ στο ματς του κλειστού του Πλάτωνα και με αυτές έφτασε τις 927 ενώ ο Καλαματιανός γκαρντ είχε 925. Σύντομα μάλιστα, ο Μάντζαρης θα κερδίσει άλλες δύο θέσεις στη λίστα των κορυφαίων πασέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού είναι πολύ κοντά στον Νίκο Μπουντούρη (933) και τον Άγγελο Κορωνιό (975). Βάζει δε πλώρη για τις 1.000, αριθμό στον οποίο έφτασαν συνολικά έξι παίκτες στην ιστορία της Basket League.

Το χθεσινό παιχνίδι ανέδειξε κάτι ακόμη αξιοσημείωτο σε στατιστικό επίπεδο για τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο 32χρονος γκαρντ έκανε τάπα μετά από 62 αγώνες στην Basket League. Η τελευταία φορά που σταμάτησε σουτ αντιπάλου του ήταν στις 23 Δεκεμβρίου 2018 με τον Ολυμπιακό κόντρα στο Περιστέρι bwin.

Πέραν του επιτεύγματος του Μάντζαρη στις ασίστ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν έμεινε με άδεια χέρια ούτε και σε αυτήν την αγωνιστική στο επίπεδο των προσωπικών επιτευγμάτων…

*Με τους 17 πόντους του έγινε ο 12ος στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τους 3.600.

*Με τα πέντε αμυντικά του ριμπάουντ έγινε ο 9ος της σχετικής λίστας. Έφτασε τα 1.112 και άφησε πίσω του τον Ουόλτερ Μπέρι που είχε 1.107.

*Αυτή ήταν η 359η εμφάνιση του στην κατηγορία και μπήκε στην 35άδα της λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64), αφού ξεπέρασε τον Γιώργο Μποσγανά.

*40 από αυτές τις 359 εμφανίσεις του τις έκανε με τον Ιωνικό και είναι πλέον ο παίκτες με τις περισσότερες αφού προσπέρασε τον Μουχαϊμίν Μουσταφά.

*Έχοντας 2/2 τρίποντα έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Ιωνικού που έφτασε τα 50 στην Basket League.

Ακόμη για τους Νικαιώτες…

*Ο Νίκος Αρσενόπουλος με τους πέντε πόντους του στο ματς με τον Απόλλωνα Carna, μπήκε στη 10άδα των σκόρερ του Ιωνικού στην Basket League. Έφτασε τους 199 και ξεπέρασε τον Σαΐντ Πρίτζετ που είχε 196.

*Μπορεί να μην ήταν παραγωγικός εκτελεστικά, όμως ο Ντάνιελ Χάμιλτον «σκαρφάλωσε» πολύ γρήγορα στη λίστα των κορυφαίων πασέρ του Ιωνικού. Ο Αμερικανός είχε οχτώ ασίστ χθες, 18 ασίστ στα δύο παιχνίδια του στη φετινή σεζόν και φτάνοντας τις 68 έγινε ο 3ος της σχετικής λίστας αφού πέρασε τους Άνταμ Σμιθ (62), Βασίλη Τολιόπουλο (64) και Σαΐντ Πρίτζετ (66).

*Ο Νταντέ Χόκινς πρόσθεσε μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Πέραν των 21 πόντων και των έξι ριμπάουντ του, σημείωσε την πέμπτη επίδοση 20+ πόντων του φετινού Πρωταθλήματος χωρίς να αστοχήσει σε τρίποντο (1/1). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.