Ζούρος: «Σημαντική προσθήκη ο Πονίτκα για τον Παναθηναϊκό»

Ο Ηλίας Ζούρος τόνισε πως ο Ματέους Πονίκτα θα αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη για τον Παναθηναϊκό τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε στον Πολωνό παίκτη και τόνισε πως τον εντυπωσίασε στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο έμπειρος προπονητής συμπλήρωσε πως θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, γιατί είναι παίκτης με προσωπικότητα.

Αρχικά, ο Ζούρος δήλωσε στην εφημερίδα «Real News»: «Τον Πονίτκα τον γνώριζα και πριν από το Ευρωμπάσκετ, ως παίκτης της Ζενίτ, της Λοκομοτίβ παλαιότερα, της Τενερίφης και άλλων συλλόγων. Κατά τη γνώμη μου διαφέρει η απόδοση κάποιου παίκτη που φορά τα χρώματα της ομάδας του με τις παρουσίες του στην εθνική. Μεγαλύτερες απαιτήσεις, νέο περιβάλλον αυξημένη πίεση παίζουν αναντίρρητα το ρόλο τους. Με την Πολωνία πράγματι εντυπωσίασε, ήταν ο παίκτης-ορχήστρα, μπορούσε να σκοράρει από παντού, να πασάρει, να παίξει άμυνα, να κάνει τα πάντα. «Τριάρι» μεν, αλλά με δυνατότητα να προσφέρει και από άλλες θέσεις. Στον σύλλογό του, πάντως, και εν προκειμένω στον Παναθηναϊκό, θα κληθεί να υπηρετήσει συγκεκριμένο ρόλο σε συγκεκριμένο πλάνο και όσο πιο γρήγορα προσαρμοστεί, τόσο καλύτερα θα αποδώσει».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας κόουτς δήλωσε για το αν θα βγάλει ο Πολωνός τα λεφτά της μεταγραφής του: ««Ναι, πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη, αρκεί, όπως σαν είπα, να εγκλιματιστεί εγκαίρως στα καινούργια δεδομένα που τον περιμένουν».

Στη συνέχεια, ο Ζούρος συμπλήρωσε: «Ο Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει στον αφρό της Ευρωλίγκα όπου ανήκει και εύλογα οι απαιτήσεις θα είναι για όλους και όχι μόνο για τον Πονίτκα, πολλαπλάσιες. Όμως επειδή ακριβώς είναι παίκτης με προσωπικότητα και αθλητική παιδεία, εκτιμώ ότι θα βοηθήσει. Θα επιμείνω ωστόσο στην ομαδική δουλειά, ένας κούκος δεν έφερε και δεν θα φέρει ποτέ την άνοιξη. Θέλω να πω ότι η εξέλιξη του Πονίτκα, που παρεμπιπτόντως στα 29 του χρόνια είναι σε πολύ καλή ηλικία, θα εξαρτηθεί κατά πολύ και από το πόσο καλά θα δέσει το νέο σύνολο που χτίζεται. Μέσα δηλαδή από την ομαδικότητα, όπως συνηθίζω να εκτιμώ, θα ξεχωρίσουν εκείνοι που θα πάρουν την ομάδα τους από το χέρι και θα την απογειώσουν. Ωστόσο για να το κλείσω εδώ, η στόφα του και γενικότερα ο τρόπος που αγωνίζεται αφήνουν υποσχέσεις για εκπλήρωση των σταθερών υψηλών προσδοκιών του Παναθηναϊκού και των δικών του».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.