«Ασφάλεια για τον κόσμο της ΑΕΚ το ΟΑΚΑ»

Με αισιοδοξία μπορεί να ατενίζει πλέον η μπασκετική ΑΕΚ το μέλλον της στην Α1, όπως τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου οι διοικούντες την «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ και ο τεχνικός που θα την καθοδηγήσει στην επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια», Βαγγέλης Ζιάγκος.

Με αισιοδοξία μπορεί να ατενίζει πλέον η μπασκετική ΑΕΚ το μέλλον της στην Α1, όπως τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου οι διοικούντες την «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ και ο τεχνικός που θα την καθοδηγήσει στην επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια», Βαγγέλης Ζιάγκος. Σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, αναφέρθηκε στον «αγώνα που έδωσε μία ομάδα ατόμων… για να φτάσει η ομάδα στην… «κάθαρση». Ανέλυσε τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή του ΟΑΚΑ ως έδρα της Ένωσης, κάλεσε τους φιλάθλους της ΑΕΚ να τη στηρίξουν με αγορά εισιτηρίων διαρκείας, αλλά αρνήθηκε ν’ αποκαλύψει προς το παρόν με ονοματεπώνυμα τους νέους μετόχους της ΚΑΕ.

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος υποσχέθηκε από την πλευρά του: «Μέσα από την παρακμή που βιώσαμε όλοι, επιστρέψαμε πλέον δυνατοί, υγιείς και ανταγωνιστικοί». Στο πάνελ βρέθηκε επίσης το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, Γιώργος Κατσαδήμας, καθώς και ο Γιώργος Μπέρκοβιτς, ο οποίος, αν και έχει παραιτηθεί από μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, δήλωσε πως «θα είμαι δίπλα στην ομάδα και θα τη βοηθήσω στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου».

Παίρνοντας πρώτος το λόγο, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, τόνισε: «Επί δύο χρόνια που ξεκίνησε και διαρκούσε αυτή η προσπάθεια επαναφοράς της ΑΕΚ στην Α1 σε μια κατάσταση απόλυτης υγείας, δηλαδή να μην υπάρχουν οφειλές από το παρελθόν, συνέβησαν πάρα πολλά, έγινε ένας μεγάλος αγώνας. Μία ομάδα ατόμων διέγραψε οποιαδήποτε δραστηριότητα από τη ζωή της και ασχολήθηκε μόνο πώς μπορούν να τελειώσουν οι διαδικασίες ώστε να επανέλθει η ομάδα στην Α1».

Ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» συνέχισε: «Η ΑΕΚ επέλεξε μία διαδικασία αυτοκάθαρσης, αυτοτιμωρίας, δεν επέλεξε ούτε απορρόφηση άλλου ΑΦΜ, ούτε επιδίωξε παρεμβάσεις πολιτικού τύπου. Η ΑΕΚ επέλεξε να τηρήσει το νόμο για να φτάσει στην κάθαρση και να έχουμε σήμερα μία υγιή ΚΑΕ, η οποία νομίζουμε ότι μπορεί να προσελκύσει όποιον θέλει να επενδύσει και να βάλει τα χρήματα ώστε να βοηθήσει. Η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη».

Σε ερώτηση για το αν έχουν βρεθεί οι μέτοχοι και ποιοι θα είναι, ο Αλέξης Αλεξίου απάντησε: «Ότι ο νόμος ορίζει κάποια πράγματα και ότι το κεφάλαιο πρέπει να καλυφθεί είναι βέβαιο. Τα ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα το καλύψουν είναι επίσης βέβαιο. Επίσης, η διαδικασία αυτή ορίζεται στο νόμο, έχει εξεταστεί από την ΕΕΑ και γι’ αυτό έλαβε η ΑΕΚ μία προθεσμία εντός της οποίας θα υπάρξει η κάλυψη του κεφαλαίου. Πάντως, ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι η διοίκηση της ΑΕΚ δρα με βάση το νόμο και με βάση τις ηθικές αξίες. Το κεφάλαιο θα καλυφθεί όπως πρέπει να καλυφθεί και εντός της προθεσμίας που έχει οριστεί. Ας μην αποκαλυφθούν ακόμη τα ονόματα».

Για την επιλογή του ΟΑΚΑ, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ επισήμανε: «Το ΟΑΚΑ επιλέχθηκε για τρεις βασικούς λόγους: ο πρώτος είναι η επίτευξη και η εκμετάλλευση καλύτερων χορηγικών συμφωνιών και ο δεύτερος είναι ότι παρέχεται μέσω του ΟΑΚΑ μία μεγαλύτερη ασφάλεια στον κόσμο. Επιπλέον, ο τρίτος λόγος είναι ότι η χωρητικότητα του γηπέδου επιτρέπει στην ΑΕΚ να αρχίζει από φέτος να υλοποιεί δύο σημαντικά πράγματα: τα πρώτο είναι η οικογενειακή κερκίδα με προνομιακές. Επίσης, ένα δεύτερο πρόγραμμα που θέλουμε να υλοποιήσουμε και έχουμε κάνει ήδη κάποιες επαφές είναι αυτό της παιδικής και σχολικής κερκίδας. Ένα άλλο πρόγραμμα είναι μία ειδική κερκίδα για τις κοινωνικά ευπαθέστερες ομάδες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το εισιτήριο των 50 ευρώ. Αυτό είναι μέσα στις σκέψεις και θα ανακοινωθεί σύντομα».

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ζιάγκος, κατέθεσε ανάμεσα σε άλλα πως στην ομάδα υπάρχει ενθουσιασμός μετά τις δύο νίκες στο Κύπελλο Ελλάδας (με Κολοσσό Ρόδου και ΑΓΟ Ρεθύμνου) και στη συνέχεια τόνισε: «Δεν ήταν μόνο τρία χρόνια απουσίας, ήταν και τρία χρόνια ουσίας γιατί μέσα από την παρακμή που βιώσαμε όλοι, επιστρέψαμε πλέον δυνατοί, υγιείς και ανταγωνιστικοί. Το σπουδαίο που πετύχαμε είναι ότι επιστρέφουμε μετά από έναν πολύ μεγάλο αγώνα σε αυτή την τριετία … αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι ο κόσμος που θα έρθει να δει την ομάδα θα έχει να λέει για την ψυχή, το πάθος, την ανταγωνιστικότητα της ομάδας».

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος κατέληξε: «Τα παιδιά έχουν μεγάλη θέληση, ενέργεια, πάθος, αλλά τα παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό θέλουν χρόνο για να καταλάβουν τις αρχές του παιχνιδιού μας και το βάρος της φανέλας που φοράνε. Εν μέρει είναι ικανοποιημένος με την αφοσίωση των παικτών στο παρκέ. Όμως είμαστε αρκετά πίσω, έχουμε πολλή δουλειά ακόμα. Οι διορθωτικές κινήσεις μπορούν να γίνουν μόνο μέσα στο παρκέ». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.