Προμηθέας-Λάρισα 78-89: Ασταμάτητοι Θεσσαλοί για την 3η θέση

Η Λάρισα ανέτρεψε το πλεονέκτημα έδρας του Προμηθέα που εμφανίστηκε...αδιόρθωτος στο πρώτο ημίχρονο και η αντεπίθεση του στο δεύτερο σταμάτησε στην διαχείριση χρόνου και σκορ από τους φιλοξενούμενους.

Η Λάρισα, χωρίς… “ανάσα” από τους πέντε ημιτελικούς αγώνες με τον Παναθηναϊκό, πέρασε νικηφόρα (78-89) από την Πάτρα, επικρατώντας του Προμηθέα με στον πρώτο αγώνα του μικρού τελικού. Οι Θεσσαλοί ανέτρεψαν το πλεονέκτημα έδρας του Προμηθέα και χρειάζονται δυο ακόμα νίκες για να κατακτήσουν την 3η θέση του πρωταθλήματος. Ο δεύτερος αγώνας στην Λάρισα (15/6, 19.30).

Η Λάρισα ήταν σαρωτική στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε με 4-23 στα πρώτα εφτά λεπτά του αγώνα και ουσιαστικά αναζητούσε…αντίπαλο, καθώς ο Προμηθέας δεν είχε…εμφανισθεί στο παρκέ. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με ενέργεια και την ίδια σοβαρότητα και ταχύτητα που ολοκλήρωσαν την σειρά των 5 ημιτελικών, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι, όπως και στους τρείς ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό, στον οποίο “παραδόθηκαν άνευ όρων”, έδειξαν ότι είχαν έλλειψη κινήτρου για να υπερασπιστούν το πλεονέκτημα έδρας τους.

Ανώτεροι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, οι Θεσσαλοί, έχασαν μόνο στο επιμέρους σκορ του 3ου δεκαλέπτου (22-15), με τον Προμηθέα να προσπαθεί να αντεπιτεθεί και να φτάνει σε μερική ανατροπή του σκορ. Η ομάδα της Πάτρας μείωσε μέχρι τους 6 πόντους (49-56 στο 28′), αλλά η “μπαρουκαπνισμένη” Λάρισα από τα δυνατά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, απέδειξε και πάλι στα πλει οφ ότι έχει την δυνατότητα διαχείρισης σκορ και χρόνου.

Με τους γνώριμους “σωματοφύλακες” της, Μούντι, Μπέρζινς, Καράμπελα και παρά την χαμηλή “πτήση” του Κρουμπάλι, διατήρησε την διαφορά άνω των 10 πόντων και έφτασε εύκολα στο 0-1. Άνευ αντικρίσματος η απόδοση του Δημήτρη Αγραβάνη που δεν είχε συμπαραστάτες…

Δεκάλεπτα: 10-32, 27-49, 49-64, 78-89.

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.