Προμηθέας – ΑΕΚ 77-75: Οι Πατρινοί στους “4” (hls)

Ο Προμηθέας δια πυρός και σιδήρου και μετά από πεντάλεπτη παράταση έκαμψε την αντίσταση της ΑΕΚ επικράτησε με 77-75 και πλέον περιμένει αντίπαλο από το Ολυμπιακός - Περιστέρι στους ημιτελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ένα τρίποντο του Ανγκόλα στην εκπνοή της παράτασης θα μπορούσε να δώσει παράταση στην σειρά της ΑΕΚ με τον Προμηθέα, όμως το σουτ βρήκε μόνο σίδερο κι έτσι η ομάδα του Μάκη Γιατρά πέρασε στην τετράδα του πρωταθλήματος, περιμένοντας πλέον αντίπαλο από την σειρά Ολυμπιακός – Περιστέρι.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν ένα πολύ σκληρό και δυνατό παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έλεγχαν και τον ρυθμό και το σκορ. Έδειχναν ότι θα φτάσουν σε μια εύκολη νίκη, όμως στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι, άρχισαν να το πιστεύουν όλο και περισσότερο, μάζευαν την διαφορά και τελικά έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση. Μάλιστα η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει κερδίσει το παιχνίδι στο 40λεπτο, αν ο Ανγκόλα δεν έχανε 1/2 βολές που εκτέλεσε 12 δεύτερα πριν το φινάλε.

Ο Προμηθέας με το σκορ 65-65 είχε 12 δευτερόλεπτα επίθεσης, όμως, δεν κατάφερε να βρει πόντο και έτσι η αναμέτρηση πήγε στο έξτρα πεντάλεπτο. Εκεί η ΑΕΚ συνέχισε την αντεπίθεσή της και προσπέρασε με δύο βολές του Κολόμ (73-75 2.09 πριν το τέλος). Ο Γκραντ με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε σε 75-75, ενώ ο Σίμψον επίσης με βολές έδωσε νέο προβάδισμα στους Πατρινούς με 77-75 56 δεύτερα πριν το τέλος. Η ΑΕΚ έκανε λάθη που απαγορεύονται στον υπολοιπόμενο χρόνο και σχεδόν σε ένα λεπτό βρήκε μόνο ένα σουτ, αυτό το άστοχο τρίποντο του Ανγκόλα δύο δεύτερα πριν το τέλος.

Κορυφαίος από τους νικητές ο Γκραντ με 18 πόντους, ενώ από την ΑΕΚ ο… μοιραίος Ανγκόλα τέλειωσε με 22 πόντους.

Οι καλύτερες φάσεις:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.