Περιστέρι-Λαύριο: Η παράδοση, οι αριθμοί και το… διακύβευμα

Το Περιστέρι θα υποδεχτεί το Λαύριο στην 26η και τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Basket League, με τον ΕΣΑΚΕ να εμβαθύνει στο εν λόγω ζευγάρι. Άλλωστε μιλάμε για ένα ματς που θα κρίνει το αν το Περιστέρι θα μπει στα πλέι-οφ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην ενημέρωση του:

Πέφτει το Σάββατο (14/5) η αυλαία της κανονικής περιόδου στην 30ή Stoiximan Basket League. Η 26η αγωνιστική θα απαντήσει στα τελευταία ερωτηματικά που αφορούν στις θέσεις από τις οποίες θα μπουν οι ομάδες στην οχτάδα, το τελευταίο «εισιτήριο» για τα πλέι οφ και ποια θα υποβιβαστεί στην Α2. Ένα από τα παιχνίδια που θα καθορίσουν το τελικό πλασάρισμα των ομάδων στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, θα είναι αυτό του Περιστερίου (17:00) όπου η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς θα υποδεχτεί το Λαύριο Megabolt και με νίκη θα εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι οφ.

Το Περιστέρι Vitabiotics προέρχεται από δύο ήττες από τον Κολοσσό H Hotels εντός (70-78) και την ΑΕΚ εκτός έδρας (78-72) ενώ τα έξι τελευταία παιχνίδια του κρίθηκαν με μονοψήφιες διαφορές. Οι «κυανοκίτρινοι» με νίκη θα βρεθούν στην οχτάδα ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο ματς του ΠΑΟΚ Mateco με την ΑΕΚ αφού πλεονεκτούν στην ισοβαθμία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στην αντίθετη περίπτωση θα περιμένουν ήττα του ΠΑΟΚ.

Το Λαύριο Megabolt προέρχεται από την ήττα από τον Ηρακλή (83-67) που ήταν η τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας καθώς είχαν προηγηθεί εκείνες από τον Απόλλωνα Oscar (72-62) και την ΑΕΚ (90-75). Η ομάδα της λαυρεωτικής ακόμη και στην περίπτωση της τριπλής ισοβαθμίας με τους δύο Δικεφάλους στο σενάριο της δικής της νίκης και της ήττας του ΠΑΟΚ Mateco, δεν προλαβαίνει να μπει πια στα πλέι οφ. Σε αυτήν την περίπτωση η μεταξύ τους βαθμολογία θα είναι: Περιστέρι Vitabiotics 3-1, Λαύριο Megabolt 2-2, ΠΑΟΚ Mateco 1-3.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Κρατώντας το Λαύριο Megabolt κάτω από τους 18 πόντους και στις τέσσερις περιόδους και τελικά στους 52 πόντους, το Περιστέρι Vitabiotics έφτασε με άνεση στη νίκη στο ματς του πρώτου γύρου. Επικράτησε με 75-52 έχοντας κορυφαίους τους Τόμας Γκιέλο (14π, 4/5τρ.) και Βασίλης Χρηστίδης (12π, 10ρ.). Για το Περιστέρι Vitabiotics καλύτεροι ήταν ο Δημήτρης Κακλαμανάκης (13π, 5/6δ.) και ο Αλέξανδρος Νικολαίδης (8π, 5ρ, 5ασ, 2κλ.).

Με τη νίκη στο παιχνίδι που έγινε στις 23 Ιανουαρίου, το Περιστέρι Vitabiotics μείωσε στη μία την απόσταση από το Λαύριο Megabolt, στη μικρή ιστορία αυτών των αναμετρήσεων…

ΣΥΝΟΛΟ
Περιστέρι Vitabiotics – Λαύριο Megabolt 3-4

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS
Περιστέρι Vitabiotics – Λαύριο Megabolt 2-1

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
2019-20: Περιστέρι Vitabiotics – Λαύριο Megabolt 88-62

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ 
2019-20: Περιστέρι Vitabiotics – Λαύριο Megabolt 88-62 (Ο Στίβεν Γκρέι είχε 23 για το Περιστέρι)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS

MILESTONE

* Τέσσερις ασίστ χρειάζεται ο Δημήτρης Μωραίτης για να φτάσει τις 200 στη Stoiximan Basket League. Στα 18 φετινά παιχνίδια του μοίρασε τις 75 από τις 196 ασίστ του, έχοντας μέσο όρο 4,17.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Τόμας Γκιέλο συμπλήρωσε έξι συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον ένα κλέψιμο ενώ είχε τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο στα 10 τελευταία.

* Ο Ντάνι Αγκμπελίς είχε 3+ δίποντα και 1+ τάπα στα τρία τελευταία παιχνίδια του Περιστερίου Vitabiotics.

* Ο Δημήτρης Μωραίτης είχε στα τρία τελευταία παιχνίδια 15+ πόντους, 5+ ριμπάουντ, 6+ ασίστ, 4+ κερδισμένα φάουλ, 1+ κλέψιμο και 18+ ranking.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Το Περιστέρι Vitabiotics έχει 2,1 περισσότερα ριμπάουντ όταν αγωνίζεται εντός έδρας με 36,5 έναντι των 34,4 που είχε εκτός έδρας. Παράλληλα κάνει 1,7 λιγότερα λάθη (12 έναντι 13,7).

– Οι «κυανοκίτρινοι» εκτελούν με χαμηλότερα ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες των σουτ στην έδρα τους. Έχουν -4,5% στις βολές, -3,1% στα δίποντα και -2,4% στα τρίποντα ως γηπεδούχοι έναντι των εκτός έδρας ποσοστών τους.

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

MILESTONE

* Ο Βασίλης Μουράτος χρειάζεται 17 πόντους για να γίνει ο πρώτος σκόρερ του Λαυρίου Megabolt στη Stoiximan Basket League. Έχει 773 και μπροστά του βρίσκεται με 789 ο Τζαμάλ Νίξον.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Αλέξανδρος Νικολαίδης μετράει 13 συνεχόμενες εύστοχες βολές στα πέντε τελευταία παιχνίδια του.

* Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης είχε 8+ πόντους, 3+ δίποντα, 4+ ριμπάουντ και 3+ κερδισμένα φάουλ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Λαυρίου Megabolt.

* Ο Ρασάντ Βον είχε 2+ τρίποντα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ομάδας της λαυρεωτικής. Πρόλαβε σε 11 ματς να βρεθεί στην κορυφή της σχετικής λίστας της στο φετινό Πρωτάθλημα με 27 με τα οποία «έπιασε» στη 17η θέση της ιστορικής λίστας τον Σαράντ Μαστρογιαννόπουλο.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Το Λαύριο Megabolt αυξάνει κατά 3,6% το ποσοστό του στα τρίποντα στα εκτός έδρας παιχνίδια του. Εκτελεί με 35,8% έναντι του 32,2% που είχε στο γήπεδο του.

– Στον αντίποδα οι «μεταλλωρύχοι» μειώνουν σημαντικά την ευστοχία τους στις βολές όταν αγωνίζονται εκτός έδρας. Εκτελούν με 69,5% έναντι του 76,7% που είχαν εντός έδρας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.