Ιωνικός-Ολυμπιακός 78-86: Τα… χρειάστηκε στη Νίκαια αλλά γλύτωσε τα χειρότερα (hls)

Ο Ολυμπιακός δεν έθελξε με την απόδοση του αλλά πέρασε από το κλειστό του Πλάτωνα, κερδίζοντας τον συγκινητικό Ιωνικό με 86-78. Οι Πειραιώτες με το μυαλό στο Βελιγράδι παραλίγο να το κάνουν ντέρμπι αλλά στο φινάλε μίλησαν οι σπουδαίες προσωπικότητες τους.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε την υποχρέωση στη Νίκαια. Κέρδισε με 86-78 τον Ιωνικό των οκτώ διαθέσιμων παικτών και πάει στην Πάτρα την Τετάρτη (11/05) για το τελευταίο του εγχώριο παιχνίδι (κόντρα στον Απόλλωνα) πριν το Final-Four του Βελιγραδίου (19-21/05).

Κορυφαίος για τους νικητές ο Κώστας Σλούκας με 6 πόντους και 10 ασίστ. Διψήφιοι οι Πρίντεζης (11 π.), Ντόρσεϊ (10 π.) και ΜακΚίσικ (10 π.).

Από πλευράς Ιωνικού, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 21 πόντους ήταν αναμφίβολα ο κορυφαίος. Εξαιρετικοί και οι Νίκος Αρσενόπουλος (15 πόντους), Βαγγέλης Τζόλος (14 πόντους) και Ντάνιελ Χάμιλτον (8 πόντους, 12 ασίστ, 9 ριμπάουντ).

Το ματς:

Νωθρό επιθετικά το ξεκίνημα και των δύο ομάδων στην πρώτη περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο πεντάλεπτο σημειώθηκαν μόλις 12 πόντοι (3-9), με τον Γιώργο Πρίντεζη να σκοράρει τους 7 από τους 9 του Ολυμπιακού. Κάπου εκεί οι δύο ομάδες άρχισαν να… ζεσταίνονται και οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν πολύ δυνατά την περίοδο (11-22), χάρη σε καλάθια των Ντόρσεϊ και Φαλ.

Με πατημένο το πόδι στο… γκάζι μπήκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός. Η διαφορά έφτασε στους 16 πόντους (14-30) με ντεμαράζ τριπόντων (Παπανικολάου, Έισι). Αρσενόπουλος, Χάμιλτον και Γκιουζέλης ξεκόλλησαν επιθετικά τους γηπεδούχους και έριξαν την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (32-40) με δύο λεπτά για την λήξη του ημιχρόνου. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε εντέλει στο 34-50, σκορ το οποίο διαμόρφωσε ο Σακίλ ΜακΚίσικ με buzzer-beater τρίποντο.

Η διακοπή του ημιχρόνου έκανε κακό και στις δύο ομάδες, οι οποίες βγήκαν νωθρές από τα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός πάντως συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο και να διατηρεί χωρίς θέματα την διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Κάπου εκεί οι Τούμπα και Τζόλος ανέλαβαν δράση για τους Νικαιώτες και με συνεχόμενα καλάθια κατέβασαν την διαφορά στους εννιά (48-57). Το δεκάλεπτο έκλεισε στο +11 (53-64) για τους φιλοξενούμενους με δύο εύστοχες βολές του Τόμας Γουόκαπ.

Οι παίκτες του Άγγελου Τσίκληρα μπήκαν αποφασισμένοι στην τελευταία περίοδο! Με γρήγορο 7-0 και καλάθια των Μαυροκεφαλίδη και Μόουζες ο Ιωνικός κατάφερε να μειώσει στους τέσσερις (60-64). Κουίνσι Έισι και Σακίλ ΜακΚίσικ έδωσαν πολύτιμες λύσεις στους Κυπελλούχους Ελλάδας και με γκολ-φάουλ του δεύτερου η διαφορά έφτασε και πάλι στους δέκα (64-74). Όμως και πάλι ο Ιωνικός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη! Η διαφορά έπεσε στους τρεις (73-76) με τρίποντα των Χάμιλτον και Τζόλου, με κάτι λιγότερο από τρία λεπτά στο ρολόι. Μάρτιν, Σλούκας και Γουόκαπ έβγαλαν τα… κάστανα από την φωτιά στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 11-22, 34-50, 53-64, 78-86

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.