Λάρισα-Παναθηναϊκός 86-90: Ο Νέντοβιτς απέτρεψε το «πράσινο» κάζο (hls)

Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός για τρία δεκάλεπτα στην Λάρισα αλλά ο Νεμάνια Νέντοβιτς τον «ξελάσπωσε» στην τελευταία περίοδο και τον οδήγησε σε ένα διπλό, που είχε τεθεί εν αμφιβόλω.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ίσως το χειρότερο δυνατό 30λέπτο στην έδρα της Λάρισας αλλά στο φινάλε δεν το πλήρωσε καθώς ευτύχησε να έχει τον Νεμάνια Νέντοβιτς σε ημιάγρια κατάσταση.

Ο Σέρβος γκαρντ τελείωσε το ματς με 38 πόντους, σουτάροντας με καταπληκτικά ποσοστά (8/14 τρίποντα, 5/6 δίποντα, 4/5 βολές). Διψήφιο αριθμό πόντων για τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης είχαν και οι Οκάρο Γουάιτ (13 πόντους) και Ντάριλ Μέικον (10 πόντους).

Η Λάρισα που έκανε σπουδαία προσπάθεια αλλά στο τέλος «λύγισε» είχε σε τρομερή κατάσταση τους Στέφαν Μούντι (19 πόντους) και Τζέιλεν Χάντσον (17 πόντους, 8 ριμπάουντ). Οι Μάριτς (13 πόντους), Κρουμπάλι (11 πόντους) και Ζάρρας (13 πόντους) ήταν οι άλλοι τρεις διψήφιοι των γηπεδούχων.

Το ματς:

Η Λάρισα έπιασε… αδιάβαστο και απροετοίμαστο τον Παναθηναϊκό και κατάφερε να τον αιφνιδιάσει στην πρώτη περίοδο της αναμέτρησης (29-16).

Η ομάδα του κόουτς Τακιανού δεν έμεινε όμως εκεί, συνεχίζοντας να παίζει εξαιρετικό μπάσκετ και στην δεύτερη περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ολοκλήρωσε το ημίχρονο στο +13, σκοράροντας 50 πόντους (50-37). Τα ποσοστά της Λάρισας δε, ήταν εξωπραγματικά αλλά σε αυτό έχει ευθύνη αναμφίβολα και η τραγική περιφερειακή άμυνα του «τριφυλλιού». Άλλωστε το ξέσπασμα του κόουτς Πρίφτη λέει όλη την αλήθεια για την αποκαρδιωτική εικόνα της ομάδας του.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου οι Θεσσαλοί έφτασαν στο +19 με ένα γρήγορο 6-0, αναγκάζοντας τον Πρίφτη να καλέσει τάιμ-άουτ και να προσπαθήσει και πάλι να αφυπνίσει τους παίκτες του. Ο Έλληνας τεχνικός τα κατάφερε εν μέρει, με την ομάδα του να τρέχει 10-0 σερί και να μειώνει στους 10 (56-46). Η Λάρισα όμως άντεξε και σε αυτή την «πράσινη» αντεπίθεση και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενη με 66-56.

Ο «καυτός» Νεμάνια Νέντοβιτς όμως δεν υπήρχε περίπτωση να παραδοθεί αμαχητί. Ο Σέρβος σούπερ σταρ πήρε από το… χέρι τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησε στην ανατροπή, βάζοντας το ένα μεγάλο καλάθι μετά το άλλο. Παράλληλα, ο Νέντοβιτς αφύπνισε και τους υπόλοιπους παίκτες σιγά σιγά και έτσι η ανατροπή πήρε σάρκα και… οστά. Η Λάρισα παρόλα αυτά δεν σταμάτησε να προσπαθεί και πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά ο Σέρβος έβαλε την «ταφόπλακα» με τρίποντο από τα 9 μέτρα για το 84-90.

Τα δεκάλεπτα: 29-16, 50-37, 66-56, 86-90

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.