Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 76-81: Ο Νέντοβιτς «χάλασε» την επιστροφή

Ο Σέρβος γκαρντ σκόραρε 24 πόντους και αποβλήθηκε με πέμπτο φαουλ, ενώ ο Μουσταφά Φαλ είχε 17 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το ΣΕΦ και στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής στην Basket League, απέναντι στον Ολυμπιακό, απέδειξε ότι παρά την άσχημη κατάσταση που βιώνει στην Ευρωλίγκα, εξακολουθεί να γνωρίζει τον τρόπο για να επικρατεί του “αιώνιου” αντιπάλου του (76-81). Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν εκπληκτικός στο τέταρτο 10λεπτο και απέναντι στον Μουσταφά Φαλ που κρατούσε μόνος του, όρθιο τον Ολυμπιακό. Ο Κασελάκης στο 38′ με 3ποντο έγραψε το 70-73, ο Νέντοβιτς συνέχισε με τρίποντο, αλα Στέφ Κάρι από τα 10 μέτρα (72-76 στο 1’43”) και ο Σαντ Ρος ολοκλήρωσε την “ραψωδία’ των μεγάλων σουτ με νέο τρίποντο και την διαμόρφωση διαφοράς 5 πόντων (74-79 στο 1′ 04”). Οι “πράσινοι” σταμάτησαν το αήττητο του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα και ισοβάθμησαν μαζί τους, έχοντας και το πλεονέκτημα από την νίκη τους, ενώ έγιναν ο πρώτος αντίπαλος σε Ευρωλίγκα και Basket League που σταμάτησαν το αήττητο 11 αγώνων στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός αξιοποίησε τον ενθουσιασμό του γηπεδούχου και ήταν καλύτερος στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα, όταν και προηγήθηκε με 12-3, έχοντας τον Βεζένκοφ να πετυχαίνει 7 πόντους. Ο Παναθηναϊκός ήταν προετοιμασμένος αμυντικά με την “ζώνη” που έπαιξε και στο Μόναχο, κόντρα στην Μπάγερν και οι “πράσινοι” την εφάρμοσαν και πάλι, αναμένοντας θετικά αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε προβλήματα στην δημιουργία παιχνιδιού από την “ζώνη 3-2” των φιλοξενουμένων και στην εξέλιξη του ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό και στην επίθεση. Με τον Νέντοβιτς να παίζει καθοριστικό ρόλο και τον Σαντ Ρος να έρχεται από τον πάγκο και να σημειώνει 7 πόντους, ο Παναθηναϊκός έλεγξε τον ρυθμό και στις δυο πλευρές του γηπέδου, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να βρει το κατάλληλο σχήμα πεντάδας για να “έσπαγε” την “ζώνη” του “τριφυλλιού”. Ο Λαρεντζάκης προσέδωσε ενέργεια, αλλά οι επιθέσεις του Ολυμπιακού, είτε κατέληγαν σε άστοχες επιλογές, είτε σε λάθη και μοναδική διέξοδος, ήταν τα φαουλ που κέρδισαν οι Σλούκας και Μακ Κίσικ για την παραγωγή του σκορ.

Ο Ολυμπιακός που έδειξε ότι ήταν φορτωμένος με άγχος για το πρώτο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ύστερα από 3 χρόνια, κέρδισε 7 επιθετικά ριμπάουντ στο α’ ημίχρονο, αλλά μόνο στα τρία, σκόραρε με δεύτερη προσπάθεια. Το τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου, χαρακτηρίστηκε από την επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου που άρχισε με…τρακ το παιχνίδι, επηρεάστηκε από τις έντονες αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του, αλλά σημείωσε 7 πόντους και…άνοιξε “διάλογο” με την εξέδρα…

Η στατιστική του α’ ημιχρόνου (33-36) εδώ

Η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν και πάλι “ερυθρόλευκη”. Οι γηπεδούχοι προσαρμόστηκαν στην άμυνα “ζώνης”, την διάβασαν πολύ καλύτερα από το πρώτο 20σάλεπτο, με αποτέλεσμα να βρεί διαδρόμους στην αντίπαλη ρακέτα και με βελτίωση ευστοχίας στα δίποντα, να δημιουργήσει σερί 21-7, έχοντας επιμέρους σκορ 26-12, συνολικά. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν πιεστική και προκάλεσε 4 λάθη του Παναθηναϊκού, ενώ ο Μουσταφά Φαλ αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στην “ερυθρόλευκη” επίθεση. Ο Γάλλος σέντερ έφτασε τους 13 πόντους στα πρώτα 30 λεπτά του ντέρμπι και συνέχισε ακάθεκτος στην 4η και τελευταία περίοδο. Απόντος του Παπαγιάννη που είχε 3 φαουλ, ο Φαλ με αντίπαλο τον Έβανς, έγινε παραλήπτης της μπάλας στις περισσότερες επιθέσεις του Ολυμπιακού και διατήρησε την διαφορά άνω των 10 πόντων, με εξαίρεση την μείωση της μέχρι τους 6 πόντους (64-58). Ο Φαλ πέτυχε double-double, αλλά ο Παναθηναϊκός με τον Νέντοβιτς δεν είχε πει την τελευταία λέξη του.

Υπερβολικά αγχωμένος ο Ολυμπιακός στην 4η περίοδο και τα 9 άστοχα 3ποντα, μαρτυρούν το γεγονός ότι οι Φαλ δεν είχε καμία βοήθεια στο σκορ από τους περιφερειακούς συμπαίκτες του.

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Δεκάλεπτα: 14-15, 33-36, 59-48, 76-81


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.