ΠΑΟΚ-Ηρακλής 72-69: Βάφτηκε «ασπρόμαυρο» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (hls)

Ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του Ηρακλή και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Basket League. Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, είχε ρυθμό, ένταση και πάθος με την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη να επιστρέφει από το -10 της πρώτης περιόδου και να παίρνει το ματς.

Μετά από τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Basketball Champions League ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη του φετινή επίσημη νίκη.

Και μάλιστα το έκανε σε ένα από τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Ηρακλή. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Μάρβιν Τζόουνς με 15 πόντους (είχε και 8 ριμπάουντ), ενώ ο Νταβίντ ΝτιΛέο έκανε double-double με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Για τον Ηρακλή, ο Τόνι Ντάγκλας σκόραρε 16 πόντους (4/7 τρίποντα) αλλά δεν έφταναν.

Το ματς:

Σπουδαίο ξεκίνημα για τον Ηρακλή, ο οποίος σκόραρε 8 αναπάντητους πόντους σε δύο λεπτά για να αναγκάσει τον Άρη Λυκογιάννη να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Δικέφαλος του Βορρά με τους Γκρίφιν και Τζόουνς μάζεψε την διαφορά μέχρι το τρίποντο (8-11) αλλά σε εκείνο το σημείο οι Αμερικανοί των φιλοξενούμενων πήραν «φωτιά» και διαμόρφωσαν το 10-20 της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι μέσα σε πέντε αγωνιστικά λεπτά κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν το ματς στους 16 πόντους με επιμέρους σκορ 16-6. Τολιόπουλος και Τζόουνς ήταν οι πρωταγωνιστές του σερί αλλά η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου πήρε και πάλι την πρωτοκαθεδρία. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 33-37, έπειτα από δύο βολές του Κωνσταντίνου Παπαδάκη.

Στην τρίτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ συνέχισε δυναμικά, όπως δηλαδή τελείωσε το πρώτο μέρος. Βρήκε μεγάλα σουτ, έπαιξε καθοριστικές άμυνες και αφότου προσπέρασε (μέσα σε δύο λεπτά), προηγήθηκε μέχρι και με εννέα (54-45) χάρη σε ένα τρίποντο του Βλάντο Γιάνκοβιτς. Το δεκάλεπτο έληξε στο 56-48 με την ομάδα του Λυκογιάννη να έχει χτίσει τις βάσεις για την τελική επικράτηση.

Στο τελευταίο και καθοριστικό κομμάτι του αγώνα ο Γηραιός ξεκίνησε πιο δυνατά. Ντάνιελς με τρίποντο και Λιντς με καλάθι μείωσαν το παιχνίδι στους τρεις πόντους (56-53). Εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε, οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και άστοχές με τον Δικέφαλο όμως να διατηρεί το προβάδισμα. Στο 38ο αγωνιστικό λεπτό ο Ντάγκλας πυροβόλησε από τα 6,75μ. αλλά ο ΠΑΟΚ με μικρό 4-0 σερί επανάφερε την διαφορά στους 5 (68-63). Ο Ντάγκλας πήρε το μεγάλο σουτ για τους φιλοξενούμενους με το σκορ στο 70-67, αστόχησε όμως και έτσι ο ΠΑΟΚ με τις βολές του ΝτιΛέο κλείδωσε τη νίκη. Το μόνο που κατάφερε ο Λιντς ήταν να διαμορφώσει το τελικό 72-69.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 33-37, 56-48, 72-69

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.