Ο νέος ΠΑΟΚ «βομβαρδίζει» από το τρίποντο (vids)

Ο φετινός ΠΑΟΚ θα είναι βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι και επιθετικά θα «βομβαρδίζει» από τα 6,75 μ. ανελέητα. Τουλάχιστον αυτό φανερώνουν τα πρώτα στοιχεία.

Τα φιλικά και ιδιαιτέρως τα πρώτα φιλικά της προετοιμασίας δεν πρέπει να αξιοποιούνται για ασφαλή συμπεράσματα. Όμως, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι… σύμπτωση.

Ο ΠΑΟΚ φέτος επιστρέφει στην Ευρώπη, την κανονικότητα και χτίζει ένα άκρως ανταγωνιστικό ρόστερ. Αυτό φάνηκε στο φιλικό τουρνουά του Σαββατοκύριακου (11-12/09) αλλά και πολύ νωρίτερα από αυτό, με τις μεταγραφικές κινήσεις ενίσχυσης.

Τα «κλειδιά» της ομάδας έχουν δοθεί στον Άρη Λυκογιάννη, ο οποίος έχει τον τρόπο να φτιάξει μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα και θα μπορέσει να βάλει δύο «καρπούζια» κάτω από την ίδια μασχάλη με το Champions League της FIBA.

Ο Δικέφαλος του Βορρά στο τουρνουά της Καρδίτσας κατέκτησε την πρώτη θέση, κάνοντας «περίπατο» κόντρα στην τοπική ομάδα της Α2 (94-57) και κερδίζοντας τον Προμηθέα Πατρών (94-86). Με μία ματιά στα σκορ των δύο αγώνων, αυτό που ξεχωρίζει είναι αναμφίβολα το «94» στην επίθεση. Μία συγκομιδή άκρως παραγωγική που δείχνει το στυλ μπάσκετ που θέλει να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ. Και όλα αυτά στα μέσα Σεπτεμβρίου με 15-20 μέρες προετοιμασίας.

Εκτός από το μαγικό αριθμό «188», δηλαδή τους πόντους που σημείωσε η ομάδα του Λυκογιάννη μέσα σε ένα διήμερο, στην δεύτερη ανάγνωση οφείλουμε να σταθούμε στον αριθμό «31». Δηλαδή τα τρίποντα που έβαλαν οι Θεσσαλονικείς σε αυτά τα δύο ματς. Τα 14 στο εύκολο παιχνίδι με την Λάρισα και τα 17 στο πολύ δύσκολο ματς της Κυριακής.

Δηλαδή οι 93 από τους 188 πόντους του ΠΑΟΚ προήλθαν πίσω από τα 6,75 μ. Ένας λιγότερος από τους μισούς…

Στον «βομβαρδισμό» από το τρίποντο υπήρξε σίγουρα ένας παίκτης που ξεχώρισε σαν τη μύγα μέσα στο… γάλα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ντέιβιντ ΝτιΛέο. Ο 24χρόνος φόργουορντ είναι απόφοιτος του Αϊόβα και αυτή είναι η δεύτερη του επαγγελματική σεζόν στην Ευρώπη, μετά από τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε στη Μούρθια πέρσι (8.1 πόντοι, 37% στο τρίποντο, στην ACB). Ο Ντι Λέο έβαλε τα 12 (έξι σε κάθε παιχνίδι) από τα 31 τρίποντα του ΠΑΟΚ και αν κρίνουμε από το πρώτο δείγμα, βάζει ισχυρή υποψηφιότητα για κορυφαίος «μπομπέρ» της Basket League την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Τα εναπομείναντα 19 τρίποντα τα σημείωσαν οι: Γιώργος Καμπερίδης (4), Κάρτερ (3), Χριστοδούλου (3), Τολιόπουλος (3), Λοβ (2), Γκρίφιν (2), Ρούμογλου (1), Γιάνκοβιτς (1).

Με λίγα λόγια, όλοι σουτάρουν στον ΠΑΟΚ και αυτό συνθέτει ένα εκρηκτικό και ελκυστικό μείγμα. Αν βάλουμε στην εξίσωση και την προσπάθεια της ΑΕΚ και του Στέφανου Δέδα να παίξει γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ, το ελληνικό πρωτάθλημα θα ανέβει επίπεδο ποιοτικά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.