Δέδας: «Πρόκληση η ΑΕΚ που δεν μπορούσα να αρνηθώ» (vid)

Ο Στέφανος Δέδας παραχώρησε την πρώτη συνέντευξη Τύπου και μίλησε για την φιλοσοφία, τις επιλογές του και τους στόχους της νέας ομάδας της ΑΕΚ.

Η πρόταση της ΑΕΚ να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ύστερα από τις σαρωτικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της, χαρακτηρίστηκε από τον νέο τεχνικό της, Στέφανο Δέδα, ως πρόκληση που δεν μπορούσε να αρνηθεί. Ο προπονητής της ΑΕΚ, παρουσιάστηκε από την ΚΑΕ, στην αίθουσα Τύπου του κλειστού Άνω Λιοσίων που αποτελεί, πλέον, την νέα έδρα των «κιτρινόμαυρων» και μίλησε για την δημιουργία της νέας ομάδας, εκ του…μηδενός, με περιορισμένο μπάτζετ, ξεκάθαρες και γνωστές σε αυτόν επιλογές από την καριέρα του σε ομάδες του εξωτερικού, τα 12 τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δέδα:

Για την πρόταση της ΑΕΚ: Μετά από 12 χρόνια στο εξωτερικό γύρισα στην Ελλάδα. Όταν μία ομάδα με το μέγεθος της ΑΕΚ σου χτυπάει την πόρτα, δεν μπορείς να πεις όχι. Να έχεις το θάρρος και την καρδιά να αποδεχτείς ότι μία μεγάλη ομάδα θέλει να σε κάνει τον ηγέτη της στο παρκέ. Αν δεν την αποδεχτείς, δεν έχεις μεγάλο χαρακτήρα. Η ΑΕΚ στο φινάλε της χρονιάς, λόγω των προβλημάτων, ήταν πρόκληση. Με τακτοποιημένα οικονομικά, με περιορισμενο μπάτζετ, θα δημιουργήσω μία ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική. Όταν η ΑΕΚ σου απευθύνει την πρόκληση, δεν μπορείς να αρνηθείς. Με την έλευσή μου ήλπιζα ότι θα αλλάξουν πράγματα. Με το νέο γήπεδο, με την τακτοποίηση των οικονομικών θεμάτων. Πλέον, σκέφτομαι μόνο το μπάσκετ, χωρίς προβλήματα.

Ευχαριστώ την διοίκηση της ομάδας, τον πρόεδρο Μάκη Αγγελόπουλο και τον γενικό αρχηγό Γιώργο Χήνα για την εμπιστοσύνη να αναλάβω την ΑΕΚ σε μία κομβική εποχή. Είναι μία νέα εποχή σε νέο γήπεδο, με διαφορετικό φιλοσοφία και μπάσκετ που θα κάνει τον κόσμο να αγαπήσει την ομάδα», τόνισε ο Δέδας, ενώ οριοθέτησε τους στόχους της «Ένωσης» στην προσεχή αγωνιστική σεζόν, αποκλείοντας τις δυο, άκρως αντίθετες προοπτικές.

«Αν πω ότι πάμε να σαρώσουμε τα πάντα, θα είναι λάθος. Όπως και το αντίθετο. Ο στόχος μου είναι να έχουμε αυτοπεποίθηση την κατάλληλη στιγμή. Για να κατακτήσουμε τίτλους, πρέπει να έχουμε κορμό παικτών. Στα δύσκολα να έχουμε αυτοματισμούς. Να γίνουμε ομάδα και ο κόσμος να αγαπήσει το τμήμα. Η σεζόν έχει 9-10 μήνες ακόμη, είναι μεγάλο διάστημα, δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε τώρα. Συνολικά, την εικόνα της ομάδας πρέπει να την γουστάρει ο κόσμος. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη διάκριση μας…».

Για την φιλοσοφία του και την επιλογή των παικτών, ο Στέφανος Δέδας, υποστήριξε ότι θέλει κάθε παιχνίδι της ΑΕΚ να έχει πολλούς παράγοντες που θα το κρίνουν και κάθε φορά να προκύπτει διαφορετικός ηγέτης.

«Η επιλογή των παικτών έγινε με γνώμονα τη φιλοσοφία του παιχνιδιού. Το έκανα στη Χολόν. Πήρα παίκτες που αρέσουν σε εμένα και στη διοίκηση, έτσι ώστε να είμαστε όλοι χαρούμενοι με τις επιλογές. Το σημαντικό είναι οι συνδυασμοί πεντάδων και η ανεύρεση πολλών ηγετών. Να μην είμαστε προβλέψιμοι. Ο στόχος μας είναι να παίξουμε επιθετικό μπάσκετ».

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, μίλησε για τις μεταγραφές του Νίκου Παππά και του Μάνι Χάρις: «Η διαχείριση του Νίκου είναι μία πρόκληση για εμένα. Είναι ένα ιδιαίτερα παιδί. Το ίδιο και ο Μάνι Χάρις. Δεν έχουν αγωνιστεί στα φιλικά μέχρι στιγμής. Αυτό που ζήτησα από τους άλλους, είναι να εκτελέσουμε τη φιλοσοφία, για να μην έχουμε ανάγκη κανέναν. Και στα δύο ματς πλησιάσαμε ή ξεπεράσαμε τους 100 πόντους, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Θέλουμε να μην εξαρτόμαστε από κανέναν, τον Παππά ή τον Χάρις» .

Το video της παρουσίασης από το κανάλι της ΚΑΕ ΑΕΚ στο Youtube:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.