Κρίσιμο 48ωρο για την αδειοδότηση της ΑΕΚ και του Άρη

Οι επαγγελματίες, πρώην παίκτες του Άρη και της ΑΕΚ δεν έχουν υπογράψει τους διακανονισμούς εξόφλησης τους και η συμμετοχή των δυο ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα της Basket League, είναι υπό ασφυκτική χρονική κρίση μέχρι την Τρίτη (15/6)

Η ασυμφωνία παικτών από το απώτερο και το πιο πρόσφατο παρελθόν συνεργασίας τους με τις ΚΑΕ Άρης και ΑΕΚ για τους διακανονισμούς εξόφλησης των ποσών που τους οφείλονται, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την εξασφάλιση αδειοδότησης συμμετοχής τους στο επόμενο πρωτάθλημα της Basket League. To επόμενο 48ώρο και μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (15/6), όλες οι ΚΑΕ θα πρέπει να έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο στην ειδική επιτροπή του ΕΣΑΚΕ που θεσμοθετήθηκε, πέρυσι, με νόμο του κράτους, όπως ήθελαν ομόφωνα όλα τα μέλη του συνεταιρισμού και ζήτησαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Η ισχύς και η εφαρμογή του νόμου, πήρε παράταση για την περίοδο 2021-22, λόγω της πανδημίας και των ειδικών συνθηκών που επικρατούσαν, πριν από έναν χρόνο, στο επαγγελματικό μπάσκετ, από την προφανή αδυναμία αρκετών ΚΑΕ να είναι συνεπείς σε ό,τι είχαν συμφωνήσει για τον αυτοέλεγχο τους, υπό την ΕΕΑ.

Στον Άρη, τρείς παίκτες (ένας Έλληνας και δυο ξένοι) που αγωνίσθηκαν στην τελευταία τετραετία, δεν έχουν δεχτεί ούτε τα ποσά διακανονισμών, αλλά ούτε και το δοσολόγιο που τους έχει προταθεί. Σε παρόμοια, μειονεκτική θέση, βρίσκεται και η ΑΕΚ, λόγω της ανάλογης στάσης που τηρούν, τέσσερις ξένοι παίκτες που αγωνίστηκαν στην φετινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του πρωταθλήματος, μία ομάδα οφείλει να καταθέσει φάκελο στον ΕΣΑΚΕ με υπογραφές των παικτών ότι είτε έχουν πληρωθεί, είτε έχουν διακανονιστεί οι οφειλές τους προκειμένου να πάρει άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Αν μια ομάδα δεν πάρει άδεια, τότε υποβιβάζεται στην Β´ Εθνική.

Δεν αποκλείεται, έστω και την ύστατη στιγμή, να βρεθεί λύση και οι παίκτες να υπογράψουν τους διακανονισμούς τους, γιατί εκτός από την απαραίτητη τακτοποίηση της επαγγελματικής συνεργασίας που είχαν, υπάρχει και η απώλεια ηθικού ερείσματος για την περιπέτεια παραδοσιακών ομάδων σε ιστορικούς υποβιβασμούς, λόγω οικονομικών και όχι αγωνιστικών λόγων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.