Προμηθέας-Λαύριο 77-92: Πέμπτος… τελικός των ημιτελικών (hl)

Το Λαύριο ισοφάρισε σε 2-2 νίκες και θα έχει την ευκαιρία πρόκρισης στην έδρα του για τον πέμπτο και τελευτα'ίο ημιτελικό με τον Προμηθέα (29/50.

Το «όνειρο» της πρόκρισης του Λαυρίου στους τελικούς των play offs, καλά κρατεί και η ομάδα του Χρήστου Σερέλη που νίκησε 92-77 τον Προμηθέα, στον πέμπτο ημιτελικό, ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας και από το 0-2 βρίσκεται πλέον στο 2-2 νίκες και επιχειρεί να επαναλάβει την μοναδική ανατροπή που είχε κάνει η ΑΕΚ, το 2002, όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό που είχε προηγηθεί με 2-0 νίκες.

Ο Προμηθέας έδειξε…βιασύνη για να «τελείωνε» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο (36-43), αλλά αφενός δεν κατάφερε να διευρύνει το σταθερό προβάδισμα του στο σκορ, περισσότερο από τους 4 πόντους (28-24) και αφετέρου, αιφνιδιάστηκε από το «προσπέρασμα» των φιλοξενουμένων. Το τρίποντο του Βασίλη Μουράτου που ήταν «φωτοτυπία» κίνησης του προτύπου του, Βασίλη Σπανούλη, με το πλάγιο βήμα που έκανε για να αποφύγει το μαρκάρισμα του Γκράντ, διαμόρφωσε στην εκπνοή του πρώτου 20σαλεπτου, την μεγαλύτερη διαφορά εφτά πόντων για τους φιλοξενούμενους. Ο Προμηθέας πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα των ημιχρόνων με τον Κλαβέλ και τον Τζεριάν Γκράντ να είχαν την «φτωχή» συγκομιδή των 6 πόντων και ενώ ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν ο μοναδικός. διψήφιος σκόρερ (13π.) της πατρινής ομάδας.

Το Λαύριο, ύστερα από τις τρείς προηγούμενες αναμετρήσεις με τον Προμηθέα, είχε διαβάσει καλύτερα και αποτελεσματικότερα στην άμυνα του, τον Κλαβέλ και τον περιόρισε αισθητά, αλλά οι γηπεδούχοι στην αρχή της 3ης περιόδου, βρήκαν επιθετικές λύσεις από τον Τζεράι Γκράντ και με σερί 2-11, ανέκτησαν το προβάδισμα (45-46). Στο… ατέρμονο «μπράντεφερ» των Αμερικάνων παικτών και των δυο ομάδων, η απάντηση του Λαυρίου, ήρθε από τον Ντιαλό και τον Κάρτερ, με αποτέλεσμα την δημιουργία νέας διαφοράς 7 πόντων (56-63).

Η κυριαρχία του Τζεράι Γκράντ στο τρίτο δεκάλεπτο:

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Λαυρίου, όμως, ήταν η φθορά των 4 φάουλ που είχαν στο 3ο δεκάλεπτο, οι Μουράτος, Ντιαλό και Ανοσίκε, ενώ στον Προμηθέα, μόνο ο Αγραβάνης είχε φορτωθεί με τρία φάουλ. Το Λαύριο, όμως, άρχισε την τέταρτη και τελευταία περίοδο, με συν 5 ( είχε προηγηθεί και με 8 πόντους), χάριν στα 10/29 τρίποντα που είχε μέχρι το 30′ και έναντι των 3/19 των αντιπάλων του. Και μπορεί ο Δημήτρης Αγραβάνης να πρόβαλλε την πιο σθεναρή αντίσταση για την αποφυγή της ισοφάρισης από το Λαύριο σε 2-2 νίκες, αλλά ο Κάρτερ και ο Μουράτος που έδειχνε συνεχώς την φανέλα του, μετά από τα 3 εύστοχα τρίποντα του, ήταν αποφασισμένοι για την ανάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας στον πέμπτο αγώνα που θα γίνει το Σάββατο (29/5), στην Λαυρευωτική. Η ομάδα που κατέκτησε την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, κέρδισε άξια την ευκαιρία να κριθεί στην έδρα της, η πρόκριση στους τελικούς των play offs, κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που έχει πάρει, ήδη, θέση.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 36-43, 60-63, 77-92

Η στατιστική: https://livestats.dcd.shared.geniussports.com/u/ESAKE/1884633/bs.html#ASFSK


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.