Προμηθέας-Λαύριο 68-66: Δεύτερη νίκη στο…δευτερόλεπτο (hls)

Ο Προμηθέας νίκησε το Λαύριο με 68-66 με δυο εύστοχες βολές του Κλαβέλ που κέρδισε φάουλ από τον Ντιαλό στο ένα δευτερόλεπτο πριν από την λήξη του δεύτερου ημιτελικού. Ο τρίτος ημιτελικός στο Λαύριο (24/5).

Ο Προμηθέας χρειάζεται μια ακόμα νίκη για να «σκουπίσει» το Λαύριο και να προκριθεί αήττητος στους τελικούς της Basket League, μετά την επικράτηση του στον δεύτερο ημιτελικό (68-66), στην Πάτρα και ενώ το παιχνίδι κρίθηκε με δυο εύστοχες βολές του Κλαβέλ, ένα δευτερόλεπτο πριν από την λήξη, για φάουλ που έκανε ο Ντιαλό. Το παιχνίδι είχε συναρπαστική εξέλιξη και το Λαύριο που έχανε με 38-32 στο πρώτο ημίχρονο, έκανε αντεπίθεση στην τρίτη περίοδο και προηγήθηκε 49-52 στο 30, καθώς δέχτηκε μόλις εννέα πόντους.

Ο Χάρης Γιαννόπουλος ΄έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τον Προμηθέα στη σεζόν και ο Έλληνας σουτέρ που είχε 15 πόντους στο α’ ημίχρονο, τελείωσε τον αγώνα, με 22 πόντους και 7/9 τρίποντα. Ο Τζιάν Κλαβέλ, όμως ήταν καθοριστικός στην έκβαση του αγώνα, σημειώνοντας το 66-62 με τρίποντο, ενώ οι δυο νικητήριες βολές του, σχεδόν σε χρόνο μηδέν, έφερε τον Προμηθέα σε θέση ισχύος, έναντι του Λαυρίου, το οποίο ακόμα κι αν νικήσει στον τρίτο ημιτελικό, η ομάδα της Πάτρας θα διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρας στον τέταρτο τελικό και συνολικά στην περίπτωση εξάντλησης της σειράς σε πέμπτη αναμέτρηση, διαθέτει πλέον τρείς ευκαιρίες για μια ακόμα νίκη πρόκριση.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς είχε 43 συνολικά λάθη, με 23 του Προμηθέα και 20 του Λαυρίου. Οι γηπεδούχοι παρουσίασαν εξαιρετική ευστοχία στα τρίποντα (47%) και παρά τις λιγότερες κατοχές, άντεξαν στην αντεπίθεση του Λαυρίου στο δεύτερο ημίχρονο. Η τελευταία φάση με το φάουλ του Ντιαλό, ήταν θέμα απειρίας των φιλοξενουμένων, όπως σωστά επεσήμανε ο τεχνικός του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης, ενώ περισσότερο στάθηκε στην προηγούμενη, προτελευταία φάση του αγώνα, υποστηρίζοντας ότι έχει γίνει φάουλ στον Κάρτερ και δεν καταλογίσθηκε από τους διαιτητές.

H δήλωση του Χρήστου Σερέλη:

H επίμαχη φάση στο τελευταίο δευτερόλεπτο:

Tα δεκάλεπτα: 14-16, 38-32, 49-52, 68-66

Η στατιστική: https://livestats.dcd.shared.geniussports.com/u/ESAKE/1883956/bs.html


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.