Γαλατσόπουλος: «Προσδοκούμε την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα» (vid)

O πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ μίλησε για τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος, την οικονομική ενίσχυση των ΚΑΕ από τον ΟΠΑΠ, την κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τρία χρόνια και την προσδοκία επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα.

Mε την ευχή η ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα και στα play offs της Basket League να είναι  η καλύτερη δυνατή, σε αντιδιαστολή με την δύσκολη αρχή και εξέλιξη της αγωνιστικής δράσης, λόγω της πανδημία του κορονοϊού, την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τις ομάδες-μέλη και την απουσία των φιλάθλων από τις κερκίδες των γηπέδων, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, έκανε τον απολογισμό της διοίκησης του. Ο πρόεδρος της «λίγκας» εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος αναφορικά με την επόμενη σεζόν και προανήγγειλε βελτιωτικές κινήσεις, ενώ εξέφρασε και την προσδοκία της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα.

Στον επίλογο του, ο κ. Γαλατσόπουλος καυτηρίασε όποιες κινήσεις έχουν αρχίσει να γίνονται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ για την δημιουργία «κλειστών» πρωταθλημάτων, όπως έχει προαναγγείλει η Euroleague για την περίοδο 2023-24, καθώς θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση και απαξίωση των εθνικών πρωταθλημάτων.

Οι δηλώσεις του κ. Γαλατσόπουλου, με την ευκαιρία της συνέντευξης Τύπου των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων που θα παίξουν στην ημιτελική φάση των play offs.

 «Το ενδιαφέρον φτάνει στο αποκορύφωμα καθώς σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε τον Πρωταθλητή Ελλάδας για την σεζόν 2020-21 και την τελική σειρά για τις υπόλοιπες θέσεις της τετράδας.

Πιστεύω και εύχομαι να γίνουν εξαιρετικοί αγώνες στις σειρές της ημιτελικής και της τελικής φάσης των πλέι οφ της Stoiximan Basket League, αντάξιοι της φήμης και της ποιότητας των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν και της πορείας του Πρωταθλήματος έως τώρα.

Η κανονική περίοδος και η πρώτη φάση των πλέι οφ της Stoiximan Basket League της φετινής σεζόν έγιναν σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Χωρίς θεατές στις κερκίδες, τον έκτο παίκτη του Πρωταθλήματος, με την τήρηση αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου και ενώ γενικότερα η οικονομία της χώρας λειτουργούσε με μεγάλους περιορισμούς.

Οι ομάδες, το Πρωτάθλημα και ο ΕΣΑΚΕ ως οργανισμός, ωστόσο, έδειξαν μεγάλες αντοχές. Η Stoiximan Basket League της φετινής σεζόν παρότι οι ΚΑΕ έχασαν την σημαντική πηγή εσόδων από τα εισιτήρια και οι παίκτες ένα από τα σημαντικότερα κίνητρα τους, την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες, πρόσφερε όμορφο θέαμα, συναρπαστικούς αγώνες και συγκινήσεις.

Είδαμε νέες δυνάμεις, όπως το Λαύριο Megabolt που τερμάτισε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, να αναδεικνύονται, όπως και νέους Έλληνες παίκτες να πρωταγωνιστούν, σαν τον Βασίλη Μουράτο που έχουμε κοντά μας.

Να υπενθυμίσω ότι η αγωνιστική χρονιά άρχισε με το νέο θεσμό που δημιουργήσαμε το WATT+VOLT Super Cup, το οποίο κατέκτησε ο Προμηθέας και έγινε η πρώτη ομάδα της περιφέρειας που πανηγύρισε πανελλήνιο τίτλο.

Η εξέλιξη του Πρωταθλήματος της φετινής σεζόν μας γεμίζει αισιοδοξία αλλά και ευθύνη για το μέλλον. Την φετινή αγωνιστική περίοδο η Stoiximan Basket League κράτησε ψηλά την σημαία του ελληνικού μπάσκετ, καθώς το ερασιτεχνικό μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα επλήγησαν από την πανδημία.

Έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι η επόμενη αγωνιστική χρονιά θα είναι ακόμη καλύτερη. Πρώτα από όλα γιατί ελπίζουμε ότι έστω και σταδιακά ο κόσμος θα επιστρέψει στις εξέδρες των γηπέδων και θα δώσει ξανά παλμό στα γήπεδα. Για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα πρέπει ως ΕΣΑΚΕ και ομάδες να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε με την λήξη του Πρωταθλήματος της φετινής σεζόν.

Πιστεύουμε ότι η νέα σεζόν θα είναι ακόμη καλύτερη, επίσης, γιατί έχουμε προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές για την θωράκιση της αξιοπιστίας του Πρωταθλήματος. Για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι ο ΕΣΑΚΕ θα έχει συμμετοχή στην αδειοδότηση των ΚΑΕ. Συνεπώς ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες θα έχουμε την ευθύνη για την τήρηση του «υγιούς» ανταγωνισμού του Πρωταθλήματος.

Σε καιρούς πανδημίας καταφέραμε να επιστρέψει το Πρωτάθλημα σε κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η σημαντική αυτή επιστροφή ύστερα από 20 χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή συνεργασίας με την ΕΡΤ για ολόκληρη την Stoiximan Basket League που έδωσε μεγάλες «ανάσες» στο σύνολο των ομάδων, που στερήθηκαν το έσοδο των εισιτηρίων.

Η συνεργασία αυτή αναβαθμίστηκε με την δημιουργία εβδομαδιαίας εκπομπής για το μπάσκετ, κάτι που έλειπε από την «ανοιχτή» τηλεόραση. Η συνεργασία μας με την ΕΡΤ θα κυλήσει ακόμη καλύτερα την καινούργια σεζόν.

Επίσης, στον σχεδιασμό των ρόστερ τους εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς, οι ΚΑΕ θα υπολογίζουν επιπλέον έσοδο από το Στοίχημα ύστερα από την πρόσφατη ικανοποίηση από την Πολιτεία του πάγιου αιτήματος των ομάδων. Οι ομάδες αποκτούν μια ακόμη πηγή εισόδων σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία και ευχαριστούμε την Πολιτεία γιατί ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας.

Ο ΕΣΑΚΕ, ακόμη έχει «χτίσει» μια ισχυρή και σταθερή σχέση με τους χορηγούς του και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερως όλες τις εταιρείες που μας στηρίζουν. Τον Μεγάλο Χορηγό της Basket League, την Stoiximan, τον Ασημένιο Χορηγό την κορυφαία ελληνική εταιρεία πετρελοειδών, την ΕΚΟ, τον Χορηγό Ενέργειας, την WATT+VOLT, την Υδρόγειο Ασφαλιστική, που παραμένει πολλά χρόνια μαζί μας, την TOP TRENDS η οποία μας προσφέρει τις μπάλες SPALDING του Πρωταθλήματος και την AVANCE.

Θέλουμε έναν ΕΣΑΚΕ και ένα Πρωτάθλημα σύγχρονο και ελκυστικό για τις οικογένειες και τις νέες γενιές, γι’ αυτό θα προχωρήσουμε στην ψηφιοποίηση της Λίγκας, την αναβάθμιση του site και των social media.

Θεωρούμε ακόμη ότι το ενδιαφέρον για το Πρωτάθλημα αλλά και γενικότερα για τα εθνικά Πρωταθλήματα στην Ευρώπη δεν πρέπει να περιοριστεί από την δημιουργία κλειστών λιγκών. Τέτοιοι περιορισμοί αφαιρούν το στοιχείο της έκπληξης και της ανατροπής που αποτελούν το αλατοπίπερο του αθλητισμού».

Η συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ για την ημιτελική φάση των play offs:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.