Κάτας: «Είμαστε έτοιμοι για τα play offs με σεβασμό σε κάθε αντίπαλο»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού επανέλαβε ότι στον ίδιο και στους παίκτες του...επιβάλλεται να τους αρέσει και να διαχειρίζονται αναλόγως τον χαρακτηρισμό του φαβορί.

Την νοοτροπία προσέγγισης των παικτών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην ημιτελική φάση των play offs της Stoiximan Basket League, περιέγραψε ο Όντετ Κάτας στην κοινή συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ με τους προπονητές των άλλων τριών ομάδων, ΑΕΚ, Λαυρίου και Προμηθέα που προκρίθηκαν στους «4» και ενόψει του πρώτου αγώνα των «πρασίνων» με την ΑΕΚ, την Τετάρτη (19/5, 21.10) στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός θα είναι τυπικά γηπεδούχος στην κοινή έδρα με την ΑΕΚ, ενώ διαθέτει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας και στους τελικούς των play offs, εφόσον προκριθεί.

Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ:

«Συγχαρητήρια και στις άλλες τρείς ομάδες που προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση των play offs. H πανδημία του covid-19, μας άλλαξε την καθημερινότητα και στο μπάσκετ και γι’ αυτόν τον λόγο είναι επιτυχία για τις ομάδες που έφτασαν μέχρι εδώ, με πρωτόγνωρες και αντίξοες συνθήκες, λόγω των κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν και των αναβολών που υπήρξαν σε αρκετά παιχνίδια» είπε στον πρόλογο του, ο Όντετ Κάτας και συνέχισε για την τακτική που θα ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στην ημιτελική φάση, καθώς και την εν γένει νοοτροπία που θέλει να παρουσιάσουν οι παίκτες του, με την απόδοση τους.

«Όπως είπε και ο κόουτς Αγγέλου, πρέπει να ελέγξουμε τους «φθηνούς» πόντους και να τους περιορίσουμε στους αντιπάλους μας. Αρκετές φορές στο παρελθόν των play offs, οι παίκτες θέλουν να παίξουν υπεράνω των δυνατοτήτων τους. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να διατηρήσει σταθερότητα απόδοσης, τακτικής και του στυλ παιχνιδιού του. Είμαστε σε καλή κατάσταση και οι παίκτες έχουν καταλάβει τι τους ζητώ στις προπονήσεις και στα παιχνίδια».

Για πιθανούς κινδύνους που εγκυμονούν από τον χαρακτηρισμό του φαβορί για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο Ισραηλινός τεχνικός, απάντησε:

«Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα το φαβορί, έχουμε τη πίεση αυτού  του χαρακτηρισμού, αλλά αυτό μας αρέσει. Και έτσι πρέπει να συμβαίνει. Να μας αρέσει να μας λένε φαβορί και να το διαχειριζόμαστε ανάλογα. Ως όνομα και προϊστορία ο Παναθηναϊκός, είναι το φαβορί για τον τίτλο. Πρέπει να  προσεγγίσουμε κάθε ημιτελικό αγώνα με τον σωστό τρόπο. Έχω βιώσει και άλλους αγώνες των play offs, χωρίς η ομάδα μου να ήταν το φαβορί και πάλι ένιωθα πίεση. Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να αρέσει στους παίκτες του Παναθηναϊκού να παίζουν με πίεση».

Για την ανταγωνιστικότητα της ΑΕΚ, ο Κάτας κατέληξε: «Η ΑΕΚ έχει ποιότητα και έμπειρους παίκτες. Δεν παραδίδονται και είναι ομάδα που πληρώνει τα λάθη του αντιπάλου. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε επιθετικά. Έτοιμοι από το πρώτο λεπτό. Στα play offs, η χαλάρωση σε οποιοδήποτε σημείο του αγώνα, «απαγορεύεται». Όπως παίξαμε και στην εβδομάδα του Κυπέλλου, τα τρία παιχνίδια και κατακτήσαμε τον τίτλο, θα παίξουμε και στα play offs. Mε σεβασμό για κάθε αντίπαλο και αυτοπεποίθηση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.