Παναθηναϊκός – Ιωνικός 102-64: Με 100αρα το πρώτο βήμα για τη πρόκριση

Ο Παναθηναϊκός πήρε την νίκη απέναντι στον Ιωνικό στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα playoff του πρωταθλήματος και χρειάζεται άλλη μια νίκη για να προκριθεί στα ημιτελικά.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 102-64 του Ιωνικού Νικαίας στο ΟΑΚΑ και έκανε το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας, είχε σε ρόλο πρωταγωνιστή τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 23 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες και η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων, είναι προγραμματισμένη για τη Πέμπτη (14/5) στη Νίκαια.

Να θυμίσουμε, πως οι «πράσινοι» τερμάτισαν στην 1η θέση της κανονικής περιόδου με ρεκόρ 20-2 ενώ από την άλλη, οι Νικαιώτες μπήκαν στα playoffs για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε επίπεδο επαγγελματικού πρωταθλήματος. Στην κανονική περίοδο τερμάτισαν 8οι, με ρεκόρ 8-14.

Το παιχνίδι:

Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο αγώνας ήταν αρκετά ισορροπημένος με τον Ιωνικό να παρουσιάστηκε πολύ ανταγωνιστικός. Ο Παναθηναϊκός, δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό του έχοντας 5 λάθη σε δέκα λεπτά, γεγονός που δεν του επέτρεψε να χτίσει διάφορα. Αντιθέτως μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι με το τέλος της πρώτης περιόδου, ήταν μπροστά με 20-14 έπειτα από τρίποντο του Τολιόπουλου.

Μάλιστα, ο Ιωνικός ξεκίνησε εντυπωσιακά και το δεύτερο δεκάλεπτο πραγματοποιώντας ένα 5-0 σερί, έπειτα από τρίποντο του Χουγκάζ και καλάθι του Πετρόπουλου (14-25). Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή έβαλε…φρένο ο Παπαπέτρου πουσε 13 λεπτά συμμετοχής στο παιχνίδι, είχε φτάσει τους 19 πόντους με 5/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 3/4 βολές έως τότε. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ήταν ουσιαστικά αυτός που οδηγούσε την ομάδα του και χάρις αυτόν, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν γρήγορα το παιχνίδι στους 34 πόντους. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε εν τέλη στο 40-39.

Από εκεί και πέρα, ο αγώνας πέρασε στο χέρι του Παναθηναϊκού που γρήγορα γρήγορα στη τρίτη περίοδο οικοδόμησε μια διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους (59-46) έχοντας ένα 19-7 σερί. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας, με τη ψυχολογία στα ύψη, εκμεταλλεύτηκε την απειρία του Ιωνικού και στο τέλος τη τρίτης περιόδου προηγήθηκε 69-50 παίρνοντας μια διαφορά που ουσιαστικά της εξασφάλισε τη νίκη.

Καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα η τέταρτη και τελευταία περίοδος, με τον Παναθηναϊκό να δοκιμάζει σχήματα και να δίνει χρόνο σε όλους τους παίκτες ενόψει της συνέχειας. Εν τέλη, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με το εντυπωσιακό 102-64, έκαναν το 1-0 στη σειρά με τον Ιωνικό και χρειάζονται μια νίκη ακόμα προκειμένου να προκριθούν στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Πολυτιμότερος παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν ο αρχηγός του Ιωάννης Παπαπέτρου, έχοντας 23 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Επιπλέον, ντάμπλ – νταμπλ σημείωσε ο Ντίνος Μήτρογλου, με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ κάνοντας επίσης είναι πολύ καλό παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 40-39, 69-50, 102-64


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.