Προμηθέας-Περιστέρι 66-83: Έκανε το «break» με Μάντζαρη, Μακ Λιν και Τζόουνς


Το Περιστέρι «έριξε στο καναβάτσο» τον Προμηθέα στον πρώτο προημιτελικό αγώνα των play off και νικώντας 83-66 στο κλειστό «Δ. Τόφαλος» την ομάδα της Πάτρας, απέκτησε πλεονέκτημα έδρας, ενόψει του δεύτερου αγώνα (15/5) στην Αθήνα και χρειάζεται μια ακόμα νίκη για να προκριθεί στην ημιτελική φάση. Oι Πατρινοί θα έχουν στην έδρα του Περιστερίου, την τελευταία ευκαιρία επιβίωσης τους στα play off για να μην ολοκληρώσουν άδοξα την φετινή αγωνιστική περίοδο και να επανακτήσουν το πλεονέκτημα έδρας σε τρίτο παιχνίδι και πάλι στην έδρα τους.

Ο πρώην παίκτης του Προμηθέα, Βαγγέλης Μάντζαρης και οι Αμερικάνοι, Τζόουνς και Μακ Λίν ήταν οι πρωταγωνιστές του Περιστερίου που έπαιξε με την μέγιστη αυτοσυγκέντρωση σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έλεγξε τον ρυθμό και είχε έτοιμες «απαντήσεις» σε κάθε προσπάθεια αντεπίθεσης των γηπεδούχων που «κυνηγούσαν» στο σκορ και στερήθηκαν επιλογών από τον πάγκο, ώστε να ανέτρεπαν την αρνητική εξέλιξη και έκβαση της αναμέτρησης.

Ο Προμηθέας παρουσιάστηκε… «μουδιασμένος» στο πρώτο ημίχρονο και με ψυχολογική κόπωση από την προσπάθεια του στον πρόσφατο τελικό κυπέλλου, στον οποίο ηττήθηκε παρά την ανταγωνιστικότητα του, ενώ οι φιλοξενούμενοι απέδειξαν ότι ήταν καλά διαβασμένοι και προετοιμασμένοι για να εκμεταλλευτούν τα δυο μειονεκτήματα των αντιπάλων τους για όσο χρονικό διάστημα τα παρουσίαζαν. Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου…ανέβασαν την περιφερειακή άμυνα τους στα όρια της γραμμής του τριπόντου, με αποτέλεσμα να δυσκολέψουν σημαντικά την δημιουργία και την εκτέλεση των επιθετικών συστημάτων του Προμηθέα που είχε 10 λάθη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και εφτά φορές η αθηναϊκή ομάδα «έκλεψε» την μπάλα. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά είχαν μόλις ένα εύστοχο τρίποντο σε 9 προσπάθειες, ενώ στα δίποντα η ευστοχία του Περιστερίου έφτασε στο 63 τοις εκατό.

Η ανάπαυλα των ημιχρόνων δεν ανέκοψε τον ρυθμό του Περιστερίου στο τρίτο δεκάλεπτο. Η διαφορά του σκορ κυμάνθηκε σε διψήφιους αριθμούς, καθώς μπορεί οι αδελφοί, Τζέρι και Τζεριάν Γκράντ να είχαν συμπαραστάτη στην παραγωγή του σκορ και τον Δημήτρη Αγραβάνη, αλλά το Περιστέρι έφτασε τις 15 ασίστ στην 3η περίοδο, ως αποτέλεσμα της καλής κυκλοφορίας της μπάλας από τους Μάντζαρη (4 ασίστ) και Μακ Λιν (5 ασίστ).

Ο Τζιάν Κλαβέλ που είχε…αποοπειραθεί στον τελικό κυπέλλου να νικήσει…μόνος του τον Παναθηναϊκό, ήταν «άφαντος» στο σημερινό παιχνίδι και ο τεχνικός του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς δεν είχε τέταρτο «πυλώνα» στην επίθεση. Το Περιστέρι προηγήθγηκε 57-69 στο 33′, αλλά με επιμέρους σκορ 9-2, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 66-71, τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη. Το ταιμ αουτ που πήρε ο τεχνικός του Περιστερίου και η εγρήγορση των παικτών του, μετά απ’ αυτό, επανέφεραν την διαφορά του σκορ στο 66-81 (2′ 15” πριν το τέλος του αγώνα) και ουσιαστικά αυτό το «άκαρπο» δίλεπτο πόντων του Προμηθέα, έκρινε την οριστικοποίηση της εκτός έδρας νίκης του Περιστερίου που έφτασε δίκαια σ’ αυτήν και αποδίδοντας καλύτερο μπάσκετ και στα 4 δεκάλεπτα.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 34-43, 53-60, 66-83

Η στατιστική:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.