ΕΣΑΚΕ: Ο Προμηθέας αποκτά τον 13ο ξένο παίκτη, αντιδρούν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ για αθέτηση συμφωνίας…κυρίων

Η ομάδα της Πάτρας θεωρεί ότι δεν παρατυπεί με την απόκτηση ενός ακόμα ξένου, πέραν των 12, ώστε να ενισχυθεί περισσότερο στα play off και στον τελικό Κυπέλλου.

H πρόσφατη απόκτηση του Τζιάν Κλαβέρ από τον Προμηθέα, ήταν η δωδέκατη επιλογή των Πατρινών στις θέσεις των ξένων παικτών που έχει δικαίωμα κάθε ομάδα να χρησιμοποιήσει στην Basket League, αλλά ο φιναλίστ του τελικού κυπέλλου, ετοιμάζονται να αποκτήσουν και άλλο ξένο παίκτη, πριν από την έναρξη των playoffs στις 11Μαϊου. Οι Πατρινοί έχουν στο στόχαστρό τους δύο γκαρντ που αγωνίζονται στο τουρκικό πρωτάθλημα, αλλά στην σημερινή συνεδρίαση (29/4) του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, αντέδρασαν οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Προμηθέας υποστηρίζει ότι πριν την έναρξη της φετινής σεζόν, υπήρχε συμφωνία κυρίων, ώστε να μετρήσουν οι αλλαγές του Σούπερ Καπ και δεν υφίσταται κανονισμός που δεν του επιτρέπει να αποκτήσει ακόμη έναν παίκτη.

Οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού θεωρούν unfair την κίνηση του Προμηθέα, ο οποίος ανταπάντησε ότι ο Αμερικάνος Τζαμάλ Νίξον έπαιξε μόνο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και θα προχωρήσουν σε απόκτηση άλλου ξένου παίκτη, επειδή δεν παρατυπούν. Η συζήτηση για το δικαίωμα χρησιμοποίησης μέγιστου αριθμού ξένων παικτών δεν κατέληξε σε συμφωνία, αφού η προηγούμενη προφορική συμφωνία…κυρίων, αποδείχτηκε ανεδαφική. Εν αναμονή του 13ου ξένου παίκτη στον Προμηθέα, η ξενοκρατία της Basket League, δεν έχει όριο και τελειωμό…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης