Βasket League: Τα σενάρια για τις δυο τελευταίες θέσεις στα play off

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής για τέσσερις ομάδες που διεκδικούν την 7η και την 8η θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα μπάσκετ.

Οι δυο ομάδες που θα κατακτήσουν τις θέσεις 7-8 στην τελική κατάταξη της Basket League και θα θα συμμετάσχουν στα play off, αποτελούν τις μοναδικές βαθμολογικές εκκρεμότητες στην σημερινή (28/4), τελευταία αγωνιστική (22η) του πρωταθλήματος. Υποψήφιοι είναι ο Κολοσσός,  ο Άρης, ο Ιωνικός και ο Ηρακλής.  Οι δύο εξ αυτών, Ιωνικός και Κολοσσός θα παίξουν στο κλειστό «Πλάτων».

Τα δύο σίγουρα ζευγάρια της πρώτης φάσης των πλέι οφ είναι τα Προμηθέας Πατρών-Περιστέρι και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

Το πρόγραμμα της αυλαίας στην κανονική περίοδο, με κοινή ώρα έναρξης 20.00):

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

Λαύριο-Λάρισα

Ηρακλής-Προμηθέας

Μεσολόγγι-ΠΑΟΚ

Περιστέρι-Άρης

Ιωνικός-Κολοσσός

Τα τρία παιχνίδια που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο την τελευταία αγωνιστική είναι: Ιωνικός-Κολοσσός, Ηρακλής-Προμηθέας και Περιστέρι-Άρης. Με τον Κολοσσό Ρόδου στις 8 νίκες και τους Άρη, Ιωνικό και Ηρακλή στις εφτά, υπάρχουν τα εξής σενάρια:

-Με νίκες Ιωνικού, Άρη και Ηρακλή θα περάσουν ο Κολοσσός και ο Άρης στο 7-8. Θα δημιουργηθεί τετραπλή ισοβαθμία στις 8 νίκες. Εκεί στην επιμέρους βαθμολογία ο Κολοσσός θα έχει 10 βαθμούς (2 νίκες επί Άρη, από μία νίκη και ήττα με Ηρακλή και Ιωνικό), Άρης και Ιωνικός από 9 (ο Άρης με δύο νίκες από Ηρακλή, δύο ήττες από Κολοσσός και από μία νίκη και ήττα με Ιωνικό) και ο Ηρακλής 8 (με τις δύο ήττες από τον Άρη). Στο Άρης-Ιωνικός, ο Άρης έχει καλύτερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους.

-Με νίκη Ιωνικού και ήττες Άρη και Ηρακλή περνάνε Κολοσσός και Ιωνικός και θα παιχτεί το 7-8 από τη διαφορά στη Νίκαια. Στη Ρόδο ο Κολοσσός είχε νικήσει με 20 πόντους.

-Με νίκη Ιωνικού, νίκη Ηρακλή και ήττα Άρη θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία Κολοσσού, Ηρακλή και Ιωνικού. Όλοι θα έχουν από 6 βαθμούς στην επιμέρους βαθμολογία. Ο Ηρακλής με τελειωμένα τα ματς έχει -15 πόντους. Ο Κολοσσός +42 και το ματς στη Νίκαια και ο Ιωνικός -27 και αυτό το ματς.

-Με νίκη Ιωνικού, νίκη Άρη και ήττα Ηρακλή περνάνε Κολοσσός και Ιωνικός, γιατί ο Κολοσσός έχει 2-0 τον Άρη, ενώ ο Ιωνικός έχει 1-1 και με τους δύο.

-Με νίκη Κολοσσού και νίκη ενός εκ των Άρη ή Ηρακλή περνάει μαζί με τον Κολοσσό όποιος κάνει τη νίκη.

-Με νίκες Κολοσσού, Άρη και Ηρακλή, μαζί με τον Κολοσσό περνάει ο Άρης, ο οποίος έχει 2-0 τον Ηρακλή.

-Με νίκη Κολοσσού και ήττες Άρη και Ηρακλή περνάει μαζί με τον Κολοσσό ο Άρη λόγω του 2-0 επί του Ηρακλή, που θα μετρήσει στην τριπλή Άρη, Ιωνικού, Ηρακλή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.