Ως «άκυρη» χαρακτήρισε την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να αναβάλει την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 στο μπάσκετ, ο Δημήτρης Αγγελόπουλος. Ο πρόεδρος του Ίκαρου Καλλιθέας, με δηλώσεις του στον Sentra 103,3, αναφέρθηκε στο. λόκ άουτ του πρωταθλήματος, μίλησε για τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν στο άθλημα αυτό, ενώ σχολίασε και το ενδεχόμενο της κατάργηση των ΚΑΕ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αγγελόπουλου:
Για την απόφαση να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Εγώ θεωρώ την απόφαση του ΕΣΑΚΕ άκυρη γιατί, όπως ανέφερα και ζήτησα να γραφτεί στα πρακτικά, σε περίπτωση που υπάρχει αυτό το αόριστο, για αυτό ζήτησα μια αγωνιστική, αν υπάρχει λοιπόν αυτό το επ αόριστον με κάποιον όρο που είναι να συμφωνήσουν στα τηλεοπτικά, δεν θέλει πλειοψηφία, αλλά θέλει ομοφωνία.
Κάθε τέτοια περίπτωση, που στην ουσία είναι λοκ άουτ, δεν μπορεί μια πλειοψηφία ενός ΔΣ να επηρεάσει τις άλλες ομάδες που θέλουν να κατέβουν. Δεν γίνεται πουθενά αυτό, ούτε στο ΝΒΑ. Πρέπει όλοι να συμφωνήσουν, αλλιώς λογικά εγώ θα μπορούσα να κατέβω το Σάββατο.
Και τους το είπα έντονα επί ώρα, δεν μπορούσε να παρθεί η απόφαση, εκτός αν συμφωνούσαν όλα τα σωματεία. Με την ίδια λογικά κάποια σωματεία που έχουν μια στιγμιαία πλειοψηφία μέσα σε ένα ΔΣ που μπορεί να μην είναι καν πλειοψηφία των συλλόγων, δηλαδή επτά άτομα που να έχουν απαρτία, τα τέσσερα να αποφασίσουν για να μην παίξουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ή κάποια άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.
Για αυτό πρότεινα μια ενδιάμεση λύση. Να κάνουμε αναβολή μιας αγωνιστικής και να ξανασυζητήσουμε την επόμενη εβδομάδα που αυτό ήταν νομικά δίκαιο».
Για το αν η χθεσινή απόφαση ήταν νίκη των «μικρών»: «Οι μικροί είναι οι πολλοί. Αν φτάσουμε στο σημείο να θεωρούμε νίκη επειδή κάποιους εξυπηρετεί αυτό, έχουμε χάσει πλέον το παιχνίδι του μπάσκετ. Όμως, δεν γεννάται αμφιβολία πως τα αιτήματα είναι δίκαια. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία οικονομική, οι ομάδες, κυρίως οι παλαιότερες είναι ανοιγμένες σε τεράστια χρέη και δυσκολεύονται.
Και κάτι που πρέπει να γνωρίζουν όλοι, είναι ότι αυτή τη στιγμή αυτοί οι άνθρωποι που υπογράφουν πραγματικά βρίσκονται σε μια τεράστια κρίση απέναντι στο νόμο για δεκάδες προβλήματα και παραβάσεις και δικαίως είναι ανήσυχοι. Και πως μπορεί να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα έχοντας τεράστια έξοδα, άσχετα αν είναι πολύ λιγότερα από άλλες χρονιές, και μην γνωρίζοντας τα έσοδα; Είναι δίκαιο και λογικό το αίτημα».
Για το τι πιστεύει πως θα γίνει από δω και πέρα: «Εγώ βάσει αυτών που έχω ακούσει πάνω στα τηλεοπτικά, γιατί κυρίως τα τηλεοπτικά ήταν το πρόβλημα, ο ΟΠΑΠ έχει κάνει μια συγκεκριμένη πρόταση, έχει περάσει από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ, η οποία είναι ικανοποιητική. Τώρα στα τηλεοπτικά είναι απλώς πρόταση, δεν υπάρχει απόφαση. Για αυτό έγινε λοκ άουτ υποτίθεται, γιατί δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, έστω ένα χαρτί από τα κανάλια που να λέει ότι δεχόμαστε. Υπάρχουν απλώς συζητήσεις. Εγώ πιστεύω πως θα λυθεί μέσα στην εβδομάδα και θα είναι αναβολή μόνο μίας αγωνιστικής.
Και κάτι άλλο που είναι σοβαρό, πρέπει κάποια στιγμή να καθίσουμε όλοι μαζί και να ξέρουμε πως αυτό είναι το μπάσκετ, αυτό μπορούμε να κάνουμε. Υπάρχουν τηλεοπτικά, δεν υπάρχει ΟΠΑΠ, ότι μπορούμε να κάνουμε και να πάμε ακόμα και σε ερασιτεχνικές λύσεις. Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο, για να δείτε την υποκρισία αυτής της κατάστασης, να πληρώνουμε ΙΚΑ συνταξιοδοτικό στους ξένους παίκτες.
Είναι υποχρεωτικό, δηλαδή αν κάποιος δεν το πληρώσει και του γίνει καταγγελία, είναι ποινικά υπεύθυνος. Και πρέπει τώρα να πληρώσεις τον ξένο παίκτη για το συνταξιοδοτικό του που είναι δεδομένο ότι ποτέ δεν θα το χρειαστεί αφού ένα χρόνο παίζει στην Ελλάδα. Πρέπει και οι υπηρεσίες να κάτσουμε όλοι μαζί. Να ήταν για την περίθαλψη, να πω έχει λογική, αλλά αφού μας έχουν εξαιρέσει από την υγειονομική να πηγαίνουμε στο συνταξιοδοτικό;»
Για το ενδεχόμενο κατάργησης των ΚΑΕ: «Είναι γεγονός ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα λειτουργούν ερασιτεχνικά τα πράγματα ακόμα και τώρα με τις ΚΑΕ. Είναι δύσκολο. Επειδή θεωρώ πως είμαστε μια ομάδα που τουλάχιστον τηρεί τις νομικές διαδικασίες επ ακριβώς, βλέπω πόσο δύσκολο είναι.
Πρέπει να έχεις ένα οργανωμένο λογιστήριο ανωνύμου εταιρείας, με 5-6 υπαλλήλους που τρέχουν για εξωτερικές δουλειές. Σε μια Ελλάδα που θέλει να γίνονται σωστά οι δουλειές, αλλά δεν θέλει να έχει υπηρεσίες που να εξυπηρετούν.
Να πω ένα παράδειγμα. Πηγαίνεις σήμερα στους Δήμους για να πάρεις άδεια παραμονής των αθλητών, των εργαζομένων δηλαδή, και ο Δήμος σου λέει θέλω εκείνο το χαρτί. Πας να πάρεις εκείνο το χαρτί και σου λέει κύριε ο νόμος λέει πως πρέπει να έχεις άδεια παραμονής για να πάρεις αυτό το χαρτί. Μιλάμε για φαύλο κύκλο που αν δεν πέσεις στην εξυπηρέτηση του υπαλλήλου, ποτέ δεν μπορείς να βγάλεις τα χαρτιά.
Πας στην εφορία και σου λέει έχω απεργία εφτά μέρες και πας στην άλλη υπηρεσία και λες έχει απεργία η εφορία και σου λέει δεν με νοιάζει πρέπει να πληρώσεις πρόστιμο γιατί το έφερες μετά από εφτά ημέρες. Μιλάμε για ένα χάος υπηρεσιών.
Άρα πρέπει να γίνουν επαγγελματικές και οι υπηρεσίες. Και να πω και κάτι πολύ σοβαρό, δεν είναι υπεύθυνος μόνο αυτός που συναλλάσσεται. Υπεύθυνος και σοβαρότερα υπεύθυνος πιστεύω είναι αυτός που δημιουργεί μεγαλύτερο γραφειοκρατικό σχηματικό γιατί αυτός στηριζόμενος στην πολυνομία και στους νόμους που είναι αντίθετοι, γιατί αυτός βάζει τους άλλους να συναλλάσσονται».