Ευρωλίγκα: Έχει γράψει ιστορία τον 21ο αιώνα ο Παναθηναϊκός

Το εγκώμιο του Παναθηναϊκού έπλεξε η Ευρωλίγκα που τον χαρακτηρίζει ως μια ομάδα που έχει γράψει ιστορία, ιδίως τον 21ο αιώνα.

Το εγκώμιο του Παναθηναϊκού έπλεξε η Ευρωλίγκα. Σε θέμα που αφιέρωσε στο «τριφύλλι» η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, το χαρακτηρίζει ως μια ομάδα που έχει γράψει ιστορία, ιδίως τον 21ο αιώνα και αναφέρει ότι οι πάντες πιστεύουν πως η επιτυχημένη πορεία του θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν.

Παράλληλα, κάνει μια αναδρομή και σε άλλα «χρυσά» χρόνια των «πρασίνων», δεν ξεχνά -φυσικά- τον Δημήτρη Διαμαντίδη αλλά και τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και το δημοσίευμα τονίζει χαρακτηριστικά: «Μετά από μια σεζόν που όλοι θα θυμούνται ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τη νέα Ευρωλίγκα στοχεύοντας να προσθέσει ένα ακόμα κεφάλαιο στην εντυπωσιακή του φήμη. Ο πολυτιμότερος παίκτης της Ευρωλίγκα και του Φάιναλ Φορ, Δημήτρης Διαμαντίδης έλαμψε καθώς οι «πράσινοι» κατάφεραν να αποκλείσουν την Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2010, Μπαρτσελόνα, στα πλέι οφ και στη συνέχεια κόντρα στη Μακάμπι κατέκτησε το τρόπαιο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα εξακολούθησε το σερί του κατακτώντας το ένατο πρωτάθλημα στη σειρά κόντρα στον μεγάλο του  αντίπαλο, Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και χρόνια υπερδύναμη στον ελληνικό αθλητισμό και κατ’ αρχήν κατέκτησε 12 πρωταθλήματα στο μπάσκετ από το 1967 ως το 1984. Μετά από μια «περίοδο ξηρασίας» στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές του ’90, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε για τα καλά κι έγινε υπερδύναμη στο ευρωπαϊκός στερέωμα. Το 1996 παίκτες θρύλοι όπως ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στον ευρωπαϊκό τίτλο και ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το 2000  οι πράσινοι σήκωσαν το δεύτερο ευρωπαϊκό στη Θεσσαλονίκη και το 2002 σήκωσαν το τρίτο στη Μπολόνια.

Στην Ελλάδα άρχισαν ένα νέο σερί πρωταθλημάτων καθώς από το 1998 κέρδισαν τα 13 από τα 14 κι έφθασαν στα 32 πρωταθλήματα στη χώρα τους. Το 2005 ο Παναθηναϊκός επέστρεψε σε φάιναλ φορ αλλά ηττήθηκε από τη Μακάμπι στον ημιτελικό ενώ το 2007 κατέκτησε το 4ο ευρωπαικό στην Αθήνα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Το 2009 με πολυτιμότερο παίκτη τον Σπανούλη ο Παναθηναϊκός έφθασε στο 5ο ευρωπαϊκό σ’ έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς στην ιστορία της  διοργάνωσης.

Τον περασμένο χρόνο με ηγέτη τον Διαμαντίδη κι ένα εξαιρετικό μείγμα από έμπειρους και ταλαντούχους νεαρούς παίκτες ο Παναθηναϊκός έκανε σαφές ότι υπό τις οδηγίες του θρυλικού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραμένει μια ομάδα ικανή να κερδίζει τα πάντα κάθε χρόνο.
Έχοντας πιά γράψει ιστορία με 5 τρόπαια στο νέο αιώνα και με 10 παρουσίες σε Φάιναλ Φορ ο Παναθηναϊκός παραμένει ανταγωνιστικός και όλοι πιστεύουν ότι οι «πράσινοι» θα παλέψουν για τη δόξα της Ευρωλίγκα και τη νέα χρονιά».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.